Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
měl bych dotaz ohledně danění příjmů z paypalu. Věc se má tak, jsem ještě student a přes rok jsem prodal pár věcí do her (CS:GO skiny) přes internetovou stránku, která tyto věci odkupuje a výdělěk zasílá na paypal. Vydělal jsem si takhle asi 1000 kč. Nechci mít žádné problémy s FÚ tak bych se chtěl zeptat jak se tohle daní a jestli se to vůbec daní, protože jsem četl někde, že do 30000 kč se nemusí danit, ale nějak ohlásit bych to měl, ne?
Děkuji za případné odpovědi a přeji hezký večer.
Jen napíši jak bych to řešila já. Do 30 000,- Kč nespadáte, protože je nejedná o náhodilou činnost (posekání trávy u sousedů atd), ale u vás je to opakovaná činnost. Pokud nemáte žádné jiné příjmy, tak bych to neřešila. Při podání DP vám jako studentovi stejně vyjde nulová daň.
Pokud máte ještě brigádu, tak u zaměstnavatele si vyžádáte potvrzení o zdanitelných příjmech, podáte si sám daňové přiiznání a do něho zapracujete i tu tisícovku.
No a když mám příjem i z brigády tak bych to měl raději oznámit? Brigádu mám přes "růžový papír". Děkuji za odpověď ![]()
Cokoliv podnikáte (prodáváte, ...) za účelem dosažení zisku, nelze považovat za nahodilý příjem. Navíc je potřeba zdanit všechny příjmy společně.
Podle mne byste si měl od zaměstnavatele vyžádat potvrzení o zdanitelných příjmech a odvedených zálohách daně a podat daňové přiznání.
Pokud to chápu správně, prodával jste své věci. Takže to patří do kategorie ostatních příjmů, viz paragraf 10 zákona o daních z příjmů a takto nízká částka se neřeší. Jde také, ale o to zda Vám přišlo 1 000 Kč a nebo zda Vám přišlo například 21 000 Kč a z toho je Váš výdělek 1 000 Kč, pak už je to složitější.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.