Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
měl bych dotaz ohledně danění příjmů z paypalu. Věc se má tak, jsem ještě student a přes rok jsem prodal pár věcí do her (CS:GO skiny) přes internetovou stránku, která tyto věci odkupuje a výdělěk zasílá na paypal. Vydělal jsem si takhle asi 1000 kč. Nechci mít žádné problémy s FÚ tak bych se chtěl zeptat jak se tohle daní a jestli se to vůbec daní, protože jsem četl někde, že do 30000 kč se nemusí danit, ale nějak ohlásit bych to měl, ne?
Děkuji za případné odpovědi a přeji hezký večer.
Jen napíši jak bych to řešila já. Do 30 000,- Kč nespadáte, protože je nejedná o náhodilou činnost (posekání trávy u sousedů atd), ale u vás je to opakovaná činnost. Pokud nemáte žádné jiné příjmy, tak bych to neřešila. Při podání DP vám jako studentovi stejně vyjde nulová daň.
Pokud máte ještě brigádu, tak u zaměstnavatele si vyžádáte potvrzení o zdanitelných příjmech, podáte si sám daňové přiiznání a do něho zapracujete i tu tisícovku.
No a když mám příjem i z brigády tak bych to měl raději oznámit? Brigádu mám přes "růžový papír". Děkuji za odpověď
Cokoliv podnikáte (prodáváte, ...) za účelem dosažení zisku, nelze považovat za nahodilý příjem. Navíc je potřeba zdanit všechny příjmy společně.
Podle mne byste si měl od zaměstnavatele vyžádat potvrzení o zdanitelných příjmech a odvedených zálohách daně a podat daňové přiznání.
Pokud to chápu správně, prodával jste své věci. Takže to patří do kategorie ostatních příjmů, viz paragraf 10 zákona o daních z příjmů a takto nízká částka se neřeší. Jde také, ale o to zda Vám přišlo 1 000 Kč a nebo zda Vám přišlo například 21 000 Kč a z toho je Váš výdělek 1 000 Kč, pak už je to složitější.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.