Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pohlavní styk

Od: mara2 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, jsem mladý a nezkušený. Mám otázku ohledně pohlavního styku. Musím používat kondom při sexu, když dívka bere antikoncepci? Mám strach, aby neotěhotněla. Nebo otěhotnět může jen když má menstruaci? Děkuji za vysvětlení. Mara

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Jistota je jistota! Žádná perorální antikoncepce totiž není stoprocentní! *stop* Kondom to jistí! *palec*

hodnocení

2x

Mám chuť udělat velký "aaach jo" nad úrovní českého školství.

sebod*

pletiplot. A proč nad úrovní školství? Tohle je snad věc rodičů, ne?

liska*
hodnocení

1x

Trochu osvěty:

Největší pravděpodobnost otěhotnění je uprostřed mezi menstruacemi, v období ovulace. To je zpravidla kolem 13.dne od začátku menstruace. To je doba, kdy se z vaječníku do vejcovodu vyplaví vajíčko / ovum/. To může být oplozeno jenom po dobu, kdy cestuje vejcovodem do dělohy. Jenže u každé ženy je to trochu jinak. Né každá žena má přesně 28 denní cyklus. Taky každý cyklus té samé ženy nemusí být stejný. Třeba vlivem nemoci, stresu, vyčerpání, někdy i razantního styku se ovulace může opozdit nebo vyprovokovat dříve. Takže byste se měli chránit nejvíc mezi šestým až šestnáctým dnem od začátku menstruace.

martin*
hodnocení

0x
Kondom používat nemusíš když dívka bere prášky od toho jsou prášky že zabrání otěhotnění. A když má dívka menstruaci tak se většinou nesoulozi pokud teda nejsi rytíř ;)

hodnocení

0x

Asi jsi myslel, to tak, s tou menstruací, že ne pohlavní styk při menstruaci, ale obecně. Ano, každá dívka, co má menstruaci, může otěhotnět. Pokud menstruaci ještě nemá, a je jí víc jak 15, tak můžete sexovat, ale nikdy nevíš, kdy to dostane. Vajíčko už může být na cestě, a neví to ani ta holka. K práškům, nejsou stoprocentní, jako každá antikoncepce. 100% je jen celibát. Holka může mít průjem, zvracet a nebo nedbat na dbaní prášků a miminko je na světě. Kondom je jistota, ale musíš s ním umět, jinak jeho účinnost klesá. Doporučuji začít trénovat manipulaci s kondomem, včetně správného nasazení, sundání, když je v něm nadílka a tak...

instalater*
hodnocení

0x

Já bych jenom dodal, že nejde pouze o to , že by děvče mohlo otěhotnět , ale je to i ochrana před pohlavní nemocí. V dnešní době je daleko větší nebezpečí, že můžeš něco chytnout a bude hůř - bohužel.

ht*
hodnocení

0x

Kondom ano , antiko. Nutna neni a je hodne skodliva.pri menstruaci lze otehotnet,ale bezne to neni.pokud oba partneri nejsou proti mit sex v dobe menstr. Problem v tom nevidim.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]