Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dilema půjčka nebo si našetřit na nábytek

Od: zezulka odpovědí: 6 změna:
Jsem čerstvě po studiích a mám svoje první zaměstnání. Rád bych si vybavil svojí garsoniéru.Premýšlím, jestli je lepší každý měsíc postupně si do bytu něco koupit nebo si vzít půjčku od Providentu a pořídit si vše najednou a splácet? Slovo půjčka mne trochu děsí, může se z toho vyklubat později exekuce a neschopnost to splácet, jak je tím poznamenáno polovina našeho národa.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tento typ půjčky rozhodně NE! Je spousta prodejců, kteří prodávají na splátky bez úroků. Maximálně zaplatíš 10%

lidus*
hodnocení

0x

Možná je to tím, že jsem zvyklá šetřit a nikdy jsem si nepůjčila od žádné banky. Když půjčka tak od rodiny, u nás je to zvykem, jednou ty mě a podruhé já tobě. Nespěchejte a šetřete.

lucie*
hodnocení

0x

Do Providentu bych teda nešla(spousta zkušeností z okolí,co taky chtěli mít vybaveno vše a hned).Já osobně dokud nemám našetřeno,tak nic nechci.I kdybych měla spár pár měsíců na zemi a postupně si vše dokupovat,tak zbytečně bych do pujček nešla.Jen jednou mě bývalý ukecal,at v Ikea koupíme na splátky postel.Já peníze měla,ale že za to nic nedáme,tak proč né.Už nevím,zda se tam něco přeplatí,každopádně mě ta firma otravovala dost dlouho(nabídky apod.) a na tohle nemám nervy už vůbec.

Zeptejte se třeba svých rodičů jak začínali.Celé generace spali na nafukovačkách a postuně vybavovali domov.Pečlivě šetřili a potom i pečlivě zvažovali a vybírali co opravdu potřebují.Dneska to jde s půjčkou a věcí je tolik,že kolikrát ani všechny nejsou potřeba.Takže já jsem asi taky stará generace,do pujček bych nešla.Proč taky?

doplněno 06.01.18 14:27:

...a nejen za odvoz,ale také můžete v klidu hledat akce,počkat si na slevy apod.;)

Přesně - Provident určitě nebrat. Pokud zařizujete první bydlení, dá se spoust věcí pro začátek sehnat jen za odvoz, třeba tady :

nevyhazujto.cz/...

sám jsem tam loni dal za odvoz prakticky komplet vybavení bytu po tátovi - a nebyly to žádné šunty, jen prostě nebylo kam další nábytek dát a byt jsem pronajal.

Pak můžete samozřejmě, postupně nábytek modernizovat.

rv*
hodnocení

0x

Pro člověka, který není schopen dluh kdykoliv zaplatit, je lepší se nezadlužovat, protože tím přichází o část své svobody.

hodnocení

0x

Když už půjčku, tak v rozumné míře a né na úplně zbytečné věci. Její výši takovou, abych mohl splácet v rozumné míře a v případě nějaké anomálie aby mi kdyžtak pomohla rodina, ale ne žádné Providenty atd. Mnoho věcí jsem za svůj život také takhle řešil a vždy slušně vyřešil... Hlavně také jaká situace je v zaměstnání, jakou mám smlouvu atd. i když jistotu nemáme nikdo...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]