Nejste přihlášen/a.
[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @kapkanadeje z důvodu porušení pravidel poradny. ]
Neptala jste se tu už včera (4. I. 2018/...? (Bylo by lepší pokračovat v původním dotazu, aby odpovídající měli všechny informace pohromadě.)
Pro kontrolu výše průměrného výdělku pro ÚP neuvádíte dost podkladů. Průměrný výdělek se stanoví za předcházející kalendářní čtvrtletí (nikoliv z lednové a únorové mzdy).
Jestli Vaše zaměstnání skončilo 31. prosince 2017, a jestli jste v 3. čtvrtletí nedosáhla žádného výdělku, potvrdí zaměstnavatel pro ÚP pravděpodobný (kolik byste si pravděpodobně vydělala, kdybyste v červenci až září 2017 pracovala) čistý výdělek za 3. kalendářní čtvrtletí.
Do pravděpodobného výdělku se zahrnují i případné nenárokové složky mzdy (platu), protože pokud by zaměstnanec pracoval, "dosáhl"by pravděpodobně i na ně.
Nerozumím Vašemu údaji o průměrném platu za 4. čtvrtletí. Jestli jste byla až do konce roku nemocná, šlo podle mne o nemocenské, nikoliv o plat či mzdu.
Nemocenské je dávkou nemocenského pojištění a žádnou dávku nelze použít jako základ pro stanovení průměrného výdělku nebo pro výpočet dalších dávek (podpory v nezaměstnanosti).
Jak jste měla sjednánu nebo stanovenu mzdu?
Ariel, pokračujte prosím v založeném dotazu, nezakládejte ke stejnému problému stále nové otázky. Vedle toho, že odpovídajícím ztěžujete orientaci v problému, porušujete zdejší pravidla.
! Pravidlo Z6: je zakázáno pokládat stejnou otázku vícekrát po sobě.
Screen Vaší "nové otázky" vkládám do své odpovědi, "novou otázku" jsem nahlásila.
Stojíte-li o odpověď, která by Vám mohla pomoci, reagujte prosím na to, co Vám píši. Pokud už od včerejška víte, že zaměstnavatel musí vycházet z 3. čtvrtletí 2017, bylo zbytečné uvádět průměrný výdělek za 4. čtvrtletí 2016. Jenom jste tím odvedla pozornost jinam o oddálila možnost odpovědět.
Podle mne Vám zaměstnavatel potvrdil pravděpodobný výdělek bez přihlédnutí k tomu, že byste pravděpodobně splnila i kritéria pro přiznání prémií.
Pravděpodobný výdělek vypočtený jenom z hodinové mzdy (z částky 82 Kč/hod.) mi vyšel o ± 141 Kč nižší než Vám potvrdil zaměstnavatel. Zajděte si za mzdovou účetní a nechte si její výpočet vysvětlit. Vedle vysvětlení výpočtu máte nárok na předložení podkladů, z nichž účetní vycházela, a na kopie těchto podkladů na náklady zaměstnavatele.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.