Nejste přihlášen/a.
Nevíte někdo, v kolika letech bývají děti zralé pro zpěv ve vícehlasu? Nemyslím v pěveckém sboru, tam se může "přidržet" ostatních ve svém hlase, ale komorní zpěv...duo, kvartet. Asi to nebude záležet jen na věku, ale přibližně kdy? Samozřejmě za předpokladu, že má hudební sluch. :D
Díky.
to záleží především na rozsahu..a pak schopnosti si držet part...to se musí zkusit, ukázat o co jde jak na to a zkusit..
Aha, takže je to úplně individuální? Slyšela jsem zpívat dvojhlasně 8-leté holčičky (a dobře), je to "běžné" nebo spíš vyjímka?
Na věku nezáleží. Jde o vyzpívanost. Musí mít jistotu a umět poslouchat hlavně sebe, nenechat se strhnout, později dokáže sledovat i dva a víc hlasů. Jsou na to různá cvičení, kánony a tak. Pro začátek s dítětem zpívejte první hlas a občas uhněte do druhého. Bude se mu to líbit. Vícehlas je daleko zajímavější a víc baví i děti.
Já jsem s dětmi zpívala od malinka, dvojhlasně jsem začínala v době, kdy navštěvovaly školku (už nevím jistě, jestli od ± 4 nebo 5 let). Zkoušela jsem to od okamžiku, kdy samy bez doprovodu spolehlivě udržely melodii a rytmus.
Nechala jsem je zpívat první hlas (ten měly "zažitý"), já jsem zpívala druhý. Teprve až děti spolehlivě udržely svůj part vedle druhého, jsme začaly party prohazovat. To už bylo ve školním věku, ale nevzpomenu si, v které třídě.
od chvíle kdy udrží hlasovou linku. Některá děcka zvládají dvojhlas i trojhlas běžně už ve školce, některá se to nenaučí nikdy.
Ivzez - přesně tak
V dnešní době,což je opravdu velmi smutné,málokterá rodina doma zpívá. Každý si povětšinou zaleze do svého koutku a dělají si každý své.
Naše babičky a dědové zpívali a zpívali.Maminky i tátové jakbysmet.
To znamená,že to učili i nás.
V naší rodině každý hrál a hraje na nějaký hudební nástroj.
Bez hudby si život nedokáži představit.
Hudba naplňuje ducha a přináší nám pocit blaha,uspokojení a radosti
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.