Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Práce a právo

Od: macikova odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,onemocněla jsem 27.11.2017 ve zkušební době mám neschopenku do31.1.2018 a zaměstnavatel mi chce dát k dnešnímu dni výpověď.Má na to právo? Budu ráda za vysvětlení.Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zaměstnavatel nesmí zrušit pracovní poměr ve zkušební době v době prvních 14 kalendářních dnů pracovní neschopnosti. Takže pokud 14 dnů PN uplynulo, může váš poměr ukončit. Jestli ještě nejste 14 dnů na PN, zaměstnavatel si počká a ukončí to i tak.

macikova
hodnocení

Dobrý den a eště poradíte mi jak je to s úřadem práce? Musim se registrovat ihned nebo až po 31.1.? Mockrát děkuji Macíková

iz*

ÚP Vás může zaregistrovat až po skončení nemoci. Dokud jste nemocná, nejste uchazečem o zaměstnání.

Dokud pobíráte nemocenské, hradí za Vás zdravotní pojištění stát. Je ale potřeba to pojišťovně doložit. Zavolejte si do své zdravotní pojišťovny a dohodněte se s ní na dalším postupu.

iz*
hodnocení

0x

Ano, zaměstnavatel má právo pracovní poměr zrušit bez ohledu na nemoc.

Ve zkušební době nejde o výpověď, ale o zrušení pracovního poměru ve zkušební době. Zrušení PP ze strany zaměstnavatele je možné po uplynutí prvních 14 dnů nemoci bez ohledu na to, jestli nemoc bude trvat dále.

hodnocení

0x

Jak píšou předchozí rádci - jen podloženo příslušnou normou:

ZP § 66 Zrušení pracovního poměru ve zkušební době

(1) Zaměstnavatel i zaměstnanec mohou zrušit pracovní poměr ve zkušební době z jakéhokoliv důvodu nebo bez uvedení důvodu. Zaměstnavatel nesmí ve zkušební době zrušit pracovní poměr v době prvních 14 kalendářních dnů...
(2) Pro zrušení pracovního poměru ve zkušební době se vyžaduje písemná forma, jinak se k němu nepřihlíží. Pracovní poměr skončí dnem doručení zrušení, není-li v něm uveden den pozdější.

iz*

Můj odkaz vysvětlení dostatečně nepodložil?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]