Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Tak s ohledem do své minulosti mohu říci, že ve věcech lásky jsem se ve 20 letech rozhodovala srdcem, o 20 let později pak spíše rozumem. A ani jedno nebylo správně, anebo možná bylo. V každém případě mně obě ta rozhodnutí přinesla životní zkušenosti, bez kterých bych to nebyla já.
To je hodně dobrá otázka! Tak, jak to vysvětlujete, tak já mám slova milovat-srdce. mít rád-rozum, mozek. Svého muže, jsem opustila se dvěma malými dětmi, protože jsem ho neměla ráda. Je už to 40 let, ale stále ho miluji. Je to nepochopitelné, fakt na hlavu, ale je to tak.
Takže na vaši otázku bych nejspíše odpověděla, že v určitém věku, se zvýšenou zodpovědností je důležité, co jsme schopni tolerovat. Ale když to mozek přežene, pak se stane, že rizika vyhodnotí jako příliš veliká a srdci, hned v zárodku zakáže to, co mohlo krásně fungovat. Co by se líbilo i srdci i mozku.
Ahoj, je to těžký, ale člověk by se měl snažit uvažovat racionálně. A u vztahů to platí ještě víc, než když třeba kupuješ auto.
V každým vztahu ta počáteční zamilovanost nakonec opadne a mění se spíš v jistou formu přátelství. Pokud v aktuálním vztahu není něco, co tě nějak zraňuje nebo je ti nepřekonatelnou překážkou, tak bych se do novýho nepouštěl. Záleží ale taky na tom, v jaké situaci se nacházíš. Pokud bys byl/byla třeba v situaci, kdy už chceš děti, ale s aktuálním partnerem si nedovedeš představit je mít, tak stojí za to pouvažovat o hledání vhodnějšího. Pokud je to poblouznění po 15 letech manželství, tak bych se asi snažil tu krizi překonat a zůstat s aktuálním partnerem. Nedá se nikdy jednoznačně odpovědět, to si musí vždycky zhodnotit konkrétní člověk po tom, co to probere ze všech stran.
Je opravdu něco jinýho, když tohle řeší 18 letá holka bez dětí, co ještě sama chodí do školy nebo 40 letej člověk, kterej už má rodinu. Někdy je víc než vhodný vztah ukončit a najít si jinej. Někdy zase člověk hledá celej život a nikdy nenajde. Proto je důležitý, aby člověk racionálně zhodnotil, co je pro něj důležitý.
Život je otázkou priorit.
Velice všem děkuji za odpovědí a cenné rady, jste moc hodní . Asi by bylo také dobré říct, že nejsem vdaná, nemám ani děti, jen přítele a je mě 23 let. Jak jsem teď napsala jsem zadaná a svého přítele nechci opustit, nicméně existuje jeden muž, se kterým máme k sobě velice blízko a domluvili jsme si schůzku a já teď začínám reálně uvažovat, že ačkoliv bych ho hrozně moc chtěla vidět, tak schůzku budu muset z ohledem na postranní okolnosti zrušit.
Tomu se říká zahrávat si s ohněm. Teď zapojte mozek, jaké by byly následky, ztráty? I když ve Vašem věku se ještě hledá, porovnává, rozchází, vrací nebo pálí mosty.
Pokud chceš chodit na schůzky s jinýma, tak se nejdřív rozejdi se stávajicím partnerem. Jsi ve věku, kdy ještě můžeš hledat. Pokud ale chceš hledat, tak tím neubližuj stávajicímu příteli. Jistě si to nezaslouží a jistě bys nechtěla, aby on dělal to samý tobě.
Než by jste si to měla vyčítat,tak na schůzku běžte,ale zatím určitě nic víc,než si to v klidu vše důkladně promyslíte. Hlavně aby nebyl ženatý! :--))
Přiznám se, že toto je oblast, kde nezodpovědně dávám přednost "srdci", a to i v "nepoblouzněném" stavu. Prostě to kladu výš.
Ahoj, doteď vždycky srdcem, a vždycky to stálo za to, i když to potom nikam nevedlo :D Teď jsem v něčem moc složitém a komplikovaném, vypadá to na uzavřený nekonečný kruh. A řeknu ti, že kdybych se měla znovu rozhodnout, jestli to podstoupit a nebo ne, tak už se na to asi vykašlu. Ale beru to jako zkušenost, i když negativní...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.