Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Souboj srdce X mozek

Od: vrozpacich odpovědí: 22 změna:
Zdravím všechny, nechce se mi zde podrobně rozepisovat čeho se týká mé dilema. Snad jen to, že se jedná o vztah a vnitřní souboj srdce a mozku. Podle čeho jste se v životě rozhodujete vy pokud se jedná o lásku? Přikloníte se vždycky radši na stranu “srdce”, protože vám to za pár chvil štěstí a radosti prostě stojí, nebo přemyšlíte spíše rozumně a nezamotaváte se do věčného koloběhu, který i tak nemá východisko?

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Čím jsem starší, tím víc mozek.

hodnocení

2x

Ono taky záleží na tom, jestli těch "pár chvil štěstí a radosti" bude mít případné následky jen pro jednoho, nebo pro několik dalších osob včetně třeba dětí.

eivlis*
hodnocení

2x
U me to bylo ve vztazich vzdy tak, ze do asi svych 24-25 let vedlo vzdy pouze a jen srdce a vzdy jsem narazila a prisel total krach.Dlouho jsem se zvedala ze zeme a rekla jsem si dost, ze takto uz nikdy, takze jsem sla na vse s rozumem, ale taky prisel krach, protoze jsem nebyla porad stastna, tak jsem rekla zase dost a nechala vse osudu a zamerila si jiny cil nez vztah a netrvalo kratce a osud mi nahral vyjimecneho chlapa, ale bala jsem se, tak jsem si rekla, ze zkusim spojit rozum i srdce a budu vnimat co citim a ejhle, protoze az se u me spojil rozum a srdce, tak to bylo to spravne.-:)

hodnocení

2x
Promiňte, ale trochu si to pletete. Tohle není rozhodování mezi srdcem a mozkem. Ve vašem případě se jedná o souboj mezi mozkem a sexuální touhou.
Až budete dlouho ve vztahu, tak zjistíte že se vám tohle bude stávat částo. Zkrátka, zakázané ovoce je holt lákavé.
Pokud cítíte, že hrozí, že budete ve vztahu nevěrná, tak se s přítelem rozejdete a do vztahu se hrňte, až se trochu vyblbnete.

eulalie*
hodnocení

2x

Dobrý den. Tak s ohledem do své minulosti mohu říci, že ve věcech lásky jsem se ve 20 letech rozhodovala srdcem, o 20 let později pak spíše rozumem. A ani jedno nebylo správně, anebo možná bylo. V každém případě mně obě ta rozhodnutí přinesla životní zkušenosti, bez kterých bych to nebyla já.

hodnocení

1x

To je hodně dobrá otázka! *palec* Tak, jak to vysvětlujete, tak já mám slova milovat-srdce. mít rád-rozum, mozek. Svého muže, jsem opustila se dvěma malými dětmi, protože jsem ho neměla ráda. Je už to 40 let, ale stále ho miluji. Je to nepochopitelné, fakt na hlavu, ale je to tak. *alene* Takže na vaši otázku bych nejspíše odpověděla, že v určitém věku, se zvýšenou zodpovědností je důležité, co jsme schopni tolerovat. Ale když to mozek přežene, pak se stane, že rizika vyhodnotí jako příliš veliká a srdci, hned v zárodku zakáže to, co mohlo krásně fungovat. Co by se líbilo i srdci i mozku.

bublanina*
hodnocení

1x

Známé přísloví říká: "Když srdce zavelí, je hlava v pr... " Víte kde.:) Někdy je velmi těžké povolávat rozum, ale asi se to ve výsledku vyplatí.

Další známé přísloví říká v podstatě to samé, až na to, že namísto srdce uvádí jiný orgán :-D

bublanina*

*smich* Jinak to fakt neznám, ale domýšlím si. *smich* Jen nevím... Je to ten, nebo ta? :-D

hodnocení

0x

V zamilovanosti člověk udělá hromadu blbin. Mozek by měl fungovat aspoň trochu.

radajz*
hodnocení

0x

Ahoj, je to těžký, ale člověk by se měl snažit uvažovat racionálně. A u vztahů to platí ještě víc, než když třeba kupuješ auto.

V každým vztahu ta počáteční zamilovanost nakonec opadne a mění se spíš v jistou formu přátelství. Pokud v aktuálním vztahu není něco, co tě nějak zraňuje nebo je ti nepřekonatelnou překážkou, tak bych se do novýho nepouštěl. Záleží ale taky na tom, v jaké situaci se nacházíš. Pokud bys byl/byla třeba v situaci, kdy už chceš děti, ale s aktuálním partnerem si nedovedeš představit je mít, tak stojí za to pouvažovat o hledání vhodnějšího. Pokud je to poblouznění po 15 letech manželství, tak bych se asi snažil tu krizi překonat a zůstat s aktuálním partnerem. Nedá se nikdy jednoznačně odpovědět, to si musí vždycky zhodnotit konkrétní člověk po tom, co to probere ze všech stran.

Je opravdu něco jinýho, když tohle řeší 18 letá holka bez dětí, co ještě sama chodí do školy nebo 40 letej člověk, kterej už má rodinu. Někdy je víc než vhodný vztah ukončit a najít si jinej. Někdy zase člověk hledá celej život a nikdy nenajde. Proto je důležitý, aby člověk racionálně zhodnotil, co je pro něj důležitý.

Život je otázkou priorit.

jezevec*
hodnocení

0x

Řídím se heslem, že "rozum a chtíč nemohou zůstat v opozici natrvalo". Takže naplňuj chtíč tak, aby rozum nespáchal sebevraždu. Přeloženo do cynického smysluplného jazyka - máš-li chuť ojet souseda, vyber si radši alespoň sousedku...

vrozpacich
hodnocení

Velice všem děkuji za odpovědí a cenné rady, jste moc hodní :). Asi by bylo také dobré říct, že nejsem vdaná, nemám ani děti, jen přítele a je mě 23 let. Jak jsem teď napsala jsem zadaná a svého přítele nechci opustit, nicméně existuje jeden muž, se kterým máme k sobě velice blízko a domluvili jsme si schůzku a já teď začínám reálně uvažovat, že ačkoliv bych ho hrozně moc chtěla vidět, tak schůzku budu muset z ohledem na postranní okolnosti zrušit.

liska*

Tomu se říká zahrávat si s ohněm. Teď zapojte mozek, jaké by byly následky, ztráty? I když ve Vašem věku se ještě hledá, porovnává, rozchází, vrací nebo pálí mosty.

radajz*

Pokud chceš chodit na schůzky s jinýma, tak se nejdřív rozejdi se stávajicím partnerem. Jsi ve věku, kdy ještě můžeš hledat. Pokud ale chceš hledat, tak tím neubližuj stávajicímu příteli. Jistě si to nezaslouží a jistě bys nechtěla, aby on dělal to samý tobě.

Než by jste si to měla vyčítat,tak na schůzku běžte,ale zatím určitě nic víc,než si to v klidu vše důkladně promyslíte. Hlavně aby nebyl ženatý! :--))

hodnocení

0x

Přiznám se, že toto je oblast, kde nezodpovědně dávám přednost "srdci", a to i v "nepoblouzněném" stavu. Prostě to kladu výš.

tomkk - Přednost i za cenu rozmetaného pelíšku/pelíšků s mláďaty?

Je to tak, že způsobem života se naštěstí prakticky nedostávám do "pokušení", takže to tyto následky nemělo. Takže jsem 25 let šťastně ženat. Ale tak to prostě mám nastaveno a tak to cítím.

ass
hodnocení

0x

ve 23 volit partnera jen podle rozumu je pěkná hloupost.To je první předpoklad,aby pak manželství moc dlouho nevydrželo

hodnocení

0x

Ahoj, já se vždy přokloním na stranu svých citů, zkrátka jak to cítím, ať už krátkodobě nebo dlouhodobě. Přes to potom nejede vlak. ;)

asiblbkajsem
hodnocení

0x

Ahoj, doteď vždycky srdcem, a vždycky to stálo za to, i když to potom nikam nevedlo :D Teď jsem v něčem moc složitém a komplikovaném, vypadá to na uzavřený nekonečný kruh. A řeknu ti, že kdybych se měla znovu rozhodnout, jestli to podstoupit a nebo ne, tak už se na to asi vykašlu. Ale beru to jako zkušenost, i když negativní...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]