Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
mám na vás lidi dotaz, přešel jsem od tmobile k tarifomatu (vodafone) kde mi nabídli 100 minut a 1 gb za 250kč
a když jsem byl podávat výpověď u t-mole, nabídli mi abych zůstal: 10gb, 100min, 100 sms za 300kč. Nechal jsem si pár dnů na rozmyšlenou a vzal jsem to teď.
Volám do tarifomatu a tam mi paní řekla, že mi třeba po pár měsících zvednou částku třeba ze 300,-kč na 1000kč a že když se budu chtět nechat od nich vyplatit, tak mě to bude stát x tisíc.
Může t-mobile takto zvýšit nehorázně cenu? mám 14 dní na odstoupení, tak nevím jak se rozhodnout, předpokládám ale, pokud by mi t.mobile zvedl částku co mám platit, tak mám taky právo na odchod bez pokuty ne?
Děkuji.
Jakub.
Myslím, že zvýšit cenu můžou, ale určitě ne, tak nehorázně. To vás ženská na tarifomatu jen straší, protože má z vás prachy. Ovšem vy zase můžete bez sankce vypovědět smlouvu, protože se vám zhoršili podmínky služby. Což zdražení rozhodně je. Ale ještě jsem o nikom neslyšel, že by mu jen tak zvedli cenu za paušál v průběhu trvání smlouvy.
Něco jiného je, když ruší některé staré tarify. Tak převádějí smlouvy na, podle nich, výhodnější tarif, který ale může být dražší. Ale tam také máte možnost odstoupit bez sankce.
Ale je pravděpodobné, že vám budou chtít zvednout cenu po skončení smlouvy. Respektivě neprodlouží smlouvu za stávajících podmínek. Ale dohoda (k vaší spokojenosti) je často možná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.