Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může operátor zvýšit tak cenu tarifu?

Od: jaku* odpovědí: 4 změna:

Ahoj,

mám na vás lidi dotaz, přešel jsem od tmobile k tarifomatu (vodafone) kde mi nabídli 100 minut a 1 gb za 250kč

a když jsem byl podávat výpověď u t-mole, nabídli mi abych zůstal: 10gb, 100min, 100 sms za 300kč. Nechal jsem si pár dnů na rozmyšlenou a vzal jsem to teď.

Volám do tarifomatu a tam mi paní řekla, že mi třeba po pár měsících zvednou částku třeba ze 300,-kč na 1000kč a že když se budu chtět nechat od nich vyplatit, tak mě to bude stát x tisíc.

Může t-mobile takto zvýšit nehorázně cenu? mám 14 dní na odstoupení, tak nevím jak se rozhodnout, předpokládám ale, pokud by mi t.mobile zvedl částku co mám platit, tak mám taky právo na odchod bez pokuty ne?

Děkuji.

Jakub.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kr
hodnocení

1x

Je možné, že běžná cena vašeho tarifu je 1000 korun, a vy máte na omezenou dobu, třeba na tři měsíce slevu. Takže ano, je to možné, že později budete platit výrazně víc, a odchod bez pokuty už nebude možný.

Je nutné, si dobře přečíst smlouvu, co je tam uvedeno.

tessie*
hodnocení

0x

Myslím si že na to právo nemají , pokud po vás budou chtít pokutu, můžete na ně podat stížnost.. měli jsme od nich internet a i přes to že byl dva měsíce vypnutý nám z 500Kč zvedli až na 700Kč což je poměrně dost...

hodnocení

0x

Myslím, že zvýšit cenu můžou, ale určitě ne, tak nehorázně. To vás ženská na tarifomatu jen straší, protože má z vás prachy. Ovšem vy zase můžete bez sankce vypovědět smlouvu, protože se vám zhoršili podmínky služby. Což zdražení rozhodně je. Ale ještě jsem o nikom neslyšel, že by mu jen tak zvedli cenu za paušál v průběhu trvání smlouvy.

Něco jiného je, když ruší některé staré tarify. Tak převádějí smlouvy na, podle nich, výhodnější tarif, který ale může být dražší. Ale tam také máte možnost odstoupit bez sankce.

Ale je pravděpodobné, že vám budou chtít zvednout cenu po skončení smlouvy. Respektivě neprodlouží smlouvu za stávajících podmínek. Ale dohoda (k vaší spokojenosti) je často možná.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

MUZOU, ono zalezi co bude ve smlouve

klidne muzou napsat ze nabizena cena plati na dobu napr 4 mesicu a pak uz se bude platit plna cena, pokud jim to podepises tak to udelat muzou

pokud bys mel ve smlouve 300,- a oni zvedli na 500,- bez tveho souhlasu tak muzes jit jinam bez pokut

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]