Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Daně zpětně a sleva na dítě zpětně

Od: joska odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, mám dotaz sice asi špatný ale přesto se Vás chci zeptat...

Dne 27.12.2016 se narodil syn ale já jsem se do Rodného listu dával až 4.12.2017, celý rok jsem pracoval ve dvou firmách ale ve druhé firmě jsem 6.12.2017 zkončil, rodný list jsem nestihl ani doložit.Pobíral jsem slevu na poplatníka myslím že to byla částka 2070,-Kč ale slevu na dítě jsem nepobíral.

Mám nárok na vrácení daní za rok 2017 se slevou na dítě?

Přestože jsem se dal do RL déle a uznal před matričním úřadem že dítě je mé?

Děkuji za odpovedi , nevím jestli nárok mám či zaniká.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dane
hodnocení

0x

Neobvyklý případ. Nejprve bych s rodným listem zašla na finančák a zeptala bych se, zda je odpočet za rok 2017 možný po celý rok a nebo pouze za prosinec 2017.

Bude-li nárok na celoroční odpočet, nenechala bych si udělat roční vyúčtování daní zaměstnavatelem, ale podala bych si daň. přiznání sama i s odpočtem. Vše záleží na tom hlavním " co na to FÚ".

hodnocení

0x

Podle mě máte nárok jenom za prosínec. Když vám nodpočte zaměstnavatel, slevu uplatníte tak, ža dáte daňové přiznání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]