Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Inzeráty - proč cena dohodou?

Od: conconi® odpovědí: 27 změna:

Přijde Vám normální, když je u inzerátu uvedeno "cena dohodou"? Přece když chci něco prodat, tak zhruba vím, kolik za to chci dostat. Nebo se může uvést "cena k jednání tolik a tolik", ale pokud je u inzerátu cena dohodou, tak je rovnou přeskakuju. Jak to vnímáte vy?

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tuhle cenu nemám rád, raději cena + možnost smlouvání apd když nemá být pevná.

Jsou to taková otevřená vrátka, kdy se prodávající nechce připravit o možnost, že narazí na někoho, kdo je ochoten zaplatit abnormálně více nebo nechce odradit cenou hned. Už jsem párkát na takový inzerát reagoval a často se za tím schovává vysoká cena na kterou by opravdu nikdo nereagoval. Prodávající má možnost zjistit zájem o danou věc a ujistit, že cenu přestřelil, protože to každý odmítne. Kdyby dal vysokou cenu nemohl by vědět, zda je problém v ceně nebo danou věc nikdo nechce. :)

Za cenou dohodou se víceméně nikdy neschovává nízká cena.

hodnocení

2x
Nepřijde a na takové inzeráty nereaguji. Nejsem handlovací typ a automaticky předpokládám, že by mi jednání s takovým člověkem nebylo příjemné. (Například když jsem na aukru občas vyhrál něco příliš levně, poslal jsem prodejci vyšší částku, aby netratil.) Ale respektuji, že "lidi jsou různé".
doplněno 04.01.18 09:20: Tak to v odpovědích vidíte, je to o povaze každého. Někomu vyhovuje jasná cena jako v krámě, třeba jen s mírnou slevou za rychlé jednání, někoho zase baví handlovat. Text "cena dohodou" první skupinu odfiltruje, takže to funguje. :) Kolize těchto dvou skupin lidí totiž obças nebývá příjemná. "Handlíři" bývají často pro někoho až nepříjemně agilní a otravní, takže někdy můžete vidět naopak inzeráty typu: "Prodám za 10 000 Kč, prosím nevolejte a nepište, že nabízíte 5000." :)
hodnocení

Přesně tak, také nejsem handlovací typ a vadí mi, když musím někam volat zbytečně. Smlouvání je mi nepříjemné.

iiii
hodnocení

2x

dohodou většinou dávají takový ti vychytrálci,šamonáci a spol.Normální člověk řekne na rovinu,co chce

hodnocení

2x

Dělám to jako Vy, protože nejsem ani náhodou zvědavá na nějakého vychcánka, který si myslí, že bude z mé otázky sondovat, kolik by bylo možné z mne vyrazit. Považuji to za nekorektní jednání a nikdy na takový inzerát nereaguji.

krtek66
hodnocení

1x

jinak než dohodou nenakupuju...právě z důvodů, že většina inzerentů má cenu přestřelenou a já jim můžu říct od plic všechny ty důvody proč moje nabízená cena je adekvátní...nejlepší je narazit na někoho kdo je přesvědčen, že ta jeho 3x přestřelená cena je "běžná" ...nevím proč, ale obvykle se to děje u těch co bydlí za Brnem směrem na západ:-D v opačném případě se ptám na kolik si věc cení a když je to v mé tolenraci nebo menší tak beru hned:)

danka86*
hodnocení

1x

Mně inzeráty, kde je uvedeno "cena dohodou" tolik nevadí, pokud vím, kolik se pohybují ceny toho zboží. Vím, že takové inzeráty lidi odrazují, a tak jsem většinou jedna z mála, kdo na nabídku zareaguje. Nabízím vždy nižší cenu než bych skutečně byla ochotna dát a mnohdy mi to vyjde, když prodávající potřebuje prodat :)

Ceny dohodou už ale moc často nevídám. Většinou když prodávající nemají představu o ceně, tak dají zboží do aukce.

Jinak "cena dohodou" mě spíš štve u pracovních nabídek, kde má firma milion různých požadavků na zaměstnance, přitom není schopna ani přibližně napsat, za kolik grošů by měl zaměstnanec pracovat, a schovává se za nicneříkající "mzda dohodou".

hodnocení

1x

mne cena dohodou nevadí, ale vadí mi reakce na moji nabídku "jste se pos.al ne?" - Dohoda je cena domluvená oběma stranami. Pokud on nenastaví částku, já nabídnu - on by měl nabídnout, pak se někde sejdeme...

Ale když mi napíše rovnou urážku na nabídku za použité zboží bez záruky, pak nerozumím jejich stylu prodeje.

Jak jsem psal výše, mně je handlování proti srsti. Ale třeba rakci, kterou popisujete, bych skoro chápal jako takový folklór, který k tomu patří. Asi jako na orientální tržnici, kde prodávající po první nízké nabídce hraje divadlo, že jste ho tou nízkou nabídkou urazil. :)
krtek66

jmlc: no právě o takových mluvím..:-D nedávno jsem takovou jednu reakci dostal..cena nabízeného zboží 1000,- jeho požadavek 5000,-*smich*

hodnocení

0x

Proč ne? Zvlášť když člověk prodává něco, u čeho si není tak úplně jistý hodnotou nebo zájmem a orientuje se v tom, co trh platí - to je podobné jako když uvede "nabídněte".

hodnocení

0x

Nelíbí se mi toto,zejména u aut a když jsem sháněl tak tyto jsem přeskakoval a bral inzerci s pevnou ceno nebo nadhozenou cenou k jednání!

hodnocení

0x

Také to miluji a pak ještě nejvyšší nabídce... Tak přece vím co za to chci nebo ne? Pak člověk zbytečně telefonuje...

Také je v podobném duchu když člověk hledá zaměstnání a není udán rozsah mzdy... Taktéž zbytečné volání, psaní...

hiawata - Tak přece vím co za to chci nebo ne?

Jenže mnou požadovaná cena se může výrazně lišit od té, kterou je kupec ochoten zaplatit. Sice riskuji, že mě někdo nazve nenažrancem - ale na druhou stranu můžu být i příjemně překvapena. Zvláště pak nevyznám-li se v tom, co nabízím.

Pravdou je, že vše má své pro a proti... Uznávám!

hodnocení

Ale dnes se přece můžu podívat na internet jakých cenách se ta která věc pohybuje a nastavit si cenu podle toho. Zajímavé je, že hodně na takové inzeráty narazím u chovných stanic zvířat. Ať už se jedná o kočky nebo psy, vždycky dlouhý inzerát, rodiče ověnčení cenami a poháry a "cena dohodou". Zavedené chovné stanice určitě musí vědět, co za kotě nebo štěně požadují.

To můžu - ale měla jsem na mysli, že třeba dotyčná věc v ceně XX dle internetu není k sehnání a kupec je ochoten zaplatit víc, jelikož o ni hodně stojí.

Nebo jinak, podle zkušenosti jedné známé - prodala za nižší cenu (takový dobrý skutek, řekněme), aby obratem zjistila, že prodané věci jsou v nabídce k prodeji za částku o řád vyšší.

hodnocení

Jenže právě riskujete, že někdo jako já a věřím, že nejsem sama na inzerát typu "cena dohodou" vůbec nereaguje.

No a? Takoví jako vy chtějí koupit - ti, co zareagují, chtějí koupit "za každou cenu".

asi jsem opravdu mentálně zaostalý...

Pokud jsem viděl "dohodou", věc se mi líbila, naopak jsem dal místo 1000,- třeba jen 300,- - protože dohodou znamená, že člověk netuší, kolik by si tak mohl říct. A pravdou je, že za 1000,- bych se ani nesnažil reagovat, ale v případě super ceny koupím ...

Naštve mne sice již zmíněná reakce "si se pos...", ale občas někdo řekne "hlavně, že to někdo užije, je mi to k ničemu a je toho škoda". A proto i já, když netuším cenu nebo je mi hloupé chtít 1000,-, tak dám na aukro od koruny. A už jsem párkrát prodal věci za desetinu tržní ceny. V ty momenty jsem si říkal právě to - hlavně, že to někdo použije a já uklidím šuplík.

inzerat
hodnocení

0x

Nesmlouvám, nehandluji, to by bylo podobné jako v Polsku na tržnici. Inzeráty bez ceny přeskakuji. Inzerát s pevnou cenou je něco jiného, buď na to mám a jsem ochoten zaplatit nebo nereaguji.

alten*
hodnocení

0x

to danka86 : ... "mzda dohodou", myslím, není příliš obvyklé, spíš se uvádí sdělení "výhodné mzdové podmínky" a podobné formulace.

jentak*
hodnocení

0x

Vnímám to stejně.

Stejně tak nikdy nezastavím u silnice pro ovoce, i když na něj mám chuť, když na upoutávce není uvedená cena. Zastavit a pak zjistit, že to mají předražené, se mi nechce.

Ano, to ovoce u silnice patří mezi stejné fígle. Prodejci počítají s tím, že když už člověk zastaví a dojde k nim, tak i když se mu to bude zdát drahé, stejně si koupí, protože je mu trapné odejít s prázdnou. Mně by to trapné nebylo a klidně bych jim řekla, že to mají teda sakra drahé a odkráčela bych. Jenomže to udělá opravdu málokdo.

Jednak koupit nemusíte, jednak jsou místa, kde "odrbávají" hlavně cizince.

danys*
hodnocení

0x

Co je na tom divného? zavolám nebo napíšu, můžu nabídnout tolik a tolik, kolik byste si představoval? Když si řekne víc je to o dohodě.

měl jsem inzerát na nějakou starou věc, kde hodně záleží na stavu a dalších věcech. spousta lidí zavolá, že věc mají, ke stavu, kompletnosti atd. nic nesdělí, foto nepošlou a hned "kolik dáte?"

To je teprv ta správná retardace *smich*

hodnocení

0x

Většinou přeskakuju. Pokud mám zájem zeptám se. Přeskakuju i inzeráty, kde není dost jasný popis. Například: Prodám dva roky starou TV, prodám rok starý mobil, prodám PC nepoužívám ho... Text který nikomu nic neřekne a připomíná reklamu v TV. Jen za 4999 ... jo? A co vlastně prodáváš?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]