Nejste přihlášen/a.
Přijde Vám normální, když je u inzerátu uvedeno "cena dohodou"? Přece když chci něco prodat, tak zhruba vím, kolik za to chci dostat. Nebo se může uvést "cena k jednání tolik a tolik", ale pokud je u inzerátu cena dohodou, tak je rovnou přeskakuju. Jak to vnímáte vy?
Tuhle cenu nemám rád, raději cena + možnost smlouvání apd když nemá být pevná.
Jsou to taková otevřená vrátka, kdy se prodávající nechce připravit o možnost, že narazí na někoho, kdo je ochoten zaplatit abnormálně více nebo nechce odradit cenou hned. Už jsem párkát na takový inzerát reagoval a často se za tím schovává vysoká cena na kterou by opravdu nikdo nereagoval. Prodávající má možnost zjistit zájem o danou věc a ujistit, že cenu přestřelil, protože to každý odmítne. Kdyby dal vysokou cenu nemohl by vědět, zda je problém v ceně nebo danou věc nikdo nechce.
Za cenou dohodou se víceméně nikdy neschovává nízká cena.
jinak než dohodou nenakupuju...právě z důvodů, že většina inzerentů má cenu přestřelenou a já jim můžu říct od plic všechny ty důvody proč moje nabízená cena je adekvátní...nejlepší je narazit na někoho kdo je přesvědčen, že ta jeho 3x přestřelená cena je "běžná" ...nevím proč, ale obvykle se to děje u těch co bydlí za Brnem směrem na západ v opačném případě se ptám na kolik si věc cení a když je to v mé tolenraci nebo menší tak beru hned
Mně inzeráty, kde je uvedeno "cena dohodou" tolik nevadí, pokud vím, kolik se pohybují ceny toho zboží. Vím, že takové inzeráty lidi odrazují, a tak jsem většinou jedna z mála, kdo na nabídku zareaguje. Nabízím vždy nižší cenu než bych skutečně byla ochotna dát a mnohdy mi to vyjde, když prodávající potřebuje prodat
Ceny dohodou už ale moc často nevídám. Většinou když prodávající nemají představu o ceně, tak dají zboží do aukce.
Jinak "cena dohodou" mě spíš štve u pracovních nabídek, kde má firma milion různých požadavků na zaměstnance, přitom není schopna ani přibližně napsat, za kolik grošů by měl zaměstnanec pracovat, a schovává se za nicneříkající "mzda dohodou".
mne cena dohodou nevadí, ale vadí mi reakce na moji nabídku "jste se pos.al ne?" - Dohoda je cena domluvená oběma stranami. Pokud on nenastaví částku, já nabídnu - on by měl nabídnout, pak se někde sejdeme...
Ale když mi napíše rovnou urážku na nabídku za použité zboží bez záruky, pak nerozumím jejich stylu prodeje.
Také to miluji a pak ještě nejvyšší nabídce... Tak přece vím co za to chci nebo ne? Pak člověk zbytečně telefonuje...
Také je v podobném duchu když člověk hledá zaměstnání a není udán rozsah mzdy... Taktéž zbytečné volání, psaní...
hiawata - Tak přece vím co za to chci nebo ne?
Jenže mnou požadovaná cena se může výrazně lišit od té, kterou je kupec ochoten zaplatit. Sice riskuji, že mě někdo nazve nenažrancem - ale na druhou stranu můžu být i příjemně překvapena. Zvláště pak nevyznám-li se v tom, co nabízím.
Ale dnes se přece můžu podívat na internet jakých cenách se ta která věc pohybuje a nastavit si cenu podle toho. Zajímavé je, že hodně na takové inzeráty narazím u chovných stanic zvířat. Ať už se jedná o kočky nebo psy, vždycky dlouhý inzerát, rodiče ověnčení cenami a poháry a "cena dohodou". Zavedené chovné stanice určitě musí vědět, co za kotě nebo štěně požadují.
To můžu - ale měla jsem na mysli, že třeba dotyčná věc v ceně XX dle internetu není k sehnání a kupec je ochoten zaplatit víc, jelikož o ni hodně stojí.
Nebo jinak, podle zkušenosti jedné známé - prodala za nižší cenu (takový dobrý skutek, řekněme), aby obratem zjistila, že prodané věci jsou v nabídce k prodeji za částku o řád vyšší.
Jenže právě riskujete, že někdo jako já a věřím, že nejsem sama na inzerát typu "cena dohodou" vůbec nereaguje.
asi jsem opravdu mentálně zaostalý...
Pokud jsem viděl "dohodou", věc se mi líbila, naopak jsem dal místo 1000,- třeba jen 300,- - protože dohodou znamená, že člověk netuší, kolik by si tak mohl říct. A pravdou je, že za 1000,- bych se ani nesnažil reagovat, ale v případě super ceny koupím ...
Naštve mne sice již zmíněná reakce "si se pos...", ale občas někdo řekne "hlavně, že to někdo užije, je mi to k ničemu a je toho škoda". A proto i já, když netuším cenu nebo je mi hloupé chtít 1000,-, tak dám na aukro od koruny. A už jsem párkrát prodal věci za desetinu tržní ceny. V ty momenty jsem si říkal právě to - hlavně, že to někdo použije a já uklidím šuplík.
Vnímám to stejně.
Stejně tak nikdy nezastavím u silnice pro ovoce, i když na něj mám chuť, když na upoutávce není uvedená cena. Zastavit a pak zjistit, že to mají předražené, se mi nechce.
Ano, to ovoce u silnice patří mezi stejné fígle. Prodejci počítají s tím, že když už člověk zastaví a dojde k nim, tak i když se mu to bude zdát drahé, stejně si koupí, protože je mu trapné odejít s prázdnou. Mně by to trapné nebylo a klidně bych jim řekla, že to mají teda sakra drahé a odkráčela bych. Jenomže to udělá opravdu málokdo.
Co je na tom divného? zavolám nebo napíšu, můžu nabídnout tolik a tolik, kolik byste si představoval? Když si řekne víc je to o dohodě.
měl jsem inzerát na nějakou starou věc, kde hodně záleží na stavu a dalších věcech. spousta lidí zavolá, že věc mají, ke stavu, kompletnosti atd. nic nesdělí, foto nepošlou a hned "kolik dáte?"
To je teprv ta správná retardace
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.