Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se dá upoutat pozornost nesmělého muže?

Od: magdalena001 odpovědí: 19 změna:

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat (možná spíš zdejších pánů), jak to mají muži... Totiž moc se mi líbí jeden kolega od nás z práce, setkáváme se pracovně už delší dobu, takže mne zná jako atraktivní, drzou blondýnu, kterou je vidět a slyšet... Zatímco on je klidný, tišší, přívětivý ke kolegům i k podřízeným. Každý jsme jiný a já se bojím, že když udělám jakýkoliv pokus o sblížení (pozvu ho na kávu třeba), tak couvne, protože mne má zaškatulkovanou a podle všeho na něj právě tyto typy žen neplatí. Ale přitom jsem ve skutečnosti jiná, tohle je obrana, aby mne u nás v práci nesežrali zaživa, Co bych měla dělat? Mám vůbec nějakou šanci?

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, jasný příklad, jak se přetvářka nevyplácí. On se Vás bojí a z toho se nedostane. Chtělo to upřímnost a sobě vlastní chování (přirozenost) a mohlo to být třeba fajn - nyní už by Vám tu změnu nevěřil (z dračice na koťátko). Zdravím!

doplněno 03.01.18 19:09:

Pokud již pán získal dojem, že paní je potvora, tak se může oprávněně domnívat, že bude i mrcha.

doplněno 03.01.18 21:47:

Názor muže zde již zazněl (sám se za muže ještě stále považuji). Pokud by se osoba, která se ke všem chová nějakým způsobem, začala chovat jinak pouze ke mně, tak bych jí to nevěřil, ptal bych se proč tomu tak je a byl bych ostražitý až nedůvěřivý. Zavání to podrazem nebo jen využitím. A když se sama tato osoba označí za atraktivní a k vyvolání schůzky hledá "ojeb", tak bych utíkal - nevěřil bych jí.

lucie*
hodnocení

2x

Takhle jsem to měla taky(ani raději nemyslet co si o mě povídali)a přitom jsem úplně jiná.No co?věděli jaká jsem,ti lidé o které jsem jako o přátele stála a zbytek mi byl ukradený.Horší to je,když se chce člověk seznámit a pověst (i nezasloužená) jej předežene.

No asi jedině navázat kontakt,prohodit pár slov,najít společné téma ,aby si ten člověk uměl udělat obrázek sám,pomalu si jej upoutávat*cert*...a potom kafe,klidně třeba o pauze v práci,at jej to nevystraší.Podle mě na takové se musí pomalu,aby mohli v klidu poznat toho druhého.

doplněno 03.01.18 19:39:

...ono bohatě stačí mít blond vlasy,vypadat celkem dobře a mít radost ze života.Jak je ženská dobře naladěná,usměvavá a vypadá dobře,hned si o ní všichni myslí,jak je do větru a mrcha.Oni někteří tu dobrou náladu berou jako permanentní flirtování*nevi*

eulalie*
hodnocení

2x

Dobrý den. A jste si jistá, že takového tichého a klidného opravdu chcete? Třeba byste se s ním nudila..., když bude tichý a klidný i doma, kam ho posadíte, tam ho po půlce dne taky najdete... Pokud umíte být drzá a je vás všude slyšet i vidět, tak nejspíš taková opravdu jste, ne? Nikdo se neumí tak moc přetvařovat, když mu takové chování není vlastní.

majsterjoe*

Třeba takový ve skutečnosti vůbec není.

vernon
Pleteš si pojmy s dojmy. Klidný člověk nemusí být automaticky flegmatik!

instalater*
hodnocení

1x

Pokud bych měl mluvit za sebe , tak obecně platí, že chlapovi nemůžete naznačovat. Do chlapa musíte kopnout aby pochopil. Já osobně bych uvítal, kdyby za mnou ženská přišla a řekla mi to narovinu. ..jak neustále chodím po domácnostech , tak toho obkecávání a těch dvojsmyslných řečí od ženských slyším tolik, že to má spíš opačný účinek.

hodnocení

0x

Můžete to zkusit - jak pozvání na kávu, tak vysvětlení, že jste vlastně nezajímavá tichá a v koutě sedící brunetka :-D.

Kdo nic nedělá, nic nezkazí - ale pak ho může mrzet, že se neodhodlal. Jen prostě musíte počítat i s tím, že se nechytí a nebrat to jako prohru. Může mu nesednout něco úplně jiného.

hodnocení

0x
Usmějte se na něho, zasmějte se když něco zábavněho řekne. On se rozjede..

magdalena001
hodnocení

Děkuji vám všem. Tak jsem nad vašimi slovy přemýšlela a nad celou situací a napadlo mne, že mj zkrátka řeknu, že s ním potřebuji mluvit. On nikdy nikomu neodmítne pomoc, bude si myslet, že něco potřebuju. A zkusím mu říct, že dojem je dojem a skutečnost je skutečnost... A třeba ho pozvat v neděli na výstavu nebo tak.

Pokud je opravdu nesmělý, tak ho tímto pravděpodobně vyplašíte. Bude si říkat, kam tím míříte, jestli si z něj neděláte dobrý den.. A taky to může vidět tak, že s takovou lehce se seznamující "holkou do větru" nechce raději nic mít. Dneska že vyjedete po něm, zítra po někom jiném. Tady spíš funguje klasická ženská taktika, že chlap si musí myslet, že on je ten, kdo vás dokázal oslovit a zaujmout, i když je to třeba naopak. :)
lucie*

Třeba nějaký chlap pisne jak by reagoval,ale myslím,že není dobrý nápad někomu povídat jaká vlastně jsem.To je věc na kterou by měl přijít sám,udělat si sám úsudek.Sebevědomě povídat,že jsem jiná než to vypadá by jej mohlo odradit.

doplněno 03.01.18 22:02:

...kolikrát ani nechceme a spousta věcí může druhému vyznít sebevědomě.Když na něco upozorníme,ten druhý si toho více všímá,takže já bych mlčela,žádné vysvětlování,jen at si hezky udělá obrázek sám.Ben to už napsal za chlapy"byl by ve střehu":-Dtak opatrně na toho chlapa.A co znám,tak takoví ti tiší,nesmělí touží po troše divočiny,mít veselou,akčnější patrnerku,ale to je jen moje zkušenost.

magdalena001
hodnocení

No, neřekla bych to sebevědomě. Spíš nějak mezi řečí... Musela bych to promyslet, aby to nevypadalo blbě. Aby měl nějaký důvod mě chtít poznat líp... Takhle k tomu důvod nemá, zná mě tak, jak mě zná a bavíme se jen o práci... Mezi ostatními kolegy. :) A děkuji za Vaše slova. Je to tak, prostě s nikým neflirtuji, jen mám dobrou náladu, ráda se směju, nenechám si od nikoho čůrat na boty a ráda se hezky obléknu a upravím. Ostatní si to občas přeberou jinak.

pt®
hodnocení

0x

"magdaleno", ten člověk se Vás bojí. Vy totiž nejste jiná, nepřetvařujete se, to nejde dělat dlouho, Vy totiž taková jste a nechcete si to přiznat. Věřtě, že z tohoto mračna pršet nebude...

Souhlas, až na ten závěr. Chlapi se dají oblbnout celkem snadno a půjdou i do vztahu o kterém jim rozum říká, že perspektivní není.

danka86*
hodnocení

0x

Kolega z práce? Neříká se náhodou, že co je v domě, není pro mě? V práci se přetvařujete, hrajete si tam na drzou atraktivní blondýnu, kterou je vidět a slyšet, a ještě tam chcete balit chlapy. Já myslím, že je na čase, aby si i chlapi vytvořili nějaké své hnutí á la Me too a aby začali poctivě hlásit jakékoli náznaky sexuálního harašení na pracovišti.

Jinak já věřím, že (nejen) nesmělý tichý chlap je rád, že ho nějaká ženská balí. A třeba ve skutečnosti není tak tichý a hodný, jak se zdá v práci. Možná si řekne, že je fajn, že ho balí taková sebevědomá blonďatá rajda. No řekněte, který chlap by nebyl rád, že má do postele takovou divokou kočku a ještě bez jakéhokoli snažení rovnou naservírovanou na stříbrném podnose :-D

Otázkou pak je, co by se v práci dělo dál, kdyby to mezi váma nakonec nějak neklaplo a vy byste třeba zjistila, že vás měl jenom na sex. Dala byste mu to pořádně sežrat? Dělala byste mu naschvály? Obvinila byste jej, že vás třeba v práci sexuálně obtěžoval, abyste se mu pořádně pomstila?

Já myslím, že to nemá cenu. Najděte si nějakého chlapa mimo práci a mějte slunce v duši *slunce*

hodnocení

0x
Náhodou... Tichá voda břehy mele, jen aby vás o samotě nepřekvapil :) Ale třeba je ženatý, proto dělá, že nevidí... Jako za pokus nic nedáte, víte jak to je, líná huba hotové neštěstí :)

hodnocení

0x

Já jsem hluboce přesvědčená, že i ten nestydlivější člověk, když se mu někdo líbí, udělá první krok ke sblížení. ;) Znáte? "Co je v domě, není pro mě?" Co když to "nedopadne"? Budete se bát posměchu, že jste ho balila nebo později, že jste se snažila zbytečně a stejně jste spolu nevydrželi. A vy s tím člověkem a s těmi hodnoceními budete muset žít a pracovat kdo ví jak dlouho. Nedělejte to!

doplněno 04.01.18 16:04:

Tome, ale vy mluvíte o náhodném setkání. Ale s tazatelkou muž pracuje a vidívá se s ní celé dny. ;) A navíc, kdyby vás "oslovila", myslím tím, že by se vám mimořádně zalíbila nějaká žena, našel byste způsob, jak ji oslovit, aniž byste ji v tom momentě v buse přepadnul, oslovil. Udělal byste všechno pro to, abyste ji potkal znovu, našel. To, že se vám na několik vteřin nějaká zalíbí, to neznamená nic. Důležitější je, když jí kousek ve vás zůstane.

doplněno 04.01.18 19:48:

Tome, je pozřeba nenechat ujít příležitost. Kdykoliv, cokoliv. Když zaváháte, budete jen smutnit, že vás štěstí nepotkává, ale jiné ano. Někomu hoří i voda. Ti "někdo" nezaváhali. A vo tom to je.

tom000

S tímhle bohužel ze svého pohledu nesouhlasím. I když jedu v MHD a usmívá se na mě slečna, já na ní, tak se prostě nezvednu a neoslovím. :(
A to normálně dokážu docela komunikovat s holkama, dělat vtipy, narážky, ale oslovit nějakou jen tak na ulici se neodhodlám. Pořád ve mě hlodá takový ten "strach ztratit to, co ani nemám" . *zed*

doplněno 04.01.18 16:16:

Babkazov, to máte vlastně pravdu. Už jsem málem zapomněl, že jsem slečnu hledal a snažil se ji potkat znovu... To že to nevyšlo i po oslovení je věc druhá.

Ale i to chvilkové zalíbení / okouzlení je důležité a třeba z něj něco může být.

lucie*

Babkazov-mě takhle jeden nesmělý hodil do skřínky dopis(příležitostné pozvání na rande,pokud chci at se ozvu)znali jsme se,ale měla jsem své důvody proč nepřijmout.Patřil k těm nesmělým a jak říkáte,taky se nakonec rozhoupal.Ovšem ten dopis*smich2*rozestupy slov jak od prvňáka,hrubky,malé a velké tiskací písmena dohromady...no děs.Chápu,že mohl být dis(něco),ale když už se chci blejsknout romantickým gestem,dopisem,tak si dám záležet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]