Nejste přihlášen/a.
zdravím ,potřebuju pro známou sehnat půjčku , jde o to že je to slovenka a má jen přechodné bydliště (povolení přechodného pobytu i s udanou adresou ,má ) dům kde v čechách bydlí patří jejímu zaměstnavateli (je to ubytovna)
nemovitost v čr nemají
žadatelé můžou být oba (manželé , pracují zde 2 roky ) příjem jim ale zaměstnavatel nepotvrdí protože přiznává minimum ,zbytek je v hotovosti na ruku
potřebují 80 tis.
auto mají peugeot 407 (je na splátky u GE money , velký tp je v GE money)
banky jim nepůjčí (předtím jim půjčila ge , i čsob ) ted jakože v krizi nepůjčí
u nebankovních chtějí potvrzený příjem nebo trvalé bydliště ani jedno nemají a neseženou to
je jedno jaká lichva to bude
dík za tip ,kde žádat
případně se ozvěte přímo kdo umí zajistit
Zkusit sehnat někoho, kdo vlastní nemovitost v patřičné výši. Jelikož jde jen o 80.000 Kč, stačí dle zvyklostí nemovitost v hodnotě kolem 240.000 Kč. Nemusí to být zrovna rodinný dům, ale i byt, nebo nějaká stodola.
A orientoval bych se na Slovensko, půjčovat peníze cizinci... je vždy riziko, že dotyčný uteče do své rodné země.
midi, doufám, že jim nepůjdete ručit :D A taky jste zapomněla napsat, z čeho budou splácet a taky jak věřitel dostane své peníze zpět, když splácet přestanou.
správně , ručit bych jim nešel , splácet budou ze svých výplat -firma jede ,peníze dostávají ale nepřiznané pro danové ůčely ,takže je vhodné aby věřitel byl někdo ne tak hodný jako já ,verze 2 sebere jim auto
Ony ty banky někdy vědí, proč nepůjčí. Proč by se pak otravovaly se starým autem? A jeho prodejem? A jestli bych vám, měla něco poradit, tak jedině to, ať se do toho moc nemontujete. Jsou to dospělí lidé, předpokládám, že mají občanku, takže svéprávní, poradí si. A když ne, tak taky dobře, nebudou zadlužení.
přečtěte si laskavě ještě jednou co jsem psal
chci zpátky svoje peníze ,které jsem jim půjčil
prostě půjčku ode mě spláchnou půjčkou odjinud - at je to lichva nebo ne
a peugeot 407 cca z roku 2004 , má dostatečnou cenu na to aby jim ho někdo třeba i násilím sebral , prodal atd.
Obávám se, že takovým klientům nepůjčí ani lichvář. Cizinci bez trvalého pobytu, s minimální oficiální mzdou, bez majetku k ručení a s autem na leasing? Auto je do splacení v majetku leasingové společnosti, takže není jejich. Tudíž jim ho nemůže nikdo sebrat. Jedinou možností pro vás je prodej vaší pohledávky (se ztrátou), za předpokladu, že to máte dobře smluvně ošetřené a bude o tuto pohledávku zájem (což vzhledem k výše uvedeným skutečnostem asi nebude).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.