Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Strach z první směny

Od: prace odpovědí: 11 změna:
Dobrý den,
Než jsem nastoupil do mahle Behr tak jsem dělal automechanika ale dnes jdu poprvé do nového zaměstnání dnes na první směnu a já jsem asi tak podelanej strachy
Respektive jdu na linku kde se vyrábí chladiče montuji pro nákladní vozy
A já se bojím že něco pokazim respektive už od žaludku není dobré kvuly stresů
Nemáte nějaké typy jak do toho jít?
Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den. Každý začátek v nové práci je pro mnoho lidí stresující. Člověk je plný obav - jak to zvládne, jaký bude kolektiv, jestli něco nepokazí atd. Jste nováček, takže i kdyby jste něco pokazil, tak s tím zaměstnavatel určitě počítá. Od toho je zkušební doba, abyste se zaučil. Snažte se soustředit na práci, informace a na rady od ostatních více, než na svůj strach a stažený žaludek. Někoho uklidní kousek čokolády, tak zkuste. Nebo se napít trošku coca-coly. Ta žaludek zklidní. Někdo jiný bude mít třeba lepší radu a já Vám držím palce!

pohanka*
hodnocení

2x

Určitě Vám bude přidělen pracovník, který Vás zaučí, nebo naopak, Vy budete přidělen k zaučenému, který Vám bude nejdříve ukazovat, jak a co dělat, postup.

Nesetkala jsem se zatím za mou dlouhou pracovní kariéru, že by se jako první směna odehrávala noční. No, ale časy se mění a je veliká nouze o pracovníky, nebo je na noční větší klid a na zaučení je více času než při hektické denní směně.

Při mé první směně ve vícesměnném provozu mě první den proškolil vedoucí o bezpečnosti práce, podepsaly se všechny dokumenty a nafasovala jsem oblečení a pracovní pomůcky, klíče od skříňky /nebo musíte mít vlastní, to jak kde/, ukázala denní místnost a rozpis přestávek k odpočinku.

Buďte v klidu a raději pomaleji, než udělat nějakou škodu sobě, či podniku. Zaučujete se, tak se nenechejte strhnout k dalekosáhlým hovorům, spíše naslouchejte a soustřeďte se na práci. Pokud nemusíte být na telefonu, vypněte jej a nechte zabezpečen ve skříňce.

hodnocení

2x

Rozumově ti poradit můžu, ale jestli se ti uleví, to pochybuju. Když se něco pokazí, za každou cenu si říkej, že to není tvoje vina. Nikdo učený z nebe nespad a každý kdo začíná v nové firmě musí zjistit co a jak. Očekává se že ti lidi vysvětlí jak to tam chodí a pokud nevysvětlí tak si říkej, jejich vina nebo problém a vůbec se tím nezabývej.

rv*
hodnocení

0x

Tak samozřejmě každý něco pokazí. Tím spíš, pokud to nikdu nedělal a nemá v tom praxi. Po nástupu ale spíš očekávej absolvování bezpečnostního školení, fasování ochranných a pracovních pomůcek, seznámení s pracovištěm a pracovníky a asi budeš mít u sebe v prvních hodinách na lince někoho na zaškolení.

lucie*
hodnocení

0x

Hlavně s hlavou vztyčenou*palec2*první dny jsou vždycky těžké a co jsem zažila i to co jsem viděla(nově příchozí)tak se vyplácí mlčet,dělat a přijít s pokorou.Nevyskakovat si,nepoučovat,moc nemluvit(mimo pracovní téma)vše do puntíku dodržovat i kdyby všichni okolo na to kašlali.Většinou jsem zaučovala já ,protože umím udržet klid.Bohužel většina lidí pokud někoho zaškoluje,tak jsou brzo nervozní,protože dělají svou práci a vlastně i za toho nového,opravují co pokazil...no a stratí klid a pak je na nervy i ten nováček.

Vždycky je lepší raději se několikrát ptát než zbytečně potom něco pokazit.Taky je dobré jít na pauzu poslední a první zase z ní.Pokud něco nepujde,raději kus pauzy oželet a jít to dodělat,opravit,doučit se.Ostatní tohle ocení a potom jsou vstřícnější.

Ať se daří a hlavně klid*dril*

prace
hodnocení

Dobrý ráno
Zde nyní napíšu výsledek
Šoupli mě na pracoviště zkusil jsem to pak už jsem dělal sám kontroloval mně ještě popř jsem se ptal a hodně nezvyklej si mussím objednávat díly sám. Dřív byl na to někdo jiný
Šel jsem proti tomu a postavil jsem se jako chlap
Popř když jsem něco nevěděl zeptal jsem se na to
doplněno 04.01.18 07:51: Normy jsem stíhal normálně cca 8-9minut na jeden chladič zkouška těsnosti
instalater*

Super, že jste napsal jak to dopadlo. To se tu děje málokdy. ... Já měl podobný zážitek a to když jsem byl poprvé ve světě jak to budu zvládat sám na letištích. Nakonec jsem si říkal , že tam odbavují několik miliónů lidí ročně, všichni to zvládají a já přeci nemůžu být ten nejhloupější ...i když *smich*

hodnocení

0x

Zkuste Guayacuran, je to lék na trému.

liza
hodnocení

0x

Nebojte se,máte na to. Určitě jste odpovědný člověk,žádný lempl. A chybu,tu udělal každý. Všechno se dá napravit,opravit.

prace
hodnocení

Dnes po noční jsem už spokojený s prací
Sice teď se mi přidala další práce k stávající práci včetně fabrice ale člověk stíhá
Akorát jsem udělal chybu že jsem objednal bednu omylem navíc v tom spěchu.
Dostal kázání že jsem dělal resty v objednávání beden během pauzy
Pauzu jsem měl 15min
Ale tak mi to stačilo
Minulý továrně jsem vypomáhal i během pauzy
Jíst během směny nemohu jelikož tuto myšlenku mozek potlačuje piju během práce práce
Každá fabrika má jiná pravidla tak se budu muset pořád ptát na ty pravidla
Jsem trochu člověk co vyhledává práci bez přestávky a když není práce tak nadávám nadával jsem v minulé fabrice když nejela Linka a ostatní byly rádi
Musím se upgradovat na jejích pravidla současné práce
P.s. mám tam ještě nějaké chyby čky ale vylepšují je ,musím si najít jak si vylepšit systém práce
Předchozí fabrice jsem lítal hodně když jsem vypomáhal kde se dalo aniž bych přišel k úrazu
Na jednu věc jsem přišel člověk si to musí srovnat v hlavě jak s časem tak i dalšíma věcmi
Jinak by to nevzládal vypadá to složité ale ve skutečnosti je to lehké
Děkuji za podporu

Tak vidíte - ještě pár drobností a bude to v pořádku.

A o pravidla se klidně zajímejte - vždycky říkám "jen hlupák se neptá".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]