Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kniha jako doporučený dopis nebo balík?

Od: trpaslif odpovědí: 11 změna:

Lze poslat kniha jako doporučený dopis/psaní? Aby bylo levnější poštovné než za balík? Na stránkách pošty píšou, že ano, ale máte někdo zkušenost?

doplněno 03.01.18 13:08:

váha je 560g a rozmery 22x30x3,5 v cm

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jde, ale nesmí mít na výšku víc jak 5 cm. Zrovna dnes mi neprošla jedna zásilka, paní byla jak ostříž, byla tak na hraně...tak šla jako BA-doporučený balík á 79 Kč. U RR platím s kartou většinou 43 kč, tak to je sakra rozdíl..

doplněno 03.01.18 13:08:

Při těchhle rozměrech by Vám kniha měla projít jako RR, pokud nemáte kartu, tak nad 500 gr. je 54 Kč poštovné. Řekněte u přepážky, že chcete poslat jako RR.

hodnocení

1x

Jak už zaznělo jde jen o rozměr a váhu. Každopádně doporučený dopis je levnější než balíček. :)

Odpovědnost: Za ztrátu pošta hradí 760 Kč, za poškození nebo úbytek obsahu pošta uhradí škodu, a to až do výše 760 Kč
Minimální hmotnost: 2,5 g
Maximální hmotnost: 2 kg
Minimální rozměry: 14 × 9 cm
Maximální rozměry: 50 × 35 × 5 cm

Kniha jako doporučený dopis nebo balík?

hodnocení

0x

Podle váhy a velikosti knihy - lze ji dát do obálky standardně prodávané na poště? Vložíte-li knihu do obálky, jedná se o psaní... vše ale záleží na dalších parametrech - váha, rozměry - to je zásadní pro určení typu zásilky.

trpaslif
hodnocení

váha je 560g a rozmery 22x30x3,5 v cm. Tak nevím, mají tam právě, že doporučené psaní musí mít váhu max 50g nebo taky 2 kg.. a jejich infolinka je placená a obsazená..

JJ, to vyhovuje. Běžte na poštu a trvejte na tom, že to chcete poslat jako doporučený dopis/zásilku nikoliv balík. Těch 5cm je limitních, tak snad bude mít paní/pán na přepážce dobrý den. ;)

doplněno 03.01.18 13:20:

doporučuji bublinkovou obálku, ale ta rozměr nafoukne o další 1 cm, takže už to bude balíček. Myslel jsem, že rozměr uvádíte vč obalu nejen čistá kniha. ;)

doplněno 03.01.18 13:21:

Pokud to zabalíte jen do papíru, tak to rozměrově snad projde, ale zase riskujete poškození desek knihy...

trpaslif
hodnocení

děkuji, zkusím. ještě dotaz - asi to bude muset být v obálce, že? :)

Kdysi jsem rozprodával knihovnu a používal jsem silnější balicí papír. Stačilo to, k žádnému poškození nedošlo. I když u české pošty si člověk nemůže být jistý ničím.

trpaslif
hodnocení

já to spletla celý, ptž rozměry jsou nakonec jen 14x22x3,5 cm :-D dam do bublinky+obalky. jen jsem chtela vedet, jestli to projde i když to zabalím do krabičky, protože to pak přeci nebude psaní, ale balicek :)

Rozdíl mezi psaním a balíčkem není ve způsobu zabalení, ale v rozměrech a hmotnosti. I psaní může být v krabičce, i balík může být v "obálce" (pokud to bude dost velká obálka :) ).

Do krabičky to nedávejte, to přesáhne 5 cm na výšku a budete to muset poslat jako balík a to se Vám prodraží. Osobně bych uřízla 2 kartony, o trošku větší, než je knížka, knířku vložila mezi 2 kartony, pevně zalepila a do igelitové obálky. U knih je potom problém s poškozením hran, tak zabalte tak, aby byla kniha chráněná a nepřišla poškozená.

hodnocení

0x

Knihy rozesílám v bublinkové obálce, jako dopor. dopis, včera jsem posílal jednu a cena do 500gr. je 48,- Kč. Moje váží včetně obálky 0,496gr.*palec2* Horší je to za hranice...tam to stojí balík!(167,-Kč)

Kniha jako doporučený dopis nebo balík? #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma doporučený dopis

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]