Nejste přihlášen/a.
Lze poslat kniha jako doporučený dopis/psaní? Aby bylo levnější poštovné než za balík? Na stránkách pošty píšou, že ano, ale máte někdo zkušenost?
doplněno 03.01.18 13:08:
váha je 560g a rozmery 22x30x3,5 v cm
2x
Jde, ale nesmí mít na výšku víc jak 5 cm. Zrovna dnes mi neprošla jedna zásilka, paní byla jak ostříž, byla tak na hraně...tak šla jako BA-doporučený balík á 79 Kč. U RR platím s kartou většinou 43 kč, tak to je sakra rozdíl..
doplněno 03.01.18 13:08:
Při těchhle rozměrech by Vám kniha měla projít jako RR, pokud nemáte kartu, tak nad 500 gr. je 54 Kč poštovné. Řekněte u přepážky, že chcete poslat jako RR.
1x
Jak už zaznělo jde jen o rozměr a váhu. Každopádně doporučený dopis je levnější než balíček. ![]()
Odpovědnost: Za ztrátu pošta hradí 760 Kč, za poškození nebo úbytek obsahu pošta uhradí škodu, a to až do výše 760 Kč
Minimální hmotnost: 2,5 g
Maximální hmotnost: 2 kg
Minimální rozměry: 14 × 9 cm
Maximální rozměry: 50 × 35 × 5 cm

0x
Podle váhy a velikosti knihy - lze ji dát do obálky standardně prodávané na poště? Vložíte-li knihu do obálky, jedná se o psaní... vše ale záleží na dalších parametrech - váha, rozměry - to je zásadní pro určení typu zásilky.
váha je 560g a rozmery 22x30x3,5 v cm. Tak nevím, mají tam právě, že doporučené psaní musí mít váhu max 50g nebo taky 2 kg.. a jejich infolinka je placená a obsazená..
JJ, to vyhovuje. Běžte na poštu a trvejte na tom, že to chcete poslat jako doporučený dopis/zásilku nikoliv balík. Těch 5cm je limitních, tak snad bude mít paní/pán na přepážce dobrý den. ![]()
doplněno 03.01.18 13:20:
doporučuji bublinkovou obálku, ale ta rozměr nafoukne o další 1 cm, takže už to bude balíček. Myslel jsem, že rozměr uvádíte vč obalu nejen čistá kniha. ![]()
doplněno 03.01.18 13:21:
Pokud to zabalíte jen do papíru, tak to rozměrově snad projde, ale zase riskujete poškození desek knihy...
Kdysi jsem rozprodával knihovnu a používal jsem silnější balicí papír. Stačilo to, k žádnému poškození nedošlo. I když u české pošty si člověk nemůže být jistý ničím.
já to spletla celý, ptž rozměry jsou nakonec jen 14x22x3,5 cm
dam do bublinky+obalky. jen jsem chtela vedet, jestli to projde i když to zabalím do krabičky, protože to pak přeci nebude psaní, ale balicek ![]()
Rozdíl mezi psaním a balíčkem není ve způsobu zabalení, ale v rozměrech a hmotnosti. I psaní může být v krabičce, i balík může být v "obálce" (pokud to bude dost velká obálka
).
Do krabičky to nedávejte, to přesáhne 5 cm na výšku a budete to muset poslat jako balík a to se Vám prodraží. Osobně bych uřízla 2 kartony, o trošku větší, než je knížka, knířku vložila mezi 2 kartony, pevně zalepila a do igelitové obálky. U knih je potom problém s poškozením hran, tak zabalte tak, aby byla kniha chráněná a nepřišla poškozená.
- Doporučený dopis - čas na vyjádření
- Doporučený dopis na poště
- Podací lístek - doporučený dopis
- Doporučený dopis česká pošta
- Přišel doporučený dopis adresátovi?
- Doporučený dopis, dokáže něco?
- Podací lístek, hodnota u doporučeného dopisu
- Doporučený dopis - musí odpovědět?
- Česká pošta doporučený dopis neděle
- Doporučený dopis
- Doporučený dopis - neveřejná pošta
- Povinnost odpovědět na doporučený dopis
- Doporučený dopis - ztracený?
- Vykradený doporučený dopis
- Doporučený dopis ze Španělska - jak podat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.