Nejste přihlášen/a.
Lze poslat kniha jako doporučený dopis/psaní? Aby bylo levnější poštovné než za balík? Na stránkách pošty píšou, že ano, ale máte někdo zkušenost?
váha je 560g a rozmery 22x30x3,5 v cm
Jde, ale nesmí mít na výšku víc jak 5 cm. Zrovna dnes mi neprošla jedna zásilka, paní byla jak ostříž, byla tak na hraně...tak šla jako BA-doporučený balík á 79 Kč. U RR platím s kartou většinou 43 kč, tak to je sakra rozdíl..
Při těchhle rozměrech by Vám kniha měla projít jako RR, pokud nemáte kartu, tak nad 500 gr. je 54 Kč poštovné. Řekněte u přepážky, že chcete poslat jako RR.
Jak už zaznělo jde jen o rozměr a váhu. Každopádně doporučený dopis je levnější než balíček.
Odpovědnost: Za ztrátu pošta hradí 760 Kč, za poškození nebo úbytek obsahu pošta uhradí škodu, a to až do výše 760 Kč
Minimální hmotnost: 2,5 g
Maximální hmotnost: 2 kg
Minimální rozměry: 14 × 9 cm
Maximální rozměry: 50 × 35 × 5 cm
Podle váhy a velikosti knihy - lze ji dát do obálky standardně prodávané na poště? Vložíte-li knihu do obálky, jedná se o psaní... vše ale záleží na dalších parametrech - váha, rozměry - to je zásadní pro určení typu zásilky.
váha je 560g a rozmery 22x30x3,5 v cm. Tak nevím, mají tam právě, že doporučené psaní musí mít váhu max 50g nebo taky 2 kg.. a jejich infolinka je placená a obsazená..
JJ, to vyhovuje. Běžte na poštu a trvejte na tom, že to chcete poslat jako doporučený dopis/zásilku nikoliv balík. Těch 5cm je limitních, tak snad bude mít paní/pán na přepážce dobrý den.
doporučuji bublinkovou obálku, ale ta rozměr nafoukne o další 1 cm, takže už to bude balíček. Myslel jsem, že rozměr uvádíte vč obalu nejen čistá kniha.
Pokud to zabalíte jen do papíru, tak to rozměrově snad projde, ale zase riskujete poškození desek knihy...
Kdysi jsem rozprodával knihovnu a používal jsem silnější balicí papír. Stačilo to, k žádnému poškození nedošlo. I když u české pošty si člověk nemůže být jistý ničím.
já to spletla celý, ptž rozměry jsou nakonec jen 14x22x3,5 cm dam do bublinky+obalky. jen jsem chtela vedet, jestli to projde i když to zabalím do krabičky, protože to pak přeci nebude psaní, ale balicek
Rozdíl mezi psaním a balíčkem není ve způsobu zabalení, ale v rozměrech a hmotnosti. I psaní může být v krabičce, i balík může být v "obálce" (pokud to bude dost velká obálka ).
Do krabičky to nedávejte, to přesáhne 5 cm na výšku a budete to muset poslat jako balík a to se Vám prodraží. Osobně bych uřízla 2 kartony, o trošku větší, než je knížka, knířku vložila mezi 2 kartony, pevně zalepila a do igelitové obálky. U knih je potom problém s poškozením hran, tak zabalte tak, aby byla kniha chráněná a nepřišla poškozená.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.