Nejste přihlášen/a.
Zdravím, nejsem si jist, zda-li jsem dotaz správně umístil, ale to je vedlejší.
Potřeboval bych poradit nějaký přípravek na hustší vlasy, popř. obnovení růstu vlasů atp. Zhruba v 18ti letech se mi začaly dělat kouty a řídnout vlasy na temeni hlavy. V rodině nikoho plešatého nemám. Jak otec, tak dědové z obou stran mají vlasů stále dost, bez koutů a cédéčka. Takže dědičnost v tom pravděpodobně nebude. Přikláněl bych se spíše k verzi, že plešatost způsobuje psychika. Má někdo podobné problémy? Pomohl vám nějaký přípravek? Požívám Alpecin a používal jsem Biohar, ale pravděpodobně bez výsledku.
Díky za rady.
Neřešte to! Není zázračných prostředků, které by podpořily růst naší pohlavní přikrývky. Nechte to být. Já jsem se z toho kdysi taky trochu stresoval, v osmnácti mi holič řekl, že bych si měl ty koutečky začesávat, ještě mě k tomu oslovil mladý pane, od té doby jsem už u holiče nebyl. Střhaly mě holky a nakonec si mě jedna vzala s tím, že vždycky chtěla staršího a interesantního chlapa. Starší nejsem, dělí nás jen pár dnů, interesantní si nepřipadám, ale je nám spolu stále dobře. Vlasy neřešit! Není to pro šťastný život vůbec podstatné!
Tyto přípravky mají vliv pouze na pokožku hlavy. Ovšem původ bývá většinou někde jinde. Faktorů může být mnoho, jedním z nich je doopravdy stres. Dědičnost samozřejmě také. To, že vaši příbuzní nemají popisované problémy ještě neznamená, že vy to v genech nemáte. Vždy je někdo první, nebo to přeskočilo nějakou generaci. Stejně tak může být důvodem špatná funkce štítné žlázy a nejspíš i něco dalšího. Nejčastěji je ovšem na vině testosteron. Zkuste navštívit lékaře. Většinou k takovému problému přistupují liknavě - nejde o život, ale zkuste to. Udělat krevní testy třeba právě na tu štítnou žlázu. Poptejte se. Mona
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.