Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Speciální formulář v nemoci pro úřad práce?

Od: evicka8 odpovědí: 8 změna:

Dd,jsem v evidenci ˇUP.Onemocněla jsem,nemohu tedy jet na schůzku s úřednicí ˇUP.Lékařka mi napsala omluvenku klid na lůžku,ať ji pošlu na ˇUP,protože nechodím.Úřednioce mi však psala,žeomluvu uznat nemůže,že je třeba ji doložit na aktuálním platném tiskopise ˇUP,ať si jej lékařka sežene.Ta mě poslala někam,že žádný shánět nebude.Nárok na žádnou nemocenskou pochopitelně nemám,je to jen formalita.Žádný takový formulář jsem nenašla ani na stranách MPSV,žádný takový formulář tam není.Jak to tedy řešit? Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Formulář existuje - ale najít ho je poněkud nejednoduché.

Z. č. 206/2017 Sb., kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb., říká:

6. Na konci § 21 se doplňují odstavce 5 až 10, které znějí:

(9) Závazný vzor potvrzení o dočasné neschopnosti uchazeče o zaměstnání plnit povinnosti uchazeče o zaměstnání z důvodu nemoci nebo úrazu a závazný vzor potvrzení o ošetření nebo vyšetření uchazeče o zaměstnání ve zdravotnickém zařízení stanoví ministerstvo vyhláškou.

Jedná se o vyhl. č. 346/2017 Sb. - a v tomto odkazu sagit.cz/... jsou uvedeny dva další na její přílohy 1 a 2 - Závazný vzor potvrzení o dočasné neschopnosti uchazeče o zaměstnání a Závazný vzor potvrzení o ošetření nebo vyšetření uchazeče o zaměstnání a ty jsou i s "názornými obrázky".

Ale zjišťovat jak a kde je stáhnut, na to už nemám sílu.

hodnocení

1x

Je to pravda, je to jeden z výmyslů našich zákonodárců kolem voleb. Na OSSZ jsme byli varováni, že existuje nový tiskopis, který slouží jako omluvenka pro ÚP, takže OSSZ se netýká, nemáme ho přebírat, kdyby s ním někdo přišel, a máme lidi navigovat na ÚP.

111®
hodnocení

0x

no na to se dá reagovat jedině dotazem, ve kterém zákoně je to stanoveno. Protože pokudd je to nějakej vnitrofiremní předpis, tak ten nemá vyšší prioritu nad zákonem. Takže ve kterém zákonš najdu tu doložku, nebo ať se paní úřednice obtěžuje okopírovat a poslet e-mailem. Jinak nemá nárok na nějaký vyplněný formulář.

doplněno 03.01.18 18:03:

dnes jsem proběhl Úřadem práce tak jsem se na ten formulář poptal. V Brně mi řekli, že formuláře rozeslali lékařům...takže asi optimální bude se poptat u vašeho ÚP, jestli to také tak provedli..

evicka8
hodnocení

dekuji za pomoc všem

formular

Mám ty formuláře v PC ve wordu,ale nevím jak je sem vložit.Zkusím jestli se to povede.

tak to nejde - pouze obrázky.Word to tady nebere.

Tady by stejně byly k ničemu - vyplňuje a potvrzuje lékař, dokonce mám dojem, že 3x.

formular

Ano,ten jeden se vyplňuje třikrák a ten druhý dvakrát.Ale mohla si je tazatelka alespoň vytisknout a nechat vyplnit,když ji je nedají na ÚP ani u doktorky.Zatím jsem je nepoužil,ale v dnešní době placení všeho - je to vyplnění zdarma nebo se to platí? O tomhle jsem se nedočetl.

doplněno 03.01.18 20:19:

PS:

jedubabicka: ...Ale zjišťovat jak a kde je stáhnut, na to už nemám sílu... - potom je tedy také zbytečné zjišťovat jak a kde je stáhnout.Já to mám stažené z netu už od loňska,ale nevím už kde jsem to sehnal.Na formuláře ale používám FORMstudio,takže se mi to možná stáhlo při aktualizaci.

evicka8
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]