Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nárok na dovolenou

Od: tedysek odpovědí: 2 změna:
Dobrý den, chtěla bych vědět jestli mám nárok na dovolenou po druhé mateřské. Na druhou mateřskou jsem nastoupila v srpnu a za měsíc mi bude končit , tak bych chtěla vědět jestli můžu čerpat řádnou dovolenou za loňský rok. Před nástupem na mateřskou jsem byla na rodičovské dovolené. Předem děkuji za odpověď

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Ano, budete mít nárok na dovolenou za rok 2017. Dovolená se však bude krátit o předcházející RD. Za prvních 100 zameškaných směn o jednu dvanáctinu a za každých dalších 21 zameškaných směn o jednu dvanáctinu.

Vznikne Vám i nárok na dovolenou za rok 2018 → zde pravděpodobně "jenom" na dovolenou "za odpracované dny" → za každých odpracovaných 21 dnů na jednu dvanáctinu roční výměry dovolené.

Za odpracované dny se pro tento účel počítá MD a doba "řádné" dovolené. Nezapomeňte požádat o dovolenou → kdybyste požádala o proplacení dovolené, nemohl by zaměstnavatel žádosti vyhovět.

Písemnou žádost o dovolenou zaměstnavateli doručte ± týden před skončením MD, začátek dovolené bezprostředně navažte na MD (i kdyby to byla sobota, neděle nebo svátek).

Zároveň zaměstnavatele požádejte o RD, začátek navažte na řádnou dovolenou.

hodnocení

0x

Vy jste pracovala nebo byla jen na rodičovské a posléze na mateřské?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]