Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu. Je možné se nějak bránit, pokud novinář napíše o někom článek a uvede nepravdivé informace, které vedou třeba ke strátě zaměstnání toho nepravdivě obviněného? Poraďte mi prosím co s tím mám dělat. Je možné se nějak ubránit tomu, aby si to novinář nedovolil? Navíc se jedná o věc, která je v šetření policie a nesmí se o ní mluvit. Předem děkuji za každou radu.
Bránit se samozřejmě můžete, ale bez právníka to půjde těžko..
Více např. zde: www.pravnik.cz/a//...
Těžko se radí, když nevím konkrétně o co se jedná, ale vy se můžete teoreticky soudně bránit jak proti pomluvě v novinách, tak zažalovat zaměstnavatele, pokud neuvedl důvody k propuštění, na které má právo. Každopádně moc dobře vím, jak nepříjemné je, když vás někdo vláčí novinami, protože oni si opravdu napíšou, co chtějí, nerespektují naprosto nic, kdykoliv jsem s nimi nebo s televizí pracovala, vznikly z toho menší či drobné nepříjemnosti a zveřejnili částečné nesmysly, ze kterých jsem měla problémy, články, rozhovory ani televizní záběry nedali k autorizaci, ač slíbili, někdy vykradli a zveřejnili mé texty a ani se neptali, ale nějak jsem něměla chuť se nikdy soudit a házela to za hlavu, protože oni mají většinou prachy právníky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.