Dobrý večer, Jsem živnostník v CZ. Mohu si založit podnikatelský účet v Německu? Chodí mi platby ze zahraničí a banka v CZ bere cca. 6,7eur za každou platbu. ročně platím v CZ asi 50tis kč bance jen za příchozí platby. Chtěl bych se zeptat, zda mohu si založit účet v Německu a co vše potřebuji k tomu. Musím to někde v CZ hlásit? Bylo mi sděleno v Německu v bance, že takhle hodně firem má účty v Nemecku asi 1000 klientu mají českých. Děkuji. Pěkný večer doplněno 01.01.18 20:11: Pravděpodobnějednoduchý účetnictví, mám účetní, jsem měsíční plátce DPH. Myslel jsem jestli to nemám někde hlásit na úřad např. ČNB, že mám účet v Německu. Děkuji za rady
Nic vám nebrání mít podnikatelský účet v Německu. Podmínky založení si určí banka v Německu. V účetnictví je to jedno zda účtujete českou nebo zahraniční banku. Vše mít zaevidované, toť vše. Nevím jaké účetnictví vedete, ale v žádném to problém není.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.