Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kamarád mi ukradl doma cca 2500,-Euro

Od: janp* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

potřeboval bych radu od někoho znalého.Doma jsem měl v hotovosti cca 5000,-Euro + pár tisíc Kč.

Měl jsem je v takové krabičce uložené na poličce.Domu si moc návštěvy nevodím, ale stalo se a já přišel o nemalou sumu peněz. Bylo mi odcizeno cca 2500,-Eur Musel je vzít jeden ze dvou lidí.

Měl jsem doma v první případě známého, který byl u mě několik okamžiků, myslím, že neví kam si peníze dávám a já mu z mé peněženky půjčil, nějaké peníze.. Teď vím, že už v minulosti snad seděl za nějké loupeže, dozvěděl jsem se to až na policii.. Nejsem si ale jist, že bych mu dal příležitost, že bych odešel na WC, nebo podobně,,

Pak byl u mě kamarád, kterého znám dlouhou dobu, dokonce ví, kde peníze mám.. Spal u mě a ráno normálně odešel..

Je to kamarád, není ve finanční tísni, má dobré příjmy, ale člověk nikdy neví..

Zjistil jsem, že mi chybí tolik peněz až po několika dnech. Nebylo mi totiž ukradeno všechno, jen cca polovina. Dotyčný sáhl jakoby do středu balíku peněz a zbytek tam nechal..

Na policii mě celkem odpálkovali, že je to delší doba, že se to nestalo ten den a že se z papírové krabičky nedají vzít pořádně otisky.. Zajímalo by mě, když vím kdo u mě byl, ale nikoho jsem nechytil, jestli mam nějakou šanci, že by se to dalo dořešit? Vždyť to není málo peněz.. Na policii půjdu znovu.. Myslíte, že by stačilo k usvědčení například pouze DNA, nebo se musí pachatel pod tíhou důkazů doznat? Mam nějaké šance? Vždyď jde "jen" o dva lidi..

Za případné rady děkuji.. S oběma jsem již promluvil a samozřejmě se dušují, že by mi nic nevzali..

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

3x

Hmmm. A víte, co největší průser? Že ty peníze mohl ukrást ještě někdo jiný, nebo se prostě ztratily nějakým dalším záhadným způsobem, ale vy ztratíte ty dva známé, kteří u vás byli na návštěvě a které budete až do smrti podezřívat,

iz*

Souhlasím.

K otázce: Peníze klidně mohl ukrást někdo jiný, mohl jste je ztratit. Také jste je (to se mi jeví nejpravděpodobnější) mohl ukrýt jinam. Možná, že je po nějaké době najdete na místě, kde jste je zatím nehledal.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, jste bez šance. Peníze nemluví, tak je ani policie při nálezu nevyslechne. Zapsaná čísla bankovek asi nemáte a navíc jsou už zase asi v oběhu. Také by to mohlo být prohlášeno za vrácení půjčky nebo dar. Takže, oplakat a příště si dávat větší pozor (i na kamarády). Zdravím!

hodnocení

1x

Peníze jste si měl pořádně někam schovat. Ne to mít jen v krabičce na poličce. Myslím, že jste bez šance. Mě by ani nenapadlo jít s tím na policii. Jak dokážete, kolik tam bylo? Myslíte, že si za to vůbec nemůžete? Kamarád když dokonce věděl, že tam peníze máte, to je snad jasné. Peníze nikomu nesmrdí. Ani kamarádovi. Přišel jste nejen o peníze, ale zřejmě i o kamaráda.

doplněno 31.12.17 22:54:

Uvidíte, jak se ten kamarád bude teď chovat. Pokud to udělal, buď se odmlčí nebo se bude přetvařovat. Ale mohlo to být i jinak a vzít to mohl ten trestaný.

m123*
hodnocení

0x

Mám tu samou zkušenost. Jen mi nezmizeli peníze, ale zlato. Zhruba ve stejné hodnotě jako vaše eura. Donesla jsem na policii i krabičku ve které bylo. Tu si sice vzali, ale řekli mi, že otisky zřejmě vzít nepůjdou. Vyslechli všechny o kterých jsem ji řekla, že u nás byli. Po čase mi jen napsali, že viník nebyl zjištěn a případ se odkládá. Myslím si, že dopadnete stejně jako já. Je to záležitost stará 2 roky a od té doby jsem doma neměla návštěvu. Nikomu nevěřím.

rexik
hodnocení

0x

Já si myslím,že to byl ten trestaný. Má ve zlodějině zkušenosti, takovému stačí pár vteřin a obere vás. Měl jste tam krabičku,tudíž zloděje okamžitě napadne-nemá tam peníze? Nebo-něco tam třeba bude.Někdo jiný by si té krabičky ani nevšiml a nepřemýšlel,co tam je.Zloděj okamžitě jedná,má na to buňky.

Když vám na policii řekli,že je případ odložen,tak už je to v háji. Co kdybyste použil lest a tomu známému řekl,jak jste nešťastný,že jste měl zaplatit dluh,ale ztratil jste peníze a že se proto jdete zabít, Určitě ho vyplašíte,bude koukat jako pako.Pak ho sledujte,jak se chová a co bude říkat.

ladinpraha*

Myslet znamená houby vědět. Naprosto souhlasím se Sebod.

iz*

"Pěkný" nesmysl!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]