Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Potřeboval bych poradit, jestli u Airbank, když si založím Běžný účet a chci na něj peníze vkládat a vybírat v eurech, jestli si musím speciálně říci o Běžný účet vedený pouze v eurech a tedy pak tam ale nemohu vkládat Kč? Tedy že bych si pak na Kč musel zřídit, třeba opět u nich, další účet? Viz.: airbank.cz/... Pak ještě jak je to s hotovostí - tedy výběrem, v euro měně. Něco jsem vyčetl, že vklad a výběr je u Airbank jen v Kč. Tedy přepočítávají pak peníze podle vlastního kurzovního lístku? Jak to na bankomatech Airbank funguje? Stačí mi od nich pro vklad a výběr jen jejich platební karta? Viděl jsem že nabízejí jakousi platební nálepku. Využiji ji, když s ní nechci platit v obchodech přes mobil? Navíc mám jaksi postarší mobil, koupený před několika lety za 300Kč, ne smartphone. Poslední věc, internetové bankovnictví bych si dal přes PC, stačí mi na to ten předpotopní mobil? Jde mi o to, že asi přes něj polezu do internetového bankovnictví. Na PIN bude snad OK? Děkuji za rady.
Jestli Ti nestaci co maj na webu tak snad airbank.cz/... .
Jak můžu vložit peníze na běžný účet?
Asistenti a asistentky na našich pobočkách nemají po ruce šuplík ani sejf s korunami. Ke vkládání bankovek slouží na našich pobočkách naše šikovné bankomaty. Peníze do nich můžete vkládat pomocí karty.
Jestli jste už naším klientem a kartu zrovna nemáte po ruce, můžete si nechat u nás na pobočce vydat kód pro vklad a výběr.
Naše bankomaty přijímají všechny české bankovky – můžete je vložit na jakýkoliv účet vedený u nás. Během jednoho dne můžete vložit až 600 000 korun. Není na tom nic složitého. Celým vkládáním vás provede náš bankomat. Jakmile vklad potvrdíte, připíšeme vám peníze na účet.
Jak můžu z účtu v cizí měně vybrat eura nebo dolary?
Peníze v cizí měně si můžete vybrat z bankomatů, které to umí. Běžné by to mělo být v zahraničí. Naše bankomaty, stejně jako bankomaty většiny jiných bank v České republice, vydávají pouze české koruny. Peníze v cizí měně můžete podle libosti převádět, nemůžete si je ale u nás vybrat.
Kde a jak si mohu vybrat peníze?
U nás máte na výběr. Jednak můžete vybírat ze všech bankomatů. Z těch našich vybíráte zdarma. Když pak máte Velký tarif, vybíráte zadarmo i z bankomatů jiných bank, a to u nás i v celé Evropské unii.
Kromě toho si u nás můžete vybrat peníze i bez karty, a to doslova na každém rohu. Stačí si v internetovém nebo mobilním bankovnictví vytvořit kód pro výběr u Sazky a s ním zajít na jedno z přibližně 1 300 míst s terminály Sazky.
Výběr u Sazky má ještě jednu výhodu. Kód můžete poslat SMSkou a předat tak na dálku třeba kapesné svému dítěti na studiích. O tom se jednou bude učit i ve škole.
Platebni nalepka - nepotrebuje mobil
Možná jste si už dnes ve svém internetovém bankovnictví všimli, že si kromě karty můžete nově vydat i bezkontaktní nálepku. To je taková ta malá platební kartička o rozměrech asi 40 x 30 x 0,8 mm, kterou si můžete nalepit třeba na telefon nebo klíčenku.
Nálepka šikovně doplňuje klasickou platební kartu. Tu budete dál potřebovat při placení na kontaktních terminálech, nakupování na internetu nebo vybírání peněz z bankomatu.
Tomuhle nerozumim:
Poslední věc, internetové bankovnictví bych si dal přes PC, stačí mi na to ten předpotopní mobil? Jde mi o to, že asi přes něj polezu do internetového bankovnictví. Na PIN bude snad OK?
Pokud budes mit IB pres PC tak je jedno jak je starej, protoze na net polezes pres PC a ne pres mobil. Teda pokjud bys na IB nechtel lezt pres web v telefonu, pak by mozna nestihal starsi prohlizec web stranek. Staci kdyz bude prijimat SMS (pokud bude potreba).
Na Mobilní bankovnictví Air Bank potrebujes Android 4.1 a vyšší, ale to asi neplanujes (pokud jsem to dobre pochopil).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.