Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Naučil mě chlastat

Od: doodledrawing odpovědí: 17 změna:
Ahoj, můj partner mne “naučil” pít a to tím způsobem, že co jsme spolu, koupil vždycky dvě lahve vína / pro každýho jednu. Teď jsme spolu už čtyři roky a dva spolu žijem. Dnes, když mám volno a nejdu do práce, jsem si zvykla na lahev vína večer při filmu, on už vypije půl litru rumu a několik piv. Ráno se vzbudí a dá si pivo. A po mě ječí, že se mám jít léčit. Pořád po mě ječí, i když já si dám víno jen když druhý den nemusím do práce a on pije denně. On to u sebe bere jako samozřejmost. Jak se mu mám postavit? Opakuju mu že on pije denně a já víno občas. Hledá pomoc v tom co si sám neumí přiznat? Opravdu na mne denně ječí že jsem alkoholik. (Je sedmička týdně alkoholismus?)

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

3x

No vy jste dvojka. Jeden za 18, druhý bez dvou za 20.

Běžte se léčit oba dva.

A Ty jsi sama zbabělá, že to svaluješ na něj. Kdyby jsi nechtěla, tak nepiješ. Nikdo Tě to nemůže donutit, nebo Ti to lil trychtýřem do krku?

au1
hodnocení

3x
holka, ber nohy na ramena a utikej. Z tohohle nekouka nic dobryho. Chodim pit ke kamaradovi, kterej da denne litr rumu, zacinal na pivku, pak jedna lahev vodky denne... Sedmicka tydne neni alkoholismus. Alkoholik budes, az nevydrzis zit bez chlastu. To znamena, temer denne pit. Budes mit tras rukou a nohou, a jak se napijes, bude ti lip. Mas k tomu slusne nakroceno.

hodnocení

2x

Je už to hodnou chvíli, úplně stejná otázka, ve stejném slohu, od ženy, tudy prošla. Musím se zeptat, tazatelko, jsi stále alkoholik a s alkoholikem žiješ doposud? *alene* No, nepovídej!

Naučil mě chlastat

repkin*
hodnocení

2x

Jsem jediný, kdo si toho všimnul, nebo jsem jen nečetl všechno? Na začátku dotazu píše tazatelka, že si dává lahev denně, na konci píše 0,7l týdne. Jsem sice jen poloviční moravák a matematika není má silná stránka, ale lahev denně je 4,9 litru za týden, což je 19,6 litru vína (jen pro tazatelku) za měsíc. Byť to nerad říkám, ale ano, to je alkoholismus. V první řadě bych přestal pít a v druhé odešel od partnera, který Vás nejen, že bude navádět k tomu, aby jste zase pila a ve finále nervama k tomu zase dojdete, ale pak je tam i docela velké vzniku domácího násilí (už teď na Vás řve, ať se dete léčit ... byť má pravdu) a navíc z tohodle pak vznikají ty domácí zabíjačky (a teď nemluvím o těch zvířecích). Ať už se rozhodnete jakkoliv, tak ať Vám to dobře dopadne ;)

doplněno 31.12.17 09:06:

Potom jsem špatně četl, takže se omlouvám. Lahev za týden asi alkoholismus není, pokud ale bez toho ten týden nepřežije, tak ano. Zbytek odpovědi zůstává stejný.

repkin - Lehce se mýlíte (a nemá to nic společného s matematikou). Tazatelka nikde nepíše, že vypije láhev denně, ale že jí vypije, když nemusí druhý den ráno do práce. Takže pokud není nezaměstnaná, je to 1 (maximálně 2x) týdně.

V ostatním s Vámi naprosto souhlasím.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, z lékařského hlediska je alkoholik ten, který si dá třeba jen jedno pivo (nebo panáka) denně a musí to mít (bez toho nefunguje nebo se necíti dobře). Takže, alkoholici jste oba - jeden větší a druhý (zatím) menší. Přestaňte alkohol kupovat, aby doma nic nebylo. Zdravím!

doplněno 30.12.17 07:14:

doodledrawing - vložila jste svůj dotaz do rubriky o lásce. To myslíte tu společnou lásku k alkoholu?

hodnocení

1x
No mít partnera co pije denè takové množství alkoholu to musí bejt teda radost
Co vás u něj drží?
Zatim na vás jen ječí ale počítám že od něj brzo dostanete i po hubě těšíte se?
Pokud se mu chcete postavit vidim jediné řešení odejít od něj a to co nejdřív než vám promění život v peklo

iz*
hodnocení

1x

Alkoholismus je nepřesný výraz. Závislost na alkoholu se "neměří" (jen) vypitým množstvím alkoholu. Závislost může vzniknout i v případě vypití 0,7 litru vína týdně.

Může vzniknout i v případě, že člověk nějakou dobu alkohol nekomzumuje vůbec (tzv. "kvartální pití"). Jde-li u Vás o závislost by musel posoudit odborník, nikoliv laici přes internet.

Pokud jde o Vašeho partnera → ten si k Vám dovolí jenom to, co mu dovolíte Vy sama. Proč mu jeho chování dovolujete?

Poznámka: Pití na partnera nesvádějte, to se (na)učí každý sám.

hodnocení

1x

Ahoj, víte především, co znamená slovo "chlastat" - to je technický pojem, používá se především v léčebnách i v hovorové řeči, . Chlastat totiž znamená závislost na alkoholu a pití pořád Alkohol je tvrdá droga, stejně jako heroin nebo nevím co. (akorát že pouze alkohol je v republice České legální a tvrdě zdaněný) A závislost na této droze se utváří relativně dlouho, a pak z něj těžko lze ven, tu to máte asi. Tam je rada jediná. Nekupuj domů chlast, ráno uvař čaj nebo něco takového, snaž se, ať se partner z toho dostane (stěží se Ti to asi podaří), nejspíš je na tom už asi zle - možná i Ty - zkus začít jakby znova, partner bude jistě proti, on, zdá se, že bez chastu nebude..., ale není vše ztraceno, mluv s ním, nejlépe ráno, když se bude nejvíce třepat po chlastu, třeba přestane (pokud si uvědomí svou chybu a přemůže sám sebe a bude chtít žít jinak). Zkus to, za to nic nedáš, ale je to ukrutně těžké, třeba to zvládneš. Můžeš se mě také i zeptat pak, já to znám,, já jsem také chlastal.

rv*
hodnocení

1x

Dejte si pauzu, sledujte film bez vína a uvidíte, jestli jste alkoholik a nevydržíte to.

hodnocení

1x

Pokud se bez alkohoku nemůžeš obejít, jsi alkoholik. Máte dobře našlápnuto, oba. Docela by mě zajímalo, kde berete peníze na Tvé víno a druhův rum /minimálně stovka za láhev, ale spíš víc/ a několik piv. To nevidíte v životě nic lepšího, než právě chlast? On asi začal, nechtěl sám, tak Tě stáhnul s sebou.Ale je to i Tvoje vina, kdybys nechtěla, nechlastala bys. Dovedeš si představit, jak by v takové rodině případně vyrůstalo dítě? Jaké základy byste mu vy dva do života dali?

O alkoholismu něco vím, byla jsem mu blízko, blíž, než bych chtěla. Pacient skončil v Želivi. Na půl roku. Dneska už 10 let stoprocentně abstinuje. A znovu jsme k sobě našli cestu. Je to asi divná představa, zapít kachnu, knedlík a zelí minerálkou, ale prostě už nelze jinak. Jinak by nastala recidiva. Naštěstí je rozumný a pamatuje si dobře, čím prošel.

Prima doktorka, kterou jsem také poznala, té touze po alkoholu říkala trochu úsměvně - "bažení". A pokud tedy opravdu po tom víně bažíš a večer u TV si bez něj neumíš "nasucho" představit, alkoholik jsi. Pokud uvažuješ o léčení, což by Ti prospělo, tedy pobytovou léčbu, ambulantní je na nic. Chce to rázně do toho spadnout a ne svůj zlozvyk jen tak šimrat. Protialkoholní léčba probíhá třeba v Kosmonosích, Havlíčkově Brodě, Kroměříži, či Nechanicích. A další místa, podle bydliště. Bohužel, legendární Želiv už asi 7 let nefunguje, nebyly peníze. Přesto právě ta naší rodině pomohla. Jezdím se tam podívat a v duchu poděkovat o každé dovolené. Tak se z toho koukej vymanit. Abys jednou byla dobrá máma a ne ožralý pytel. Jaga.

hodnocení

1x

Zdravím. Partnera jste si vybrala sama. Jestli sáhnete po flašce nebo ne, je též pouze Vaše volba. Pokud se držíte partnera, který se k Vám nechová pěkně, pak k tomu jistě máte svůj důvod. On vyčítá pití Vám, Vy to vyčítáte jemu..Měli byste vyhledat odbornou pomoc a léčit se. Oba dva! Jinak to bude čím dál horší...

mot
hodnocení

0x
no tak Na zdravi, ne?

jenda2*
hodnocení

0x

Pokud chlastají oba dva, nemají si co vyčítat.

ass
hodnocení

0x

no jestli považujete normální že je litr vína normálně při filmu v televizi tak alkoholička jste a měla by jste s tím něco dělat

tarantulee*
hodnocení

0x

Tak to je skvělý partner, co naučí partnerku pít a potom po ní ječí, že pije :-D.

Ono je to proto, že chlapi si myslí, že si můžou dělat co chtějí (on pít může), ale když se jim něco nelíbí (že si sem tam dáte skleničku vína), tak přes to vlak prostě nejede.

Když se mu to nelíbí, tak Vás to neměl učit, logicky.

Normálně bych mu řekl, že mi taky vadí, že pije a že je větší alkoholik, než vy, prostě se domluvte a přestaňte s pitím oba dva. Pokud na to nepřistoupí, tak nevím, co Vám chce vyčítat, když to sám dělá..

hodnocení

0x

On naučil... Měla jste říct už na začátku, že pít nebudete. Já bych alkoholika za partnera nechtěla a tím pádem by mě to ani nenaučil. Řekněte mu, že on Vás to naučil. Ať se léčí také.

doplněno 31.12.17 10:21:

To je podobný jako když můj otec, který kouřil, mámě vyčítal, že kouří. Kdyby Vám řekl, že máte lézt po skalách, tak z lásky k němu polezete?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]