Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Injekce B 12

Od: milan7 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat ohledně injekcí B 12 jestli jsou dostupné bez předpisu? Je to již více roku nazpět byl jsem celkově unavený a byly mi dány u doktora 7 injekcí po injekcích jsem se cítil velice dobře. Existují náhražka B 12 v tabletách jaký je učinek tablet oproti injekcím? Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Tablety jsou volně prodejné, injekce jen na předpis. Brala jsem obojí. Lékař mi sdělil, že tablety mají nižší účinek, proto nasadil injekce. Nevím, jak často byste je bral Vy, ale mně aplikují jednu injekci 1 x za 3 měsíce /dříve po 2 měsících/.

V krabičce je 5 ampulí, /vystačí mi na rok/, předepíše Vám ji klidně i obvodní lékař. Mně je píše internista. Jaga.

hodnocení

0x

Ano, existují i tablety a mají je volně v lékárnách.

Například drmax.cz/...

Ale stačí si vyťukat B 12 tablety do vyhledávače a vyskočí Vám i jiné nabídky.

hodnocení

0x

Na únavu mám též vyzkoušeno volně prodejné Koenzym Q 10, je to potravinový doplněk.

lucie*
hodnocení

0x

Jak už zaznělo-injekce u doktora-tablety doma,jdou volně koupit a je spousta druhů.Ovšem tablety budou vždy slabší.

Na injekce jsem chodila v létě(nedostatek krvinek,anemie,celková slabost)a sestřička mi vysvětlovala,že se na ně musí chodit pravidelně,protože B12 je rozpustná ve vodě,tudíž když by byla injekce brzo,zbytečně se vyčůrá z těla a když bude pozdě,tak zase nebude plynulý přísun.

Takže pokud to jde raději injekce,které"nakopnou" s tabletami to bude podle mě na dělší běh,než pocítíte účinek.Ovšem je i plno jiných možností v lékárně určitě poradí i jiné "života budiče".Mě po B12(které mě nezabraly,nepostavily mě na nohy)doporučil Wobenzym.Přesto,že jsem na mateřské a peníze nejsou,koupila jsem si jej to už bylo lepší,pomohl.

liska*
hodnocení

0x

Na vyčerpání zkuste hořčík - Mg a B komplex. Vitamin B12 v tabletách je podstatně méně účinný, jak injekce. To už si ho dejte ve stravě. Nejvíc ho mají hovězí a telecí játra a kvasnice.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma b12 injekce

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]