Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otec u porodu - císařského řezu

Od: similek odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

budeme rodit, je plánovaný císařský řez.

Je lepší když je u toho i otec?

Jak to chodí? Poradíte někdo zkušenost?

děkuju

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lucie*
hodnocení

3x

Záleží jak to mají porodnice nastaveno.Některé mají malinké sály a otec čeká za sklem v předsálí.Je to operační sál,takže některé tam tatínky nechtějí vůbec a musí čekat v tom přesálí,někde to jde.Takže se poptat v konkrétní porodnici nebo na webu pro maminky zadat do diskuze dotaz jak to v té vaší porodnici chodí a "holky"Vám pisnou přesné info a zážitky.

Na sále můžete ženu držet za ruku,ta ale cítí maximálně zle od žaludku...a ruce má přikurtované jako na kříži.Ovšem běhají tam sestry,napichují kanyly a kontrolují plno věcí,tak nevím jestli by se tatínek spíše nemotal.Taky se může dívat jak tahají miminko ven,ale to je otázka pár minut a hned jej stejně odnesou.Takže v tom předsálí uvidí více,hned mu jej ukážou,uvidí jak jej myjí,vyšetřují,zabalí,s tatínkem vyplní papíry...

doplněno 28.12.17 19:58:

...osobní zkušenost- chlapa jsem tam nechtěla a nai by ta podle mě nesměl být.Stejně nevím co by tam dělal*nevi* opravdu jde o operační zákrok,takže dva doktoři v břiše,plno sester,anesteziolog.Já přikurtovaná s roztaženýma rukama s kanylama,bylo mi blivno,na omdlení,nízký tlak(to jak tahali děti,tak se změní tlak,přece jenom vytáhli 14kg a plno vody)Děti odnesli během minutky a potom šití ca 40min.

Manžel čekal v předsálí za sklem,kde ovšem viděl jen děti,než je donesli za ním a vše vyřídil,nafotil,měl rozhodně více info jak já a cítil se dobře,aby taky né,když je viděl dřív jak já;)

hodnocení

3x

K císařskému řezu bych se tedy vůbec necpal. Je to vlastně operace a tam laik nemá co pohledávat.

eulalie*
hodnocení

3x

Dobrý den. Hm, císařský řez je velmi krvavá záležitost, otce bych tam raději nepouštěla, nebo padne v mdlobách na podlahu. Taky ti pánové nemusejí být u všeho, že.

Pánové by třeba nemuseli být u všeho, ale slépky se toho dožadují ..

hodnocení

1x

Dcera měla těžký porod, který skončil císařem a manžela tam nepustili, i když po celou dobu byl s ní. Není o co stát, myslím:)

hodnocení

0x
Nelez tam neni o co stát
zajdi tam v poklidu až bude po všem

hodnocení

0x

Záleží na tom, jaké podmínky má vaše porodnice, co si přeje maminka a jestli "u toho"vůbec chcete být.

Něco ke čtení pro základní orientaci maminka.cz/...

hodnocení

0x

Pokud se nic nezměnilo pak u porodu císařem může být otec jen v případu pokud je profesionál- lékař a porodník!

pb®

Tak to se tedy změnilo dost. V některých porodnicích opravdu otec dítěte může být přímo na sále. Jasně že nečumí operatérům pod ruce a ženě na střeva, ale sedí rodičce u hlavy. Tam je ostatně jeho místo i u vaginálního porodu.

bvxd
hodnocení

0x
U operace podle mě není důvod být. Doprovodit tam, počkat venku a až bude po všem se podívat na ženu a mimčo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]