Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co si má vzít otec k porodu?

Od: musko odpovědí: 23 změna:
Dobrý den,
co si má vzít otec k porodu?
díky

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jurajjuraj*
hodnocení

3x

ja bral vzdycky akorat rodici manzelku, penize, mobil , jinak obcanku apod nikdy nikdo nechtel videt

a pak je otazka jak dlouho budete rodit, je dobre i neco na zahnani hladu, piti , pripadne neco proti nude ( protoze pokud budete dlouho rodit tak to neni jak ve filmu ze ji budes drzet 20 hodin za ruku )

pokud to zvladnete za hodinu tak ok, my prvni 20h, druhy taky kolem 20h, takze celkem nuda i pro manzelku, lezet a cekat

hodnocení

2x

Pevné nervy ;)

Další informace poskytne konkrétní porodnice - v jednotlivých zařízeních se můžou mírně lišit.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, je-li v dobovém filmu porod, tak porodní bába vždy po otci vyžaduje větší množství teplé vody. Bohužel, nikdy tam neprozradí, k čemu tu vodu potřebuje. Ovšem, já si myslím, že by se mohla vykoupat už doma a ne až u cizích lidí, zvláště, když tam má práci . Zdravím!

doplněno 28.12.17 11:21:

jedubabicka - tak to bude asi ono. Jinak je tam většinou ten otec vyobrazen jako naprosté nervozní "jelito" .

hoststary - V jiných dobách nebo kulturách otec u porodu nikdy nebyl.
Jistěže ne - kolem rodičky se totiž točily kromě porodní báby taky maminka, tchyně, ženy z příbuzenstva nebo přátelstva a podobně, takže vždycky byl někdo ku pomoci. V porodnici tenhle "luxus" chybí, takže doprovod (nejen tatínek, prosím) je velmi praktická záležitost.

bene - ta teplá voda je vyžadována kvůli tomu, aby byl nastávající otec něčím zaměstnán a nerušil, neprudil, nezabýval se hloupými myšlenkami, když jít do hospody bylo jaksi společensky nepřijatelné. Tak ohřívá a neškodí ;)

hodnocení

1x

Fotak , hodne trpelivosti , piti , svacinu.

hoststary*
hodnocení

1x

Otec nemá u porodu co dělat. Má doma připravit vše pro přivezení miminka, postarat se o starší dítě nebo děti, které má doma. V práci si vzít dovolenou, aby mohl být alespoň první dny nebo týden doma se ženou. A nedělat zmatky. Otec u porodu je pouze módní zvyk z posledních let. V jiných dobách nebo kulturách otec u porodu nikdy nebyl.

hvdx
Proč by tam neměl co dělat? Když žena rodí více až mnoho hodin, tak není nad to, když se o ní má kdo postarat, podat jí vodu, povídat si, odvést myšlenky jinam, dojít pro sestru. U porodu jako takového moc nezmůže, ale před ním může hodně pomoct.
Jo, když vy chlapi dostanete rymicku, to je dones mi čajíček, podej mi kapesníky, uvař mi večeři. Ale jak žena rodí, tak mnoho z vás rymickaru machruje, jak je to přirozené a jak by žena neměla nic chtít a potřebovat.

hvdx. Kdyby byl od přírody určen chlap tak by zas rýmičkáři byly ženy.Porod není nic výjimečného je to přirozený jev od vzniku života na zemi.Tak jak někteří muži jsou rýmičkáři tak některé ženy dělají zas jak je porod těžký.Jestli ženě nevadí jak bude po krystýru kadit a vedle bude stát jí muž,muži pokuď nevadí krev,... Spíše jen přidělá starosti porodníkům .Manželku odvezla sanita v 9 hodin a v poledne jsem měl syna.Na můj dotaz jestli jsem ji při porodu chyběl odpověděla že ne .Že sama se sebou měla starostí dost. Přiznám se když vidím krev tak zvracím a omdlívám už od dětství.

vernon
Nesmysl. Já u porodu dcery byl a nelituji toho!
Hodne stary a skaredy nazor. Snad jste zakomplexovana babka/dedek.
Kdyz pujdete nekde , kde budete uplne sam/sama , tak tez vam to neni prijemne.
oteccc

já myslel že si má vzít dovolenou hlavně prpoto, aby se mohl pořádně ožrat :-D

jurajjuraj*

vse pro privezeni miminka? to zustava aspon 2-3 dny v nemocnici, takze klidne zvladne i ten porod

trenky

To je síla *smich*

eivlis*
Vse je vec nazoru a ten vas beru, ale ja si zase myslim pravy opak a muj manzelnastesti taky..Byl mi velkou psychickou oporou u obou porodu a je za to rad a ja jeste vic.. Je veci tech dvou jak se rozhodnou a ja to respektuju.Kdo nechce at nechce a je jedno zda muz, nebo zena, ale prijde mi neprijatelne to kategorizovat, ze muz k porodu nepatri..-:(

rqwq
hodnocení

0x

Minimálně: rodící ženu, doklady, peníze.

hahanaj*
hodnocení

0x

a telefon s fo´tákem ,aby si mohl prcka hned vyfotit

helin
hodnocení

0x
Kapesníky,aby bylo do čeho otírat slzy!

vernon
hodnocení

0x
Pytlík na zvracení a židli...

lik
hodnocení

0x

Měkký kobereček,když omdlí a upadne na zem.

musko
hodnocení

A rodný list není třeba?

Rodný list čí?

jurajjuraj*

tvuj urcite ne a maly ho dostane az za par dnu :D

musko
hodnocení

Myslím tím můj rodný list - otce, není třeba?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]