Nejste přihlášen/a.
ja bral vzdycky akorat rodici manzelku, penize, mobil , jinak obcanku apod nikdy nikdo nechtel videt
a pak je otazka jak dlouho budete rodit, je dobre i neco na zahnani hladu, piti , pripadne neco proti nude ( protoze pokud budete dlouho rodit tak to neni jak ve filmu ze ji budes drzet 20 hodin za ruku )
pokud to zvladnete za hodinu tak ok, my prvni 20h, druhy taky kolem 20h, takze celkem nuda i pro manzelku, lezet a cekat
Dobrý den, je-li v dobovém filmu porod, tak porodní bába vždy po otci vyžaduje větší množství teplé vody. Bohužel, nikdy tam neprozradí, k čemu tu vodu potřebuje. Ovšem, já si myslím, že by se mohla vykoupat už doma a ne až u cizích lidí, zvláště, když tam má práci . Zdravím!
jedubabicka - tak to bude asi ono. Jinak je tam většinou ten otec vyobrazen jako naprosté nervozní "jelito" .
hoststary - V jiných dobách nebo kulturách otec u porodu nikdy nebyl.
Jistěže ne - kolem rodičky se totiž točily kromě porodní báby taky maminka, tchyně, ženy z příbuzenstva nebo přátelstva a podobně, takže vždycky byl někdo ku pomoci. V porodnici tenhle "luxus" chybí, takže doprovod (nejen tatínek, prosím) je velmi praktická záležitost.
bene - ta teplá voda je vyžadována kvůli tomu, aby byl nastávající otec něčím zaměstnán a nerušil, neprudil, nezabýval se hloupými myšlenkami, když jít do hospody bylo jaksi společensky nepřijatelné. Tak ohřívá a neškodí
Otec nemá u porodu co dělat. Má doma připravit vše pro přivezení miminka, postarat se o starší dítě nebo děti, které má doma. V práci si vzít dovolenou, aby mohl být alespoň první dny nebo týden doma se ženou. A nedělat zmatky. Otec u porodu je pouze módní zvyk z posledních let. V jiných dobách nebo kulturách otec u porodu nikdy nebyl.
hvdx. Kdyby byl od přírody určen chlap tak by zas rýmičkáři byly ženy.Porod není nic výjimečného je to přirozený jev od vzniku života na zemi.Tak jak někteří muži jsou rýmičkáři tak některé ženy dělají zas jak je porod těžký.Jestli ženě nevadí jak bude po krystýru kadit a vedle bude stát jí muž,muži pokuď nevadí krev,... Spíše jen přidělá starosti porodníkům .Manželku odvezla sanita v 9 hodin a v poledne jsem měl syna.Na můj dotaz jestli jsem ji při porodu chyběl odpověděla že ne .Že sama se sebou měla starostí dost. Přiznám se když vidím krev tak zvracím a omdlívám už od dětství.
vse pro privezeni miminka? to zustava aspon 2-3 dny v nemocnici, takze klidne zvladne i ten porod
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.