Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak poslat peníze do Polska?

Od: misi odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se poradit jak poslat peníze na Polský účet do Polska? Chtěl bych si něco koupit, mám účet u FIO, jde mi o to, aby ten převod nebyl drahý.

Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nejlepší je zaplatit kartou. Je to bez poplatků, jednoduché a rychlé.

doplněno 26.12.17 21:43:

@barbakan: Každou

doplněno 26.12.17 21:51:

@barbakan: Budeš se divit, ale z mého osobního účtu mám platby kartou bez poplatků. Jinak jestli jsi normální, tak chápeš, že jde o platební karty, zdravotní kartu neznám.

barbakan*

A kterou kartou je to tak jednoduché a bez poplatků?

doplněno 26.12.17 21:47:

I zdravotní? Já vím, je to blbost, tak jako platba bez poplatků.

barbakan*

O zdravotní jsem psal, že to je blbost a jestli máš kartu, ze které můžeš platit do zahraničí bez poplatků, tak jsi VIP klient s Gold kartou.

Nemám. Stačí mi na to u ČSOB osobní účet ČSOB Plus Konto a debetní karta k tomu. Neplatím navíc ani korunu. To samé při platbě kartou v zahraničí (v Německu), kde platím jen to, co utratím, v aktuálním kursu.

doplněno 26.12.17 22:14:

@barbakan: Fakt přejdi k jiné bance. Tebou popsané problémy se mě netýkají.

barbakan*
Původní měna a částka:PLN123,00Kurz:PLN6,24495930 A CZKMěna a částka platby:PLN123,00Měna a ekvivalentní částka:CZK768,13A zatěžujeme Váš účet níže uvedenými poplatky:Odměny a poplatky:V měně:CZKPROVEDENÍ PLATBY220,00Poplatky v měně účtu celkem:220,00Více snad nemusím vysvětlovat. Asi půjdu k ČSOB.

hodnocení

0x
Většina polských obchodníků má účet i v EUR. Potom je možné použít "europlatbu" a ta stojí 20,- Kč
doplněno 26.12.17 22:33: Ano používám také fio. Jen pozor na rozdíl mezi "europlatbou" a platbou do EU v jiné měně.
misi
hodnocení

I u fio osobního účtu stojí platba v EU 20kč?

hodnocení

0x

Tak tady vidíte, že i ta úžasná Fio banka skrývá nemilá překvapení. Vedení účtu tam bude sice zdrama, ale zase si to vynahradí tím, že platíte poplatek za platbu bankovní kartou do ciziny. Já mám účet u obyčejné a té nejhorší banky, Česká spořitelna a nakupuji v cizině běžně a platím v dolarech, nebo v eurech a nikdy se mi nestalo, že bych platila něco navíc za transakci.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

zarid si to pres fortissimo, kdyz potrebuju platit do PL tak mi to kolega posila nejak pres ne , nestoji to ani kacku a navic je lepsi kurz nez v bance

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]