Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
chci se optat, jestli má někdo zkušenosti s veřejnými pracemi pro Úřad práce. Mám je od příštího roku dělat.
Jde mi hlavně o to, jak je to s pracovní dobou, jestli jsou to 8 hodinové směny, nebo to je po 4 hodinách a jestli je možno si nějak diktovat, že bych třeba dělal 2 dny a další týden další dva dny v kuse. Pak jak je to s možností privýdělku. Slyšel jsem něco o tom, že je možnost si odpracovat i 30 hodin měsíčně (základ který se musí oddělat je 20 hodin měsíčně) a tím si přivydělat snad něco nad 600Kč? Díky, slaďák
V žádné práci si můžete diktovat pracovní dobu, ani u téhle. Asi jste dlouho bez práce a zapomněl jste jak to v zaměstnání chodí. Míst na veřejně prospěšné práce je někde nedostatek, tak buďte rád, že vám jí někdo nabídne i když normální práce je dostatek, ale to se musí chtít pracovat.
Novela zákona o pomoci v hmotné nouzi od února 2017 stanoví, že ten:
" kdo pobírá příspěvek na živobytí déle než 6 měsíců a není aktivní, nebo nemá nárok na podporu v nezaměstnanosti či při rekvalifikaci, klesne jeho částka na živobytí na existenční minimum (tj. 2 200 Kč). Pokud naopak příjemce dávek v hmotné nouzi aktivitu projeví, například nastoupí do projektu organizovaného Úřadem práce ČR, nastoupí na rekvalifikaci, nebo odpracuje minimálně 20 hodin měsíčně v rámci veřejné služby, výše příspěvku na živobytí se nezmění. V případě jednotlivce tedy bude nadále činit 3 410 Kč. Pokud člověk odpracuje alespoň 30 hodin měsíčně veřejné služby, vzroste mu příspěvek na živobytí o 605 Kč na celkem 4 015 Kč měsíčně."
Ale diktovat si skutečně nebudete moci - co takhle "domluva"? Znáte?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.