Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokladní v supermarketu - dýško

Od: karolin odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, chci se optat, ví někdo, jak je to s díškem u pokladních v supermarketech, když jim chci nechat nějaké drobné?

Slyšela jsem, že třeba v Albertu musí pokladní díško dát podniku, tedy tam už díško, když tam náhodou zajdu, nedávám.

Ví o tom někdo něco více, případně jak je to možné, že si to pokladní nemohou nechat, aniž by to prasklo...?

Ráda bych nechávala díško, ale jestli jim to sbalí vždy podnik, tak nechci dávat nic.

Děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nikdo*
hodnocení

3x

Nechat si to nesmí. Ale má to v kase, na případný prodělek. Nejde o dýško, ale prostě občas člověk mávne rukou nad drobnými.

Nevím jak vám, ale mně drobné nechybí, spíš tisíce, a ty těmi pár drobnými neušetřím. To je celé.

hodnocení

2x

Máte pravdu, že si to pokladní nechávat nesmí. Dělám teď v drogerii, dýška dostávám a nic si nesmím nechávat.

hodnocení

0x

Dýško, neboli spropitné. Proč jej dávat v Albertu?

lidus*
hodnocení

0x

Dávat dýško v obchodě to mě vážně ani nenapadlo.

tarantulee*
hodnocení

0x

Tak Dýškem myslí pravděpodobně to, že má třeba zaplatit 97kč, dá jim 100 a ty 3 koruny ať si nechají pokladní pro sebe.. Jinak nevím, proč by si to pokladní nemohli nechávat, nikdo na to nepříjde, že jim někdo dal o 3kč víc, prostě si ty 3koruny hodím do kapsy a hotovo a když to takhle za den udělá několik lidí, tak už můžu mít i za směnu 20kč v kapse..

lee*
Pokladní to dělat nesmí a je pod kamerami, takže toto opravdu nedoporučuji, kvůli pár Kč si zadělat na problém. V jednom marketu mají též podepsáno, že u sebe nesmí mít žádnou hotovost. Na druhou stranu tamtéž pokladní nemá hmotku, takže když se splete zaměstnavatel jí to promíjí. Pouze pokud by to bylo často a o hodně tak se dále řeší

vernon
hodnocení

0x
Tak dávat pokladní v supermárketu zpropitné, o tom slyším poprvé... :-D

marttinna
hodnocení

0x

Občas jsem zaokrouhlila příjemné usměvavé slečně v Kaufu a jednou se jí na to ptala. Prý to musí odevzdávat s tržbou,do kapsy nesmí,mají nad sebou kamery. Tak má holka smůlu a já už nedávám nic. Holky mají těžkou práci za pár babek tak proč jim nepřilepšit, když mě to bolet nebude.Každého věc,někdo by dal a někdo ne

kroketka
Přesně ! Když jsou v obchodě fronty, třeba celý den, pokladní může na svačinu zapomenout. Často zůstávají po směně, aby uklidili celý obchod a přesčas, který tam musí zůstat, jim nikdo nezaplatí. Supermarket jako třeba Albert má obrat milion denně a můžou se posrat z dysek ! Ti lidi nechávají dyska pokladní za to, že se na ně usměje, že zavolá kolegy, když potřebuje pro zákazníka zjistit, zda je zboží na skladě. Za ochotu, je jedno, z jakého důvodu dysko pokladní nechají. Ale nechají ho pokladní, ne obchodu. Kéž by se tohle dalo nějak změnit ! Jakkoliv. Lidí za tou kasou pracují dnes a denně. Svátky, nesvatky, víkendy, musí si hlídat případné kontroly a dysko si nemůže nechat ...je mi z toho na nic

disko
hodnocení

0x

Nechávat spropitné v supermarketu je opravdu neobvyklé. Napadá mě, že je to firemní politika, aby nedocházelo v budoucnu k nějakým nedorozuměním s vracením peněz, nebo spekulacím, které by mohly firmu poškodit, třeba v médiích. Pokladny jsou většinou pod kamerou.

Pokladní má odpovědnost za stav financí na pokladně, při nedostatku dorovná rozdíl ze svého, při nadbytku je to snad ještě horší (může být na ni pohlíženo, že někoho okradla, nevrátila správně).

karolin
hodnocení

Tím spropitným myslím to, když třeba budu platit 148Kč, nebo 146Kč, tak zaplatím rovnou 150Kč. Že bych jako rovnou dala 160Kč, nebo 151Kč a více, to zas ne. Když bude částka kulatá, 120Kč, 180Kč, nebo 185Kč, tak nedávám nic.Prostě více jak přes 4Kč nejdu.

hodnocení

0x

V obchodech žádné "dýško" nedávám, neboť vůbec, ale opravdu vůbec nevidím ani ten nejmenší důvod. Je to odvozeno od slova spropitné a to se nechává v restauracích, nebo hospodách, na přilepšení číšníkovi třeba za to, že byl ochotný. Navíc, v supermarketech se kasírky střídají u kas a žádná v jedné kase nesedí celých osm hodin, peníze průběžně musí odevzdávat a kalkulovat a nad sebou má kamery. kdyby si strkala koruny do kapsy, přišla by o práci. A pak, jakou speciální službu pro mne dělá? Žádnou, jednoduše mi namarkuje zboží a je to. Ale jestli vám to udělá dobře a máte pocit, že jste někomu pomohla, když jste nechala v kase pětikorunu, tak to dělejte. Ale chudák ženská z toho nemá vůbec nic a ještě by jí to někdy mohlo svést k tomu, že by si to do kapsy dala a ještě ji za to vyhodí. Když jí chcete udělat mermomocí radost, tak jí něco kupte, zaplaťte a pak jí to darujte jako pozornost. To si vzít může, ale ne peníze.

hodnocení

0x

Peníze / rozdíly / v obchodě se dělí na manko a přebytek. Přebytky jdou do "mimořádných příjmů", manka platí zaměstnanci dle smlouvy o odpovědnosti. Okamžitá manka platí přímo pokladní ten samý den nebo jim je strhnuto z platu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]