Nejste přihlášen/a.
0x
Pokud došlo ihned po zasažení k neutralizaci (Soda),nemusí dojít k hlubokému defektu.Bude zasažena jen pokožka.Také je důležité,zda kyselina byla koncentrovaná,nebo naředěná.Koncentrovaná zuhelnaťuje.Totálně a ihned odnímá vodu a spálenina je hluboká.
JABRAKA
0x
Kyselina chromsírová je silně oxidující kyselina.Ta dojkáže ve vteřině rozleptat kožené boty,neřku lidskou kůži.
JB
doplněno 21.12.17 18:28:
Vynořilo se mi jedno upozornění.Při omytí sírovky je nutné použít rychle velké množství vody.Otření vlhkým hadrem může znamenat vysokou teplotu místa,kde dochází k ředění kyseliny.
No však říkám, že jsou mnohem horší kyseliny než sírovka. To je v podstatě hodná kyselina a člověk co se jí polije, může volným krokem dojít k výlevce a tam se umýt. Leptá opravdu pomalu. Já jsem tenkrát byla u výlevky ve vteřině a následky žádné. A dnes na chromsírovku dlabu a nádobí čistím ve směsi ethanolu a hydroxidu. Odmašťuje to krásně, není to jedovaté, při polití nenadělá škodu a když se to někam omylem vyleje nezasviní to navždycky půlku laborky.
0x
Dobrý večer
Myslím že to bude dobré, většinou stačí řádně a trvale omývat vodou. Stalo se mi na vojně, nesl jsem takové malé akumulátory a protože byly relativně lehké měl jsem je v náruči, co se nestalo, elektrolit mi vytekl na svetr a vsákl se až na kůži
Pálilo to jako čert, takže vše dolů a rychle do sprchy, kůži se nestalo nic. Zato svetr to už nerozdýchal na poleptaných místech se později doslova "vydrolil" škoda ho ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.