Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest v oblasti žaludku a pod pravým žebrem

Od: lizi odpovědí: 19 změna:

Dobrý den, už asi 4. den se necítím moc dobře. V oblasti břicha pociťuji tlak, myslela jsem že to je z jídla, ale poté se přidala i bolest pod pravým žebrem. Pociťuji to hlavně večer když jsem v klidu nebo se snažím usnout ale s pocitem, že mi něco je to moc nejde. Někdy mám ten pocit i ráno. Posledních pár dní mě bolí i záda, napadlo mě že to může být kvůli toho ale nejsem si jistá. Neberu žádné léky a nemocná taky nejsem, poradíte co by to mohlo být? Chystám se v blízké době navštívit lékaře, ale pro jistotu a dobrého pocitu se radši zeptám už teď. Děkuji za odpověď.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska*
hodnocení

4x

Možná se ozývá žlučník. Pravé podžebří, záda by tomu odpovídaly. Dejte si hned dietu: kašičky, rohlíky a čaj, třeba mátový.. Vynechte vše mastné, smažené, uzeniny, zákusky, sladké tyčinky, čokoládu, chipsy, alkohol a kafe. Kupte si žlučníkový čaj. A jestli to nepřejde, tak k lékaři. Jestli to jsou čtyři dny, tak běžte hned. Pak jsou svátky.

Promačkávejte si oblouk žeber po jejich spodním okraji. Kousek po kousku od středu pod hrudníkem až do boku na spodním žebru. Hlavně místa, co více zabolí. To příznivě ovlivňuje trávení..

lizi
hodnocení

Díky za radu, to jemné promačkávání břicha trochu pomohlo, ale teď se přidalo píchání pod pravou lopatkou. Cítím tlak v celém tom pruhu pod žebry, od levé až k pravé straně (hlavně na pravé), vyčetla jsem že to může být plynatost. Mám z toho špatný pocit, chtěla jsem už jít spát ale já vím že neusnu protože se bojím a mám tak trohu strach. Nevíte co by mi mohlo pomoct na rychllé usínání (kromě léků a prášků)?

liska*

Do těch žeber se musí tlačit trochu víc, jakoby zespoda a opakovaně. Je Ti na zvracení?

doplněno 21.12.17 00:22:

K tomu lékaři si zajdi, ať máš jasno, od čeho to je. Ultrazvuk nebolí. Dostaneš možná nějaké kapky.

lizi
hodnocení

Děkuji vážně to pomáhá

lizi
hodnocení

Na zvracení mi není, Jenom cítím jako by mi v tom pruhu pod žebrama něco tlačilo. Jako kdybych si tam položila knížky, nevím jak to vysvětlit prostě mě to tlačí.

doplněno 21.12.17 00:24:

Ráda bych šla už spát, ráda pomalu usínám a spím. Ale poslední dva dny to je hrozné. Spím na levém boku a za chvilku mě začně bolet břicho a pod žebry ještě víc tak se překulím na druhou stranu a takhle to je dokud neusnu. Nemáte nějakou radu na rychlé usnutí?

liska*

A nemáš zácpu ani průjem? A teplota?

lizi
hodnocení

Ne. Před chvílí jsem byla na záchodě a zácpu ani průjem nemám. Teplotu taky ne a napít jsem se taky teď napila. Teď už je to trochu lepší protože už nejsem tak ve stresu, když jsem byla před chvílí, ten stres tomu taky vůbec nepřispívá. Teď mě tlačí uprostřed pod hrudníkem a pod pravou lopatkou. Na zvracení mi není.

doplněno 21.12.17 00:31:

Když teď sedím na židli zhrbená tak to je lepší než když se narovnám a ještě trochu horší když se postavím :/

Měla jsem podobné příznaky, panikařila jsem, že mě bolí žlučník, a on se mi do 5 dnů vysel pásový opar.

hodnocení

2x

Dobrý den. Právě pro jistotu a dobrý pocit jděte k lékaři. Bolí Vás to již 4 dny, tak to neodkládejte. Zde Vás nikdo přes pc nevyšetří. Zajděte si k lékaři hned zítra, ať nemáte zkažené Vánoce. Ta bolest musí mít nějakou příčinu a tu s jistotou určí jen lékař. Od té páteře to být může, ale také nemusí..

doplněno 21.12.17 00:14:

Na spaní zkuste teplé mléko s medem.

lizi
hodnocení

Teď už dobré ráno :). K lékaři pokud možno půjdu hned zítra (teda asi dneska), a nevíte co by mi pomohlo usnout abych se trošku vyspala? Kromě prášků a léků. Mám stach a vím že neusnu, poradila byste mi jak rychle usnout? Díky

hahanaj*
hodnocení

1x

zaje´dte si hned časně ráno na ambulanci do nemocnice na chirurgii- takto mě bolel žlučník-udělají vám sono a hned se to zjistí.

hodnocení

0x

Kupte si řepík. Ten je na na spoustu věcí, i na žlučník a neuškodí.

ivik*
hodnocení

0x

Zdravím Vás, určitě zajděte co nejdřív k doktorovi! Takto mě bolel žlučník a s tím nejsou žerty, může se Vám ucpat žlučovod a to je pak fofr...Neodkládejte to, operace i s pobytem v nemocnic cca 3-4 dny a budete mít pokoj...

pecenkav*
hodnocení

0x

Jestli má někdo všeobecně zdravotní problémy delší dobu spojené s bolestmi a zvlášť v oblasti hrudníku, tak by měl jít hned k lékaři a ne tady hledat rady.

To co tady popisujete, mi připomíná moje selhání jater, játra nebolí, ale právě se projevují tlakem pod pravým žeberním obloukem, k tomu stejně jako u žlučníku se objevuje tmavá moč a světlá stolice, také nažloutlé oční bělmo, záleží na fázi a době nemoci, ale u žlučníku je bolest většinou řezavá, vystřelující.

Ale také to mohou být jenom zaražené prdy, neriskovat a okamžitě k lékaři. Můžou už to být zkažené vánoce tím odkládáním.

kojot
hodnocení

0x
To by mohlo byt cokoli, od nervu/svalu ze stresu a nebo taky zlucnik, jatra.. Kolik je vam let? U mladych lidi, zvlaste pokud to trva dlouho bez zhorsovani to nebude nic vazneho.. Ja mam podobne pocity v levem nadbrisku - delali ultrazvuk, krev, gastroskopii.. Kde nic, tu nic. Mam to ze stresu.

hodnocení

0x

Žaludeční problémy a žlučník může být od stresu a nervů. Na to můžou pomoct léky na uklidnění. Zajděte k praktickému, ten vás třeba pošle na gastro. Taky to chce relaxovat. Na žlučník já trpívala jako mladší několik let a mám pokoj, protože nejím jídla, která mi nesedí a beru prášky na uklidnění. A nejsem ve stresujícím domácím prostředí. Možná se to nezdá, ale stačí brát ty prášky na nervy a relaxovat a i to břicho se zklidní.

doplněno 22.12.17 22:30:

Znovu jsem to četla a u vás je to něco jiného, protože to máte 4. den. Nemáte bolesti dlouhodobé. Držím Vám palce, ať se z toho do Vánoc dostanete.

carlos11*
hodnocení

0x

Podobný projev má zánět nebo podráždění nervu, který touto oblastí prochází z páteře a končí někde v noze. Příčina je v páteři. Bolest v zádech tomu nasvědčuje.Chce to neurologa.

liska*
hodnocení

0x

Lizi, pak sem napište, jak jste dopadla a co to bylo. Jestli jste proležela pár dní na kapákách, nebo Vás to už po pár hodinách opustilo po nějakém léku. Liška

martinka*
hodnocení

0x
Taky mě bolelo pod pravým žebrem 2× ale druhý den bolest ustala, kamarádka mi říkala že to pravděpodobně bude žlučník postihuje to nejčastěji ženy po porodu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]