Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
o víkendu jsme jeli na nákupy do rakouska, ale neuvědomil jsem si, že mám pouze českou dálniční známku a že do rakouska neplatí. Jsem zvyklý jezdit do německa, takže známku moc neřeším, ale rakousko byla premiéra.
Jel jsem od Znojma až do Vídně po nějaké rychlostní silnici, směrem na Gerasdorf. Byla to rychlostní silnice a byla tam spousta tunelů, které jsou údajně zpoplatněné a požaduje se dálniční známka. Pak u Gerasdorfu jsem jel asi po 30km dálnice.
Jenže to, že nemám známku mi došlo až, když už bylo pozdě a jel jsem domu.
Fyzicky jsem nikým přistižen nebyl, ale obávám se, aby nepřišla pokuta za dálniční známku poštou...
Co jsem koukal na ty sazby, tak jsou pořádně vysoké a moc dobře vím, že jsem udělal chybu, ale nerad bych platit takové částky, které si účtují za nevylepení dálniční známky...
Minimální sazba je 5000Kč na místě a pak od 7000Kč do 80 000Kč ve správním řízení, což by mě čekalo v případě, že by něco přišlo.
Mám čekat, že něco příjde nebo můžu mít klid na duši?
Není to jednoznačné. Jisté je, že systémy, na rozpoznání RZ (SPZ) mají a že je také používají. Jiná otázka je jestli si toho někdo "všimnul", protože chybějící známku asi technika nerozpozná, možná jen upozorní na nějaké snímky vozidel, které je následně nutné zkontrolovat člověkem. (Třeba zrovna ty zahraniční.) Ale osobně si myslím, že pravděpodobnost řešení není moc vysoká, řekl bych tak 10%.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.