Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak to chodí na gynekologii?

Od: nikc® odpovědí: 34 změna:

Zdravím. Když chodíte milé ženy na gynekologii, je doktor v ordinaci sám nebo se sestrou? Vyhovuje Vám to tak nebo ne? Byla jsem x let zvyklá na to, že byl v ordinaci vždy doktor(ka) sám a sestra vedle v místnosti. Nyní jsem musela přejít jinam a je to jinak. Sestra sedí hned vedle u stolu. Nikdy jsem se s tím nesetkala. Předtím to bylo lepší. Co když budu chtít řešit něco intimního a nebudu to chtít říct před tou sestrou? To jí mám říct, ať si zacpe uši:-D? Nemůžu jí říct, jestli by šla vedle, když je tam jedna místnost. Děkuji za odpovědi. Přeju hezké svátky.

34 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

4x

Chodila jsem k jednomu lékaři a sestra seděla u stolu přimo v ordinaci a vše zapisovala . Nijak mi to nevadilo.

Nyní po stěhování chodím jinam a lékař má svou ordinaci a sestra sedí v přijímací místnosti , lékař si vše zapisuje sám a že to ale pak vše dlouho trvá..

No myslím, že to je na zvyku a sestru těžko pošlete pryč.Pokud Vám to tak moc vadí ,jedině si dle referencí najít jiného lékaře.

hodnocení

3x

Můj gynekolog měl v ordinaci skutečně sestru u stolu vedle sebe. Nevadilo mi to. Sestra mě nezná, proč by se měla pídit po nějakých mých intimních problémech? Nakonec si může všechno přečíst z mé karty, přístup k tomu má. Pokud jsem volala kvůli výsledkům, často telefon vzala ona a odpovídala mi. Takže je s mými problémy seznámená.

Pokud lékař vyšetřoval, vyšetřovací lůžko stálo v koutě. Pan doktor stál zády k sestře, takže ta dobrá osoba neviděla nic, jen doktorova záda. Navíc tam byl i závěs, který mohl lékař na přání pacientky zatáhnout.

Takže sestra mi nevadí. Jo, kdyby tam vedle doktora seděl třeba kominík, nebo řezník...;) to bych se ohradila. Jaga.

hodnocení

Jde o to, že ta sestra mi nesedí. Je strašně "voražená" až nezvykle na zdrav. sestřičku. Napadlo mě, jestli s tím doktorem něco nemá. Jednorázový přehoz nevyměňuje na lehátku. Bylo to i vidět, že je uválený. Chytla jsem tam něco. Když jsem něco říkala, tak jsem viděla, jak se tváří a co si myslí. Před ní se právě stydím. Doktor je jinak v pohodě. I když někdo jiný zde by napsal, že by se styděl spíš před doktorem:-D...

doplněno 19.12.17 08:46:

Jago, před ním se stydím taky, samozřejmě. Když je tam sestra, tak ještě víc. Kdyby tam nebyla, tak by to bylo lepší.

amo
Jestli jste tam neco? chytla, je to hnus na zalobu, ale jak to muzete dokázat? Jinak chapu neprijemny pocit neetickeho prostredi, sestra primo v ordinci je prezitek z davnych dob, nedustojne a nevyhovujici pcientkam na urovni, stejne jako v nemocnici pri diagnostikovani v pokoji na luzku za pritomnosti ostatnich pacientu. Lekarska etika se bohuzel casto bagatelizuje !

Ad amo - sestra primo v ordinci je prezitek z davnych dob, nedustojne a nevyhovujici
Ale kdeže - sestra v ordinaci je "pojistka" lékaře, aby ho některá z pacentek nenařkla z nevhodného chování. Nakonec vždycky je možno požádat, aby odešla, i když nechápu proč - číst dovede.

amo
Jedubabko, takhle zduvodnuje spis muz, ktery kouka na blbe filmy a nikdy neroztahl nohy na koze *smich* U nas je to uz jen nekde dohromady kvuli nedostatku prostor ve starsich ordinacich, jinak se vetsinou ordinuje spravne oddelene. Gynekolog urcite nema zájem nechat si pacientkou vykopnout zuby *ua*
hodnocení

Když jsem byla úplně poprvé na gyndě, je to hodně let, tak už sestra byla oddělená od doktorky. Ale má pravdu jedubabička, že aspoň nehrozí, že bude pacientka "obtěžována". Kdyby to tedy pana doktora náhodou napadlo;).

Ne, že "bude pacientka "obtěžována", ale že pan doktor bude pacientkou nařčen - což je významný rozdíl.

hodnocení

Ale před sestrou si nedovolí pacientku obtěžovat. Pokud by se nepřidala:). Co kdyby se přidala nebo ho z nějakého důvodu kryla? Zas takový rozdíl to není.. Navíc proč by pacientka doktora nařkla jen tak bez důvodu, kdyby byli sami v ordinaci? Dá se pořídit v dnešní době videozáznam jako důkaz. To není takový problém.

Ještě jednou - nemluvím o obtěžování pacientky lékařem, ale o nařčení lékaře pacientkou, že jím byla obtěžována - a to i kdyby nebyla a jen si to vymyslela. Jsou i takové a nevina se prokazuje dost špatně. Ostatně vám by se líbilo, kdyby vaše vyšetření bylo "pro jistotu" a jako "důkaz" natáčeno?

hodnocení

Proč by mělo být moje vyšetření natáčeno?

no, vy jste psala, že by se dal pořídit videodůkaz, že lékař pacientku neobtěžoval a ona si to vymyslela *nevi* tak jako jasně, že v takovém případě by se muselo natáčet každé vyšetření. ale tak osobně myslím, že s tím videodůkazem je to nesmysl, to už je lepší, když má lékař v ordinaci sestru.

hodnocení

A proč jsem to psala? Protože jsem viděla v televizi, že nějaká pacientka to udělala. Natočila na video, jak jí obtěžuje známý sexuolog a bylo to v televizi. Už se o tom nechci bavit a rozmazávat to pořád dokola. To je na jinou otázku. Byla to komunikace mezi mnou a jedubabičkou. Proto jsem sem tu otázku nevkládala. Děkuji za pochopení.

no, ale byla jste to vy, kdo jako důkaz, že jste lékaře nenařkla neprávem, navrhla videodůkaz. to se holt bez toho natáčení neobejde *nevi*

Zdá se, že vůbec nechápete, co se Vám @jedubabicka snaží sdělit. Psychicky méně vyrovnané ženy, které jsou v ordinaci samy s lékařem, beze svědků, by mohly lékaře nařknout, že je během vyšetření nepřiměřeně osahává nebo něco podobného. Proto se někteří lékaři, možná po podobné zkušenosti, proti něčemu takovému snaží chránit tím, že v ordinaci je u vyšetření pacientky přítomna sestra, která by případně dosvědčila, že k ničemu nepřístojnému nedošlo. Nebo by se lékař mohl taky chránit tím, že by vyšetření snímal na kameru, aby měl důkaz, že se ničeho nedopustil.

hodnocení

Já to pochopila. Akorát, jste to pochopila tak, že jsem to nepochopila. Reagovala jsem na jedubabičku, ne na Vás. To byla komunikace s ní.

amo
Nikc - kdyz budou spolčeni tak si stejne nepomuzete ani stiznosti, zvlast sestra špindira neni spolehlivá, nejlepši je mit citlivou doktorku.
hodnocení

Určitě jsem to chytla tam, protože hned druhý den to začalo. Skoro 14 dní jsem měla vyrážku a pupen a svědilo to hrozně. Pak to naštěstí zmizelo samo. Jinak bych tam musela jít zpátky. Taky si myslím, že by řekli, že od nich to není. Ale příště si ten ručník vezmu a řeknu i proč.

doplněno 19.12.17 17:16:

Sestra to prostěradlo nevyměnila ani po mě. Jen seděla a poslouchala.

doplněno 19.12.17 17:36:

Já se snažím nechytit žádnou pohl. chorobu. Ani nesexuju kvůli tomu. A nakonec bych jí chytla v ordinaci u gynekologa na lůžku, na kterým jsem ležela chvilku. Jestli vůbec omývají ty přístroje taky. Asi přejdu raději jinam. Napadlo mě to už.

hahanaj*

Klidně si příště vemte z domova svůj ručník a položte si ho na lehátko a když bude mít připomínky, tak jí to řekněte, že nemění podložky.

xy

Též mi neseděla sestra u našeho gynekologa. Ještě víc mi nesedělo, i když je to iracionální, když jsem vešla do ordinace a lékař ani sestra neměli nic na způsob uniformy. Lékař tričko a rifle, sestra šaty na ramínka (bylo léto) , navíc silně nalíčená. Věděla jsem tedy s určitostí, že to je lékař :). Horší byl ale jeho lhostejný přístup, vypáčit z něj větu o problému-opakované operace cyst- bylo nad moje síly. Po další operaci jsem nalezla naštěstí sympatickou doktorku.

hodnocení

Ten doktor je sympatický právě. Proto jsem byla ráda, že mám aspoň doktora sympatického. Je pravda, že se tam střídají doktoři i sestry a příště půjdu třeba k někomu jinému.

Že se do toho montuju jako chlap, tyhle věty mě donutily k reakci: Ten doktor je sympatický právě. Proto jsem byla ráda, že mám aspoň doktora sympatického. Pozor na to, tohle je základní problém. Člověk se někdy rozhoduje podle sympatií a není to dobře. Pokud Vám to tam z nějakého důvodu nesedí, kašlete na to, že je doktor sympaťák. Se sympaťákem může jít člověk na pivo, ale svěřovat mu svoje zdraví, když je oprávněná pochyba o jeho odborných kvalitách, není dobře. Jo, sestra je nesympatická šmudla, ale za chod ordinace je odpovědný lékař. Pokud tedy dochází k pochybení, padá to především na jeho hlavu... Bič a pryč...

hodnocení

Dobře. Máte pravdu, měl by na ní asi dohlížet. Bič a pryč..

davidd

lékař tam nemá co dělat-jako chlap, žena by měla mít právo si vybrat automaticky pohlaví lékaře a ne, ž ekdyž má bílá plášt, tak může svlékat a sahat na naše ženy, je to špatně, žena má mít vždy právo volby, nechápu, jak můžete tady utočit na sestry, spíše útočte na to, že si nemůžete vybrat pohlaví lékaře jak u prohlídky, tak u porodu, je to největší zásah do sexuality a do soukromí člověka, je zajímavé, že když Vám někdo vstoupí na soukrom. pozemek, tak máte práva, ale když Vám někdo leze mezi kalhotkky, tak najednou právo nemáte, nemáte právo volby, zajímavé a skandální !

davidd - Buďte ujištěn, že když vám bude skutečně zle, bude vám úplně jedno, kdo se vám hrabe v kalhotkách.

hodnocení

Davide, nejde o to, že je to chlap, ale lékař a ten léčí. Uvědomte si, že ten obor studoval spoustu let a ne proto, aby měl jako chlap potěšení sexuální, ale aby léčil ženy. Je fakt, že těch žen on vidí denně spousty. Tak je to pro něj rutina. Je na to zvyklý.

iv®
hodnocení

2x
Pokud je Vám přítomnost sestry nepříjemná klidně ji požádejte o odchod. Pokud se nejedná o nějaký zákrok tak není nutné aby byla u vyšetření. I ja jsem tuhle situaci řešila a lékař měl pochopení.

hodnocení

Děkuju za rady!

Dobrý den. Pokud máte pochybnosti o dodržování hygieny v ordinaci a máte podezření, že jste tam "něco" chytla, pak si najděte jiného gynekologa. Sestru v ordinaci bych skousla, ale abych tam chodila se strachem a odporem, to ne. Chápu Vaše obavy, takže pokud nemáte důvěru, změňte lékaře bez váhání.

ma11
hodnocení

0x

Proč vám vadí sestra nevím, u nás je sestra ve vedlejší místnosti, ale je k doktorovi vždy k ruce, když přijdu já tak mi pomáhá do lehátka a pak zase z lehátka, podepírá mě, aby se mi nezatočila hlava. Jsem za to ráda, před ní žádné tajnosti nemám, oni jsou zvyklé na všechno.

doplněno 20.12.17 19:55:

Když přijedete na ambulanci do nemocnice, v ordinaci se to hemží personálem, že tam snad tam chybí jen uklízečka, několik sester, doktorka, před operací přijde houf lidí i celá grupa mediků, po operaci totéž, denně vizita a nohy hore. Jste ráda, že jste ráda a je vám všechno jedno.

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. Tak u nás na gynekologii je ordinace lékaře a pracovna sestry zvlášť. Pravděpodobně by mi taky vadilo, kdyby sestra seděla s lékařem, to snad je jen u zubaře, kdy sestra chystá amalgán, ale jinak jsem to nezažila. Na druhou stranu je fakt, že přes den se vystřídá takové množství pacientek, že sledovat všechny sestra ani nemůže a pak všechno bere jako rutinu. Jedním uchem tam, druhým ven. Ale nejste-li spokojená, nejspíš by bylo lepší změnit lékaře.

amo
Je to hlavne o te lekarske etice, kazdemu to holt jedno neni, ani čumilove v nemocnici ani sestra na gynde, zvlast kdyz je to znama drbna *alene*
hodnocení

Přesně. A ukazovat se, prsa atd. před sestrou. Není sestra jako sestra. Nejsou všechny stejné. Před jednou bych se nestyděla, před jinou ano, když bych viděla jak hodnotí očima a co si myslí a pak to komentovala s doktorem atd. A to zrovna ta o které jsem psala.

josefno

Někomu se to zdá divné, ale to, že doktor poté bude se sestrou probírat, jak pacientka dole vypadá není neobvyklé. Tak jako se probírá kdo jakou má postavu, oči, nohy, tak se probírá tohle.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]