Nejste přihlášen/a.
zdravím, vžy kdy když jdu k zubaři třeba jen na kontrolu začínám se pomalu ale jistě dávit. Je to velmi nepříjemné a nevím jak tento reflex zmírnit. Nejspíš to bude souviset s nějakým mýt traumatem.. Věděl by někdo jak na to?
Dobrý den, je to určitě od nervů. Máte jistě strach ze zubaře. Možná jen podvědomý. Sám se toho těžko můžete zbavit. Doporučila bych psychologa, ale sám pro to můžete udělat to, že když si budete čistit zuby, tak si čistěte i jazyk, a pomalu a postupně ho dávejte víc dozadu do pusy, a tak trénovat svůj dávící reflex, tedy spíš ho dostávat pod kontrolu.
Žádné trauma, normální fyziologické pochody. U zubaře dýchejte nosem a co nejvíce protáhněte nádech a zkraťte výdech. To obecně zubaři doporučují. Já se třeba dávím už při obyčejném čištění zubů a zjistila jsem, že mi pomáhá jíst před čištěním co nejpevnější stravu (když se k snídani nenapiju a sním chleba, tak je to OK) a taky samozřejmě pomáhá co nejméně na to myslet. Což se strašně snadno řekne, ale hůř udělá...
Pokud by to bylo nějak příšerné, zabraňující zákroku, může Vám doktor předepsat lehký oblbovák. S ním to taky mizí.
Osobně se začínám dávit už při cestě k zubařovi a blinkám.Zubař mi poradil suchej chleba a kynedril.A pomáhá to.Hlavně to ale chce zubaře co má pochopení pro toto trápení.Když jdu na kontrolu,tak nesedím v čekárně a bere hned jak tam vejdu,abych se nestresoval a stávil tam co nejméně času.Než jsem našel toho správného,tak jsem už u čtvrtého přes kamaráda co mi to domluvil.
Pardon: Kinedryl.A panáka si určitě nedávejte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.