Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Píchání v břiše na levé straně

Od: verka* odpovědí: 5 změna:

Krásný den, všem! ;)

Před cca 14 dny jsem byla u zubaře a dával mi čep do zubu. Asi 3-4 dny poté jsem dostala menses (o 3 dny dříve než bych měla). Poslední den menses jsem měla kafe z automatu a asi do hodiny mi bylo divně, chtělo se mi zvracet - kafe bylo málo sladké a neudělalo mi OK na žaludek. Nakonec ze zvracení jsem šla " na velkou" a ulevilo se mi. Ale ještě ten samý den, resp. po vykonání potřeby na velkou, mě hodně začalo bolet, píchat v břiše na L straně. Není to bolest stálá, občas mě tam zabolí, píchne, mívám zvláštní pocit a tlak v břiše. "Na velkou" už to nešlo, ale cítila jsem potřebu. Vzala jsem si na to Hylak, který mi ale moc nepomohl, šla jsem k praktické. Ta mi dala Espumisan a k tomu brát ten Hylak. První den po první tabletce Espumisanu se mi celkem dost ulevilo, šlo mi si ulevit oběma směry (větry, říhnutí). Asi 2. den, co jsem brala Esp., šlo to konečně i na velkou, ale pořád mě píchá v břiše a mám ty divné pocity. Lékařka nic zvláštního nenašla - prostě mám počkat, dokud se mi neuleví. Nechci něco zanedbat, protože mimo tyto problémy se v průběhu dne začnu potit (pot zapáchá a ten znám - ten mívám vždy při chřipce,...), dostanu divnou zimnici a občas mi zvoní v levém uchu - ne celý den, např. 2h dopoledne, odpoledne. Může tohle všechno být nějak spojené? To je vše, co se stalo za posledních 14 dnů. Nevím, kde mám hledat příčinu. Už od toho zubaře nebo až po tom kafi, které mi nesedlo? Svátky se blíží a nechci skončit v nemocnici, nebo na pohotovosti, kde by nevěděli, co se mnou, tak by si mě tam nechali. (Ano, takové já mám zkušenosti s pohotovostí! *smich* ) Děkuji Vám za názory :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska*
hodnocení

2x

Může to všechno spolu souviset. Nejste momentálně v kondici, prožíváte to a psychika vám to vrací. Už ten zub je na nějaké dráze, myslím některého z orgánů. Podle toho který. Kafe Vás prohnalo. Při menses to bývá častěji, jak jindy. Jinak vlevo toho je víc, co může píchat. Od horní /pod žebry/ a spodní /ke konečníku / " zatáčky" tlustého střeva, přes vaječník po dvanácterník, možná hlavu slinivky. .Ale i vzdálenější orgán se může promítnout / ledvina?/. Dejte si pro začátek dietu z jednoduchých nedráždivých jídel bez kafe, alkoholu, tučných a ostrých jídel, uzenin, k tomu nějaký čaj na trávení. Zeleninové šťávy. Hodně pít čisté vody.. Kupte si v lékárně hořčík, B vitamin a nějaké probiotikum typu Lactobacilus.Tyhle věci zklidní psychiku i pocení a bifidus upraví střevní mikrofloru. Pokud to nebude pomáhat, tak zase k doktorovi. Vy si tak trochu ty problémy přivoláváte, už předem víte, jak se zhoršíte. Tak si to tělo bere jako pokyn. Vždycky, když se necítíte, nasaďte zdravou výživu a více vody ,spánku a pohody.

hodnocení

0x

Máte dva týdny potíže a protože nechcete "něco zanedbat", obrátíte se na poradnu místo svého praktického lékaře? To snad do svátků ještě stihnete, ne?

Mimochodem - na vašem místě bych si na pohotovost nestěžovala - ta je pro akutní případy; i když je samozřejmě zneužívána i těmi ostatními.

jfs
hodnocení

0x
Ještě můžete zajít na gynekologii, jestli to není gynek. problém typu cysta na vaječníku apod.

rqeeu
hodnocení

0x

Vidím to na hypochondrii. 1) nedůvěřujete obvodnímu lékaři 2) nedůvěřujete lékařům, kteří slouží pohotovost 3) vlastně nedůvěřujete lékařům vůbec, protože se ptáte laiků. Z toho vyplývá, že hcete získat "co nejvíce hypotéz" a patrně i pozornosti.

verka*
hodnocení

Tak to rozhodně není.

1) ne, že nevěřím... ale když mi dá léky, které mám brát jen pár dní a pomalu už je nemám brát a moc to nepomohlo, není to že ji přeci nevěřím. Ono taky každý nemá perfektního doktora :) a pokud vy ano, tak buďte ráda :)

2) o tom jsem také nic neřekla. Jen jsem řekla, že nechci potom mezi svátky skončit na pohotovosti nebo v nemocnici a je to pravda, naše nemocnice není zrovna moc dobře hodnocená a stížností je ažaž, ale to neni můj problém, jsem ráda za každého, kdo mi pomůže

3) ano obracím se na poradnu, protože třeba někdo mohl mít podobné problémy a ví, co dělal/dělat. Nebo někdo, kdo se v tom vyzná a poradil mi, co si tředbea koupit jiného :)

Jinak je můj zdravotní stav perfektní. Ale bohužel někdy se to takhle vše sejde a jsem jak na náhradní díly, jak říká manžel *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]