Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dopis s čokoládou?

Od: esten odpovědí: 7 změna:

Chtěla bych někomu, kdo aktuálně bydlí docela daleko, poslat k Vánocům dopis s čokoládou. Jak to ale udělat? A myslíte, že by přišla v pořádku a v celku? Nikdy jsem totiž nic takového neposílala. Předem díky.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Prodávají se takové obálky s bublinkovou folií uvnitř. Možná v té by čokoláda dorazila v pořádku k adresátovi.

liduli
hodnocení

0x

Riskněte to, kupte obálku s bublinkovou folií uvnitř a zajděte na poštu k přepážce kde berou dopisy (kvůli ceně známky) a pošlete normálně jako dopis, snad se to podaří, také jsem tak posílala různé menší dárky a bez problému. Čokoláda je většinou v pevnějším obalu a pokud není, tak bych ji něčím vyztužila, L.

doplněno 17.12.17 17:49:

...tak jsme tři rádcové poradili téměř to stejné :)

hodnocení

0x

Zabalte ji do kartonu, klidně dvojitého (a o milimetr většího, než je tabulka), jinak přijde rozbitá. Navrch papír, klidně balicí nebo dárkový, a etiketu s adresou.

Ale hlavně si pospěšte, má-li to být k Vánocům ;)

doplněno 17.12.17 19:57:

Myslím, že pošta má na tohle jedno jednoduché pravidlo: Vydrží takto zabalená zásilka pád ze 120cm? Pokud ano, je to dostatečné zabalení. Takže já bych tam setsakra ten karton dala *palec2* když si představím, jak shazuju na zem čokoládu. Ale jen představuju, tohle bych té milé hnědé věcičce nikdy neudělala *haha**srdce*

hodnocení

0x

Do bublinkové obálky se dají ještě vložit dva kousky kartonu pro zpevnění a čokoláda mezi ně.

liduli - ono to taky moc jinak poslat nejde.

Přesně, posílala jsem čokoládu v obálce, zacvakla jsem ji koněm mezi dva obdélníčky uřízlé z krabice, a došla v pohodě

hodnocení

0x

Dobrý den. Já bych zvolil tu bublinkovou obálku a jak píše naufrago, ještě bych to dal do kartonu. Tedy nejdřív do kartonu a pak to zasunout do obálky.

doplněno 17.12.17 17:59:

Díval jsem se na stránky České pošty a nabízejí bublinkové obálky 195 x 215 mm za 7,- Kč nebo 150 x 215 mm za 6,- Kč. Na většině poštovních poboček je budou mít. Jinak v papírnictví a také jsem je viděl v Globusu- odd. papírnictví.

lee*
hodnocení

0x

Dostala jsem od klienta dopisem čokoládu, přišla v bublinkové obálce. Byla v pořádku (nevím už jestl třeba rozlomená), ale rozhodně ne na maděru... Jen to bylo v létě tak byla trochu rozteklá a zase ztuhlá. V zimě v pohodě. Jen pokud posíláte s listinami dala bych třeba do euroobalu... kdyby se čokoláda poškodila, aby nic neznečistila

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]