Nejste přihlášen/a.
Chtěla bych někomu, kdo aktuálně bydlí docela daleko, poslat k Vánocům dopis s čokoládou. Jak to ale udělat? A myslíte, že by přišla v pořádku a v celku? Nikdy jsem totiž nic takového neposílala. Předem díky.
Riskněte to, kupte obálku s bublinkovou folií uvnitř a zajděte na poštu k přepážce kde berou dopisy (kvůli ceně známky) a pošlete normálně jako dopis, snad se to podaří, také jsem tak posílala různé menší dárky a bez problému. Čokoláda je většinou v pevnějším obalu a pokud není, tak bych ji něčím vyztužila, L.
...tak jsme tři rádcové poradili téměř to stejné
Zabalte ji do kartonu, klidně dvojitého (a o milimetr většího, než je tabulka), jinak přijde rozbitá. Navrch papír, klidně balicí nebo dárkový, a etiketu s adresou.
Ale hlavně si pospěšte, má-li to být k Vánocům
Myslím, že pošta má na tohle jedno jednoduché pravidlo: Vydrží takto zabalená zásilka pád ze 120cm? Pokud ano, je to dostatečné zabalení. Takže já bych tam setsakra ten karton dala když si představím, jak shazuju na zem čokoládu. Ale jen představuju, tohle bych té milé hnědé věcičce nikdy neudělala
Dobrý den. Já bych zvolil tu bublinkovou obálku a jak píše naufrago, ještě bych to dal do kartonu. Tedy nejdřív do kartonu a pak to zasunout do obálky.
Díval jsem se na stránky České pošty a nabízejí bublinkové obálky 195 x 215 mm za 7,- Kč nebo 150 x 215 mm za 6,- Kč. Na většině poštovních poboček je budou mít. Jinak v papírnictví a také jsem je viděl v Globusu- odd. papírnictví.
Dostala jsem od klienta dopisem čokoládu, přišla v bublinkové obálce. Byla v pořádku (nevím už jestl třeba rozlomená), ale rozhodně ne na maděru... Jen to bylo v létě tak byla trochu rozteklá a zase ztuhlá. V zimě v pohodě. Jen pokud posíláte s listinami dala bych třeba do euroobalu... kdyby se čokoláda poškodila, aby nic neznečistila
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.