Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opilost na firemní akci

Od: jakub12 odpovědí: 34 změna:

Stala se mi taková něpříjemnost. Nedávno jsme měli velkou firemní akci ( akci 150 zaměst.), kde se hodně pilo. Já běžně alkohol jinak vůbec nepiju, ale tam jsem si dal víno a nějak mi to zachutnalo. Každý byl později již v náladě, opilí a pořád mi nalévali. Byla sranda, s hodně lidmi jsme tam pokecal. Mě to pak bylo jedno.

Dokonce tam třeba chodil kouřit cigarety i ten, kdo jinak běžně vůbec nekouří. Bylo to zajímavé.

Pak se mi stala nepříjmnost, že najednou po nějaké době o ničem nevím a probudil jsem se ráno v nemocnici. Dle zprávy v papíru tam je psáno, že usínám, bez jakékoliv agresivity, dostal jsem infuze na odvodnění a dospal na pokoji. Kolem poledne mě pustili domu. Úplně v pohodě, byl jsme bez bolsti hlavy.

Ten mám pomalu strach jít do práce, neboť budu mít z ostudy kabát. V každém případě vím, žen je to ponaučení pro příště. Doma mě manželak nadávala, naopak sestry v nemocnici mě uklidňovali. To se stane, zabil jste někoho - NE, tak to bude v pohodě.

Prosím o radu. Teď snad budu v práci chodit kanálem.

34 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

2x
Pokud jste tam nic nevyvedl a jen casem odpadl a treba omdlel, nikdo to moc resit nebude a pokud ano, neni to takova ostuda, budte v klidu. Zkuste pripadne od nejakeho blizsiho kolegy zjistit, co se vlastne stalo. Do te doby se tim netrapte. Oni byli urcite naliti i ostatni a to se pak vsechno vnima jinak.

hodnocení

2x

Někdy je lepší vyřešit nepříjemnou situaci rychle a najednou něčím možná ještě nepříjemnějším, než čekat, až se to samo rozplyne. Mluvím o tom, že by možná bylo fajn v práci zajít za kolegy na jejich pracovní místa a omluvit se. Nebudete se muset stydět, až každého z těch 150 lidí potkáte na chodbě. Chyby děláme všichni, Vy se z téhle zřejmě poučíte, tak to jen dejte najevo i těm ostatním, že se stydíte. Není třeba to rozmazávat.

Na jedné výjezdní akci u nás se stalo to, že se hooodně opil kolega. Museli ho ráno dotáhnout do autobusu, abychom mohli odjet. Těsně než autobus zavřel dveře, vyběhla majitelka ubytování na balkón a zařvala: "Kdo poblil ten kávovar?! Pojďte si to uklidit!" Všichni jsme se podívali na toho kolegu, který tam ležel úplně mimo a nikdo samozřejmě nešel, aby si zase ostatní nemysleli, že to byl on *haha* po chvilce řidič autobusu pochopil, že tam nikdo nepůjde, tak radši rychle zavřel ty dveře a odjel *haha*

hodnocení

1x
Můžete být v klidu. To je prkotina. Jeden kolega na firemní akci opilý vyhazel kompletní zařízení pokoje hotelu oknem z patra na ulici. Na několik let tam měla celá firma zákaz vstupu. Ostuda větší a dražší. Ustál to.
Jen to berte jako ponaučení a víc neřešte.
arteon

To bych teda netoleroval tohleto.. Dal bych mu to uhradit

hodnocení

1x

Nikoho jste (snad) neurazil, nikomu jste neublížil - a íte co? Máte fajn kolegy, že vás v tom nenechali - aspoň tedy doufám, že vás neodvezli z ulice.

Nějakou tou ostudou si prošel skoro každý z nás - nechte to být a na případné "rýpance" si připravte vtipnou odpověď. Chvíli se o tom bude mluvit - asi tak do doby, než se objeví šťavnatější drb.

A jestli vám ten odvoz do špitálu fakt zařídil někdo z nich, nezapomeňte mu/jim poděkovat, že vás zachránil/i před větším malérem.

jakub12
hodnocení

Určitě to byl někdo z kolegů, vůbec nic nevím. V nemocnici mi řekli, že volal někdo z té akce. Mám to nějak zjišťovat?

Myslím, že se všechno dozvíte hned zítra ;)

jakub12
hodnocení

To jo, to se asi dozvím. To bude pěkná ostuda. Jak mám nejlépe reagovat? Pamatuji, ze tam bylo našrot dost lidi, ale takto jako já, asi nikdo.
rv*

No snad se zeptáte, kdy bude další akce, ne?

Jen nedělejte mrtvého brouka! Ptejte se co bylo a omluvte se, za pomoc poděkujte. Všichni to přivítají a hodí za hlavu.

jakub12
hodnocení

To ano, ale už si dam fakt pozor. Někdo je zvyklý a vypije víc a v pohodě. Chybami se člověk učí.
sebod*

Jakube, jak já Ti závidím... Tyhle krásný leta mám už dávno za sebou a mohu jen vzpomínat. A dva tři pořádné trapasy po požití alkoholi jsem taky udělala. No a co? Začala se zeměkoule točit na druhou stranu? Nezačala. A já bych dokonce řekla, že mě lidé kolem začali mít i snad více rádi ...

Prostě zítra sebekriticky řekni, že jsi blb, že si se tak ožral a je to. A nijak se studem. Prostě to pouze suše okomentuj a hotovo.

jakub12
hodnocení

To máš pravdu. Tak to udělám. Na večírku mě nabídlo hodně lidí tykání, bylo to skvělé, hodně mě řeklo, jak jsem skvělý a fajn.Horsí je, že taky u některých si nejsem jistý s tykáním, ale u drtivé většiny ano. Co s tím? Obecně to byl skvělý večer.

S tykáním počkat na pracovní den, až co ti druzí - ono se na takovém skvělém večeru řekne leccos, co v pondělí už nemusí platit (a doufá se, že bylo zapomenuto). Tykáním počínaje, slibem třeba zvýšení plazu konče.

danka86*
hodnocení

1x

Já jsem v práci zažila zaměstnance, kteří kradli, podváděli, manipulovali s veřejnými zakázkami, brali úplatky, a když se to provalilo, tak nejen že se za to vůbec nestyděli, ale ještě se obhajovali a dělali všechno proto, aby se v práci udrželi a nepřišli o ni *zed**nene*

Tak proč byste se probůh měl stydět vy? Nějaká opilost pod obraz je proti tomu úplná malina. Jestli jste neřídil auto pod vlivem alkoholu, nic jste nezničil a nikoho nezabil, tak je to cajk.

hodnocení

0x

Nic se neděje. Každému z nás se něco podobného stalo. A když nestalo, určitě se stane. Je potřeba vědět, že je to mimořádné a dělat si toho legraci, necítit se privinile. Všichni by mohli vyprávět o sobě nebo o kamarádech. *smich2* 10 let jsem dělala v kanclu. Jednou, bylo to vzimě, kolega nepřišel, zatloukali jsme ho před šéfem a tajně ho hledali. Před polednem zavolal, že je v Praze, v papučích, flanelce a džínách, bez koruny. Nedovedl to vysvětlit, ale odpoledne přišel Zase v těch papučích, flanelce a džínách. Zpáteční cestu už věděl, přivezli ho piloti a ochranka a měli z toho šílený plezír. Jak se dostal tam? Jen ví, že si šel do hospody pro cigarety a zůstal na "jedno". Ještě že se mu mate nějaká cizí slečna a potřeba doprovodit na letiště. *smich2* S ním bylo několik historek, ale bylo by dobře, kdyby ta vaše byla ojedinělá.

jofa*

To jste mi připomněl jednu zahradní firemní akci. Když bylo vše rozjeto, ředitel s německým majitelem firmy začal obcházet stoly a poptávat se, jak se baví, jak se daří. Došel k jednomu stolu, kde to bylo rozjeto a rozpito. Jeden opilec se pustil do ředitele, že je k ničemu, že bere sto tisíc za ho... a tak dále. Seděl jsem vedle u stolu a větší trapas jsem v životě neviděl. Ředitel to diplomaticky zahrál do autu jako "legraci". Nicméně druhý den, když opilec vystřízlivěl, sám došel na personální odděl. a podal žádost o skončení prac. poměru. Za hodinu byl za bránou. Tak snad se Vám něco podobného nepřihodilo.

hodnocení

0x

To je důvod, proč se z firemních akcí vytrácím dříve, než se zvhrnou. Nechci pít a rozvazovat si jazyk před zaměstnanci ani vedením (a nedejbože by mi uklouzlo, co si opravdu myslím *smich*), ani nechci vidět v náladě je a případně sám muset něco poslouchat. Krom pár blízkých přátel mi se všemi ostaními vyhovuje vztah "z pozdaleka zadobre". :)

nikdo*
hodnocení

0x

Tohle se abstinentům občas stane. Nic si z toho nedělejte. Vemte to jako normální věc, alespoň jste si osvěžil, proč nepijete. No a to poděkování za zavolání sanitky, by asi nebylo od věci, pokud se Vám povede zjistit, kdo to byl. Je to kolegiální a příjemné zjištění, že jste někomu za to stál, ne?

jakub12
hodnocení

To ano, určitě se pokusím zjistit, kdo mi samotu zavolal a podekuji. To je slušnost. Ještě teď je manželka na mě manželka naštvaná a má kecy.

lee*
hodnocení

0x

Tak já jsem Váš naprostý opak. U nás doma se pije běžně. Tedy jen víno, ale je naprosto normální, že si jej otevřeme večer nebo při vaření, s návštěvou... akorát že se neopíjím. Trošku nálada ano, ale rozhodně ne opilost. Firemních večírků jsem absolvovala několik a většinou se tam většina lidí namaže. Já osobně to považuji za strašně trapné, loni se nám namazal pan ředitel a zvesela osahával, koho potkal, ačkoliv všichni ví, že je ženatý. Letos jsem měnila místo a opět na večírku bylo první namazané vedení. Já tím trochu pohrdám, neříkám udělat si náladu, bavit se, trochu se odvázat... ale nakládat jednoho šéfa jako pytel brambor do taxíku a druhého najít za sedačkami spícího... to je podle mě přes čáru a dít by se to nemělo. Dobrá zpráva pro Vás ale je, že nikdy z toho nikdo nic nedělal. Maximálně se někdo zeptá, jak jste dopadl, ale spíš s účatí, než s výsměchem. Takže buďte v klidu. Tvařte se jako že se nic nestalo, s kolegy se třeba zasmějte, pokud sami začnou (no to jsem tomu dal, takhle se zřídit) a pokud by začal někdo nadřízený, jen bych se slušně omluvila, ale nečekám, že na to dojde.

jakub12
hodnocení

Schválně se zítra některých poptám, zda budou něco vědět.
S některými vím, ze jsme si začali tykat, u některých si nejsem úplně jistý? Nikdy to nebyl však žádný nadřízený.
Co s tím?

Nic.

Počkejte do zítřka, uvidíte.

Jéééžiši, neprožívejte to tak. Budete zbytečně napjatý. Nic se neděje, slovo sem, slovo tam. Žádná fatální, nenapravitelná situace.

Opilost na firemní akci
jakub12
hodnocení

To je pravda, jen bylo super,že jsem v nemocnici dostal Infuse a vůbec mě nebolela hlava či bylo jinak nevolnost. Hned dopoledne jsem šel domu. Ještě, že mě neodvezli na zachytku, tam bych musel dost platit. Nic se mi navíc z osobních věci neztratili.
lee*

Já bych se nevyptávala. Přišla bych do práce jako vždycky a reagovala bych jen pokud by začal někdo jiný. S tykáním je to ošemetné, pokud jsou to lidé na stejné pracovní úrovni tak to neřešte, pokud si nejste jistý zda opravdu tykat nebo zda jste si s tím konkrétním člověkem potykal zvolte neutrální pozdav jako zdravím, dobré ráno... a dejte ostatním prostor, jak osloví Vás. Dá se docela šikovně konverzovat i bez použití tykání/vykání - místo můžu tě/Vás poprosit, pošleš/pošlete ten mail? Můžete jen ťuknout na dveře, strčit hlavu - můžu...? Potřeboval bych poslat ten mail... Dlooouho se dá bavit takto neutrálně, dokud to protějšek nerozsekne :)

Mně na večírku pár lidí navrhlo tykání, i když byli služebně níž než já a neměli by to správně dělat. Já si radši v práci vykám... u někoho bylo vidět, že si pak v práci není jistý, jestli to bylo dobře, takové to nejisté pokukování... a já tedy dál vykala. Většinou to nijak neřešili a tvářili se jakoby nic. Ale záleží jak to v práci máte, jaký jste povahou... Já bych klidně řekla - pardon, ale já fakt nevím, jestli si po tom pátku tykáme nebo ne...
Nikomu jste neublížil, nic jste nerozbíjel... buďte v klidu, nikdo nebude dělat aféru

flam
hodnocení

0x

Neřešit ! Případnému zachránáři se omluvit, poděkovat a s humorem se zeptat, zda chce zaplatit telef. hovor a nebo zda je 155 pořád zdarma:).

Pro případné rýpaly by vymyslel něco podobného. Možná,že vy jste se z nich druhý den cítil nejlépe, zbytek osazenstva měla kocovinu. Takže kolegům můžete doporučit bezplatný bezva servis po flámu.*smich*

Jo, zítra ráno raději onikejte a nebo se snažte neoslovovat, nějak se to vyvrbí.

hodnocení

0x

Nestalo se nic, jen jste se trochu přepil a měl jste malou otravu alkoholem. Ty infuze nebyly na odvodnění, ale zavodnění, odvodňuje alkohol.

V práci bude to trochu za toho co "po chlastu spí", tomu se nevyhnete, nejlepší reakce bude se tomu společně zasmát, případně se omluvit, že tolik jste toho ještě nikdy nevypil a nevěděl, že takhle odpadnete. Ale žádná ostuda nebude. Jsou jiní, co se na firemní oslavě zeblili od hlavy až patě, zniřili firemní majetek vlastní opileckou nešikovností, byli agresivní a poprali se s kolegou. Trochu se jim ostatní smáli, ale za 2-3 týdny se už nic neřešilo.

hodnocení

0x

Dobrý den, ale to se Vám stane ještě mockrát (a také třeba ne). Jste ještě mladý jistě, počítám, a tak to je raz dva. Ale pak spíš nechápu, proč jste se probral ve špitále, měli Vás nasměrovat domů (sice manželka by Vám asi pěkného slova neřekla, ale jistě by bývala být ochotná pochopit). Prostě ses ožral jak zákon káže, sice nevím, proč Tě kolegové nestrčili raději domů, ale to není až tak důležité. V klidu pak přijdeš do práce, co jiné s tím také naděláš, když si jistý čas nic nepamatuješ, přijdeš, pozdravíš slušně, a jede se nanovo.

hodnocení

0x

Jak to dopadlo? *hej*

Taky by mě zajímalo, jak tazatel zvládl první "den poté".

Ale psala mi kamarádka - měli "vánoční besídku" a lednu slečnu jim rovněž odvezla sanitka. Prý ji tam vedli/nesli jako hodně vláčného andělíčka *smich* a kolegové se celkem bavili.

Takže, chlapče - nejste v tom sám ;)

arteon

Lidi v opilosti jsou jen převlečená zvěř..

ja1
hodnocení

0x

To nic, se to stává běžně i jinde. hlavně jestli jste ne tam ne *blee*

Tad máte něco pro povzbuzení *smich*

opilec
hodnocení

0x
Nevim, co resite. Udelejte si z toho legraci, zeptejte se, kdy bude dalsi akce. Omlouvat se neni za co. A pokud jste si potykali, tak tykejte, necekejte na nic.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]