Zdravím, po propuštění z psychiatrie musím docházet k psychiatrovi a taktéž k psychologovi. Byla mi diagnostikovana porucha přizpůsobení a emoční nestabilita. Jenže když jsrm naposledy byla u psychiatra, to jak semnou mluvil... Přišlo mi, jakoby si myslel, že mi vlastně nic není. A tak se chci zeptat, může to být třeba jen v mojí hlavě? Jak zjistím, jestli mi skutečně něco je? A jak dlouho k němu musím chodit?
Máte ze zákona nárok na druhý názor - konzultaci s jiným lékařem. Buď si ho můžete najít sama, nebo požádat pojišťovnu, dál pak můžete (nemusíte) pokračovat podle jeho vyjádření. Ale posouzení, jestli vám "skutečně něco je" a délka léčby je vždy na lékaři.
Možná z něčeho usoudil, že se díky léčbě a oněm sezením Váš stav zlepšil. On určitě musí vykazovat výsledky. A když Vás na opakovaná sezení u psychiatra poprvé poslali, tak asi proto, abyste svůj problém nějak s jejich pomocí zmírnila ne-li zvládla. Vy nemáte pocit, že jste na tom líp, než před nástupem na psychiatrii? Nebo se domníváte, že Vám porucha zůstává, jen oni už to chtějí mít za sebou, tak to zlehčují?
Psychiatr a psycholog, to jsou dva hodně komunikativní lidé. Na to, na co se tady ptáš laiků, by ses měla zeptat jich. A vůbec se neboj položit otázku "Proč?" Rádi ti všechno řeknou a když něčemu nebudeš rotumět nebo ti to nebude jasné, klidně přeruš a ptej se. Chtěj vysvětlení. Hodně štěstí!
Jak dlouho musíte chodit na psychiatrii? - tak dlouho jak určí lékař.Já už tam chodím s manželkou čtvrtým rokem jednou za tři měsíce.Psychiatra si najděte svého v kterém budete mít důvěru.Taky jsme chodívali k p.doktorce a potom jsem našel jiného doktora a jsem spokojenej nejen jeho přístupem,ale i chováním.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.