Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak tlustý má být led na rybníku?

Od: petr6* odpovědí: 8 změna:

Jak tlustý musí být nejméně led na rybníku?Aby se na něm dalo bruslit?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

2x

jak má brněnská přehrada 20cm tak se tam bruslí, ale pozor nezáleží jen na tloušťce ledu, na plochách kde se voda upouští je nebezpečí velké i když je led tlustý.Mrznepár dní, te´d bych neriskovala

lidka*
hodnocení

2x

Bezpečná tloušťka ledu pro bruslení je údajně 25 cm. Ovšem u přírodních ploch je tolik záludností, že je potřeba být maximálně opatrný. Z dětství mám hodně zkušeností se zimním koupáním, které ale dopadly dobře. *tanec*Vyrůstala jsem blízko Labe a byla poměrně živé dítě a tak bych mohla vyprávět. Ale to si raději odpustím. Zde je pár dobrých rad a zimním bruslení:

brusleni.e-zpravy.cz/...

a ještě zde je velice zajímavé čtení: - viz odkaz dole:
Proboření do ledu
January 8th, 2009 by Ondřej | Posted in První pomoc, Seminárky, práce, Studijní materiály, ZMK, Zápisky |

Opravdu hodně zajímavý materiál pro nás připravil David Vintr. Podrobně se dovíte vše co je třeba vědět o proboření do ledu – jak se zachovat, jak situaci předcházet a podobně. Zhruba se pokusím shrnout, co v článku najdete:

Nějaké základy z fyziky – jak led vzniká, tvrdost ledu, jak rozložit váhu na ledu, hustota ledu, tuhnutí ledu, tání ledu; rozdíly mezi ledem na stojaté a na tekoucí vodě...

Jak určit tloušťku ledu? Jak to, že led zpívá? Kdy jsou bruslení či chození po ledu bezpečné?

Když už tam jste, budete se asi ptát na podchlazení, záchranu probořeného, případnou resuscitaci – to vše najdete podrobně a v souladu s nejnovějšími trendy.

Autor přiložil i nějaké ty příklady ze života, abyste měli dobrou představu, jak to celé může probíhat.

Za text velmi děkujeme!

Ondřej

proboreni_do_ledu – DOWNLOAD – 74,5KB, DOC

1jara*
hodnocení

0x

Tlustý musí být tak akorát. Univerzální odpověď neexistuje. Každý skušený, vám vstup na zamrzlou přírodní hladinu nedoporučí. Radím vám vyhledat městské kluziště.

om

Já Vám radím nevycházet z domu, aby se Vám něco náhodou nestalo.

10-25 cm

craft*
hodnocení

0x

Já na led vlezu až když vidím že už tam je pár lidí. Čím tlustší, tím lepší *smich*

1jara*

Jenže čím víc lidí ,tím dřív ke dnu!*smich*

hodnocení

0x

Petře, je to stojatý rybník, nebo průtočný?. Klidně od 5 cm můžete bruslit. Ale pokud budete ctít i se zárukou, říkám 20 cm.

lidka*

Zrovna dneska to bylo v odpoledních zprávách na Nově a opět se k tomu vyjadřovali odborníci, že bezpečná tloušťka ledu je 25 cm. Na bruslení se nechystám :D, tak jsem to moc nesledovala. Hovořilo se i o stojatých vodách a řece. To jenom na doplnění. *placni*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]