Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převod peněz na Slovensko

Od: magdon® odpovědí: 4 změna:

Potřebuju převést peníze z české banky na Slovensko. Nikdy jsem to ještě nedělal. Jak postupovat? V čem se takový převod liší od převodu mezi českými bankami?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Princip je hodne podobnej a zalezi jakou mas banku a do jake banky to posilas.
Treba z FIO CR na FIO SK je navod primo na webu banky a je to proste.
V jine bance budes treba potrebovat IBAN (cislo v mezinarodnim formatu). Projdi si web a cenik Tve banky a postupuj dle nich.
Kdysi jsem si to vsechno nastudoval (bez ceniku), provedl a stalo mne to cca 400 Kc. kdybych pouzil postu vyslo by to o dost levneji.

doplněno 16.12.17 09:57:

IBAN jsem dohledal www.cnb.cz

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, také jsem to nikdy nepotřeboval, ale mělo by to fungovat asi takto. V internetbankingu zvolíte mezinárodní platbu, zapíšete číslo účtu příjemce ve tvaru IBAN (možná i BIC) a pak již normálně ostatní. Pokud je Váš účet vedený v Kč, tak se částka převede automaticky na eura, resp. na měnu státu, kam je převáděno (aktuálním kurzem). A pozor - je konec roku, tak je třeba postupovat rychle (je nějaký termín, kdy lze převod zpracovat ještě letos). Zdravím!

P.S. IBAN a BIC Vám musí sdělit příjemce.

doplněno 23.12.17 11:35:

magdon - předpokládám, že už je Vám to jasnější a je to vyřešeno.

doplněno 24.12.17 12:59:

magdon - budiž. A nemáte zač .

hodnocení

ben - Jo jo, nakonec jsem mu to vyplatil v hotovosti. Bylo to nejjednoduší a asi taky nejlacinější,

pt®
hodnocení

0x

"magdon", musíte mít IBAN a BIC a k tomu příslušná čísla, jinak se Vám peníze vrátí zpátky. Také bude stržen poplatek za převod měny a o tu částku dostane příjemce méně, pokud chcete poslat určitou částku bez krácení, musíte ji již při odeslání o těch pár korun navýšit. V bance by Vám měli sdělit, jak vysoká ta stržená částka bude, podle momentálního kurzu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]