Nejste přihlášen/a.
Ahoj.. Je mi právě 40 let...Jsem zdraví, slyšel jsem že pojištovny mají ze zákona dány hradit určité prohlídky u lidí v určitém věku...Rád bych věděl které to asi jsou..děkuji za info
Dobrý den, nejsem si jistý, zda to upravuje zákon pro všechny zdravotní pojišťovny, ale např. u VZP máte nárok na preventivní prohlídku každé 2 roky. Jinak si myslím, že jste ještě mladý na jiné prohlídky (např. bezplatný test na rakovinu konečníku je až od 50 let). Více zjistíte u své zdr. pojišťovny. Zdravím!
Ze zákona platí preventivní prohlídka u praktického 1x za dva roky, gynekologická 1x ročně a zubní 2x ročně. Od 40 roku máte nárok na EKG co 4 roky a od 30 se kontroluje hladina cholesterolu a cukru v krvi. A dále každá pojišťovna nabízí něco jiného. Tedy je nejlepší ptát se u své zdravotní pojišťovny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.