Nejste přihlášen/a.
Dobrý den..po 14 dnech jsem ukončil pracovní poměr v jedné firmě. Ale když jsem tam nastupoval, musel jsem projít vstupní zdravotní prohlídkou u jejich závodního lékaře kde jsem potřeboval výpis ze zdravotní dokumentace od obvodního lékaře. Účtenku jsem dal na personálním oddělení a řekli mi, že to proplatí. Jenže se tak nestalo. Mám na to nárok i přesto, že jsem skončil v tom zaměstnání už po tak krátké době? Děkuji předem za odpověď..
Tady nikdo neví kam jste se hlásil a co jste podepsal za smlouvu a jakým způsobem jste ji zrušil.
Já mám zdravotní dokumentaci doma už od základní školy ( je mi skoro padesát ) a doktorka má kopie - a je tam vedeno všechno od očkování přes zdravotní průkaz až po prostatu. Proč dáváte v dnešní době originál z ruky kde komu?
To propacení výpisu - tak na to se zeptejte přímo na personálním této firmy.Taky se může stát že nedostanete nic,protože jste závažně porušil stanovy smlouvy kterou jste podepsal.Nehledě k tomu,že v nynější době nemáte povinost chodit k nějakému felčarovi co si najme zaměstnavatel na nějaké prohlídky.Mám svého doktora a tečka.
Zákon č. 373/2011 Sb., § 59, odst. b)
(2) Vstupní lékařskou prohlídku hradí osoba ucházející se o zaměstnání. Zaměstnavatel osobě ucházející se o zaměstnání vstupní lékařskou prohlídku uhradí, jestliže s ní uzavře pracovněprávní nebo obdobný vztah. Věta první a druhá se nepoužije, jestliže osoba ucházející se o zaměstnání se s případným zaměstnavatelem dohodne o úhradě vstupní lékařské prohlídky i v případě neuzavření pracovněprávního nebo obdobného vztahu, anebo stanoví-li právní předpis jinak. Vstupní lékařskou prohlídku, jde-li o posouzení zdravotní způsobilosti osoby ucházející se o zaměstnání k práci v noci, hradí případný zaměstnavatel vždy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.