Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cestování vlakem po Německu

Od: ricardo odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

příští týden mám zakoupené lístky na vlak k cestě po Bavorsku, neboť jedu navštívit jednoho přítele, ale mám z toho trochu obavy. Německy mluvit neumím, takže budu muset použít angličtinu, kterou tedy také výborně neovládám. Bojím se toho, že na velkých nádražích např. v Mnichově se nevyznám a ztratím a nastoupím na špatný vlak nebo nestihnu přestoupit vůbec.

Prostě mám strach, jestli se dokážu vyznat + ještě mě irituje jistá jazyková bariéra.

Nemáte nějaké rady nebo tipy jak to lépe zvládnout?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

1x

Copak vlakem, to je brnkačka. Já to budu kombinovat ještě s letadlem a autobusem (dá se to pořídit takto ještě laciněji). Jinak jazykově jsem na tom stejně jako ty. Veškeré vlakové spoje i v Německu zjistíš na idos.cz, vč. mapy a sledu stanic. Pro jistotu si všechny mapy a informace vytisknu a vezmu sebou. Nema problema.

hodnocení

0x
Já Vám poradim abyste dělal totéž co v Česku.
Tedy abyste sledoval velkou odjezdovou tabuli v hale nádraží,hledal číslo svého vlaku a podle té tabule se zkrátka řídil.
Pokud se k tomu naučíte pár německých slovíček,např.odjezd,prijezd,zpozdeni,nastupiste(Abfahrt,Ankunft,Verspätung,Bahnsteig), neměl byste mít problém.
Šťastnou cestu

hodnocení

0x

Nehledej problémy ještě před cestou.

Pokud jedeš přímo do Mnichova, tak to je určitě železniční uzel, kde se na informacích domluvíš i angličtinou.

Další možnost je, že se dáš za hranicemi do řeči s někým ve vlaku a ten ti poradí a pomůže.

Taky se můžeš zeptat průvodčí - pokud tam bude. Já když jezdím po Rakousku, tak tam průvodčí nejsou.

Jestli nestihneš přestoupit , tak později pojede určitě další vlak. Ale pokud si necháš na přestup 30 minut, tak bys měl stihnout zorientovat se na nádraží, najít obrazovku s odjezdy vlaků (případně si dojít na informace) a pak nají správné nástupiště a správný vlak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]