Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Už delší dobu pociťuji občas tlak na hrudi, skoro furt se nemůžu plně nadechnout.
Z těchto důvodů si občas měřím tlak na docela drahém tlakoměru OMRON a předpokládám i kvalitním co dřív využívala mamka když měla nějaké potíže, dnes jsem si naměřil 130 na 71 a tep 75 a to jsem byl v klidu, ležel jsem u televize, jinak mám tep v klidu normálně skoro 90. A na tlakoměru se mi pořád skoro při každém měření ukazuje značka arytmie, nevím jak je tato indikace arytmie přesná tak se tu ptám.
Jednou jsem měl tlak dokonce 125 na 110. Co si myslíte o té arytmii?
Je mi 15
Zdraví. Můj synovec měl problémy a skutečně vysoký tlak už v 11 letech. A po všemožných složitých vyšetřeních se zjistilo, že milý Honzík nepil nic jiného, než "kolu". Ta obsahuje kofein a dost cukru. Takže kluk nabíral kila a "zlobil" ho tlak a rytmus srdce. Jen co nahradil "kolu" čistou vodou, vše se rychle znormalizovalo. Nemáš to podobně? Ida
Tlak 130/71 systolický tlak je vyšší, ale ten se během dne hodně mění, stačí trochu napětí nebo rozčílení. Ale diastolický je normální a to je důležitější. Tep skoro 90 je taky v pohodě. Značka aritmie je jen orientační, chytá to různé sebemenší odchylky v rytmu, spolehlivě ti to řekne doktor z EKG. Ale nic vážného bych tam neviděl.
No já bych ti především poradil přestat zmatkovat. TK 130/71 je vynikající výsledek a těch 125/110 jsi neměl. Možná jsi tehdy tlakoměr špatně umístil nebo špatně měřil, ale takhle zničeho nic mít rozdíl horní a dolní meze jen 15? To už by jsi byl na koronárce.
No ale jestli máš obavy o své zdraví, vezmi váš tlakoměr ke svému lékaři a změř se tam, ať se tvůj lékař podívá. On si tě hned změří svým tlakoměrem a ty hned budeš vědět na čem jsi.
Luky, o tomhle problému bych ti mohla vypávět dlouho. Tenhle tlak na hrudi, bolest kolem srdce, úzkost a obava pohnout se, to je od páteře. Maličký posun v páteři, který skřípne nerv jdoucí k stdci. S tímhle mi kdysi dělali obrovská vyšetření, protože se to sportovnímu doktorovi nelíbilo. Zakázali mi basket, ale zaťala jsem se, že se ho nevzdám, když jsem přežila doposud, tak to přežiju i dále. Až náhodou mi tohle diagnostikovala lékařka, když už mi bylo 35 let.
Přestaň se bát a pohledej si na yutubu nějaké uvolňovací cviky. To bude dobrý protože tlak vysoký nemáš a také to spolu nesouvisí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.