Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Antibiotika a citrusy,jde to?

Od: lada1® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den.Můj lékař mi předepsal Klabax 500 mg a jsem si v obchodě koupil pomeranče,že si doplním vitamín C. Při další kontrole mi lékař říkal,že nemám jíst na tyto antibiotika vůbec citrusy.
V příbalovém letáku nic takového nepíší-co je pravda?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

V lékárně nic neříkali? Me to zdůrazila i magistra, jedná se jen o některé druhy antibiotik. Zavolala bych do lékárny a zeptala se, at to máte ze dvou zdrojů. I lékař je člověk a může se zmýlit, v letáku skutečně nic o citrusech není.

jabraka*
hodnocení

0x

Většinou se jedná o vápenaté,nebo hořečnaté soli původní báze.Kyselinou citronovou ce rozloží a tím ATB ztrácí vlastnosti,především pomalou rozpustnost a rychle se tím vyloučí močí.

JABRAKA

hodnocení

0x

aifp.cz/... Tady je online poradna na kombinaci léků. Lék na tlak a greprfrujt mne dohnal až do nemocnice

hodnocení

0x

Důležitý je, co říká lékař. Taky jsem brala něco jako antibiotika a doktorka říkala, že citrusy nesmím. A v příb. letáku to napsané nebylo.

hodnocení

0x

Bližší info je tu prostezdravi.cz/...

zeptejte se lékaře na nahrazení citrusů třeba celaskonem

jabraka*

Bohužel,i kyselina askorbová ATB vadí.

JB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]