Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zrušení penzijního - vklady od zaměstnavetele

Od: qwertzz odpovědí: 8 změna:
Zdravim. Mam penzijko u KB. Priklad: ja si davam 100,- zamestnavatel 1.000. Za 24 mesicu tam bude 26.400,- Zrusim. Kolik dostanu? Ono se neco vraci zpet zamestnavateli? Sankce za predcasne zruseni chapu. Nejake odkazy, vypocty? Dekuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

V případě, že penzijní připojištění předčasně ukončíte, zaniká vám nárok na již připsanou státní podporu. Výnosy z vkladů a příspěvky zaměstnavatele se vám vrátí o 15 % nižší, protože z nich bude stržena 15% daň z příjmu. V plné výši tak získáte zpět pouze své vklady. Pokud u fondu nejste déle než 5 let, zaplatíte navíc pokutu za zrušení penzijního připojištění a to ve výši 800 Kč.

doplněno 14.12.17 13:18:

Pokud počítám správně měl byste dostat přesně 22.000,- mínus státní podpora (to nevím kolik činí).

doplněno 14.12.17 13:20:

Beru zpět, tu částku jste uvedl bez státní podpory, takže opravdu 22.000,- k výplatě při zrušení.

qwertzz
hodnocení

Dekuji za jedinou normalni odpoved. :)

hodnocení

1x

Přesné odkazy a výpočty poskytne infolinka KB. Neznáme vámi podepsané podmínky. Rušit smlouvu, kam zaměstnavatel dává 1000,- měsíčně, hraničí s neinteligencí...

Počítejte s dodaněním příjmů a sankcemi, které se vám v prvních 3-5ti letech opravdu nevyplatí.

doplněno 14.12.17 09:20:

KB se chová vůči zaměstnancům opravdu nepěkně, když musí takto živořit...

Já si po 15ti letech nechal vyplatit tzv. výsluhovou penzi z penzijního připojištění - vše bez sankcí či poplatků. A než mít za rok 10tis k dobru, které utratíte za jedny Vánoce, tak to radši naspořím tímto způsobem a zaplatím část hypotéky nebo koupím ojeté auto... Ty malé částky, které vaši kolegové takto získají, jsou až děsivým způsobem "spoření" pracovníků finančního ústavu.

doplněno 14.12.17 12:24:

NJN, já se špatně vyjádřil - pardon. Ta poznámka o zaměstnancích byla zcestná.

Jestli jsem vás rozčílil, požádejte prosím admina o smazání mého příspěvku. Když to vaši kolegové takto už roky dělají, nerozumím důvodu, proč se ptáte tady. Zeptejte se jich a udělejte to stejně...

Přeji příjemný den.

qwertzz
hodnocení

Jde ciste o informacni charakter. Kolegove to delaji bezne. Po 2-3 letech zrusi a ihned zalozi novou smlouvu. Nez si brat brat uver ci neco na splatjy tak si 20-30 vyberou...
qwertzz
hodnocení

Kdo uvadel, ze jsem zamestnancem KB? Na penzi se zabezpecuji jinym zpusobem. Nevim na tom nic spatneho. Za 2 roky vlozim 2.400,- , zamestnavatel 24.000,- Od statu zadne danove ulevy nechci. Mne nezajima co delate vy a co a kdy jste zrusil...

hodnocení

0x

Píšete pouze příklad,takže nevíme,kolik dostáváte měsíčně od státu,protože o tyto příspěvky rovněž přijdete.

hodnocení

0x

Chcete zrušit penzijko, kam Vám zaměstnavatel přispívá 1000 Kč, abyste z toho vybral pár korun, abyste je pak mohl koupit nějakou kravinu, kterou nepotřebujete. Do důchodu půjdete s pár korunama od státu, který budou stačit tak akorát na konopnej provaz.

Dostanete kulový, protože pokuta za předčasný zrušení Vám to sežere všechno a ještě Vás zaměstnavatel bude považovat za naprostého idiota a přeřadí Vás na uklízení záchodů.

doplněno 14.12.17 13:50:

Pokud to máte takhle promyšlený, tak asi budiž.

výtka
Upozornění od administrátora 14. 12. 2017 14:26:00
! Pravidlo Z1: je zakázáno psát nesmyslné odpovědi a otázky nebo úmyslně poskytovat špatnou radu. Když o tom nic nevíte, neumíte spočítat, tak nereagujte a zbytečně se do tazatele nenavazejte.
qwertzz
hodnocení

S jakyma prostredkama pujdu pane do duchodu vam muze byt mily pane jedno. Vyse jsem uvadel, ze se zabezpecuji jinym zpusobem. Penzijku jako produktu neverim. Nazor zamestnavatele me absolutne nezajima. Co si koupim, nebo jak s vyplacenou castkou nalozim je ciste moje vec. I kdybych mel dostat z 26.400 22.000, tak za me je to dobry kseft. Pouziji je na dalsi investici, ktera mne ztratu 4.400 za dva roky vrati. Hezky den

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]