Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Serizeni tlakomeru

Od: zdenka* odpovědí: 5 změna:
Dobry den, nevite, kde by mi seridili domaci tlakomer? Mam znacku Omron. Mam velke rozdily v mereni doma a u doktora. I kdyz je tedy pravda, ze kdyz jdu k doktoru, tak je mi z toho spatne od nervu,takze je to tim asi ovlivneny. Ale tlakomer mam 3 roky,tak asi by to chtelo...?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Vezměte tlakoměr k lékaři a změřte si tlak vaším tlakoměrem u lékaře. Vzápětí ověřte tlakoměrem v ordinaci.

hoststary*
hodnocení

2x

Na tlakoměru není co seřizovat. Jediné, co můžete udělat, je provést si porovnávací kalibraci s nějakým referenčním tlakoměrem, kterému věříte. Například si tlakoměr přinést k sestřičce na polikliniku a požádat paní doktorku o změření tlaku jejím tlakoměrem (digitálním, nebo rtuťovým, každý věřív víc tomu svému) a pak si nechat změřit tlak za stejných podmínek vaším domácím tlakoměrem.

Ale ani to není docela přesné, muselo by se udělat několik měření v určitých intervalech a vypočítat průměrné hodnoty.

Nebo se pouze podívat, o kolik se měření tlakoměrem u paní doktorky a vaším tlakoměrem ZA STEJNÝCH PODMÍNEK liší. Protože jiný tlak naměříte doma, jiný u lékaře, jiný ráno, jiný po snídani, jiný po fyzické námaze, pohybu, jiný po uklidnění a sezení.

Satam byl rychlejší. Napsal to stručně a jasně. Zaslouží bod :)

hodnocení

2x

Dobrý den. Už bylo v podstatě odpovězeno. Já jsem vzal sebou svůj Omron k lékařce(sama mi to nabídla) a s odstupem asi 10 minut mě naměřila na obou v podstatě totéž. Na jejím rtuťovém 120/ 80 a na mém digitálním 125/85. Velký rozdíl může být opravdu v těch Vašich nervech, jak popisujete. Ten Omron je starý 11 let a asi před rokem jsem koupil nový. Ten stál skoro 3000,- a když si změřím tlak oběma, tak je skoro stejný. Tak si myslím, že ani to staří toho prvního nevadí.

bbbb
hodnocení

1x

Pokud to chcete přesně ověření vám udělá servisní středisko Omron. je to firma CELIMED s.r.o v Ustí nad labem.Cena je asi 250kč +podrobnější info na jejich stránkách.

Servisní středisko OMRON

CELIMED s.r.o

Sociální péče 3487/5a, 400 11 Ústí nad Labem

info@celimed.cz

www.celimed.cz

zdenka*
hodnocení

Tak jsem nasla ze v Plzni je nejaky servis, ktery provadi overeni a kalibraci. Predpokladam, ze to tedy seridi, i kdyz rikate, ze na tom neni co serizovat. Ale proc by to nabizeli? :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]