Nejste přihlášen/a.
Na tlakoměru není co seřizovat. Jediné, co můžete udělat, je provést si porovnávací kalibraci s nějakým referenčním tlakoměrem, kterému věříte. Například si tlakoměr přinést k sestřičce na polikliniku a požádat paní doktorku o změření tlaku jejím tlakoměrem (digitálním, nebo rtuťovým, každý věřív víc tomu svému) a pak si nechat změřit tlak za stejných podmínek vaším domácím tlakoměrem.
Ale ani to není docela přesné, muselo by se udělat několik měření v určitých intervalech a vypočítat průměrné hodnoty.
Nebo se pouze podívat, o kolik se měření tlakoměrem u paní doktorky a vaším tlakoměrem ZA STEJNÝCH PODMÍNEK liší. Protože jiný tlak naměříte doma, jiný u lékaře, jiný ráno, jiný po snídani, jiný po fyzické námaze, pohybu, jiný po uklidnění a sezení.
Satam byl rychlejší. Napsal to stručně a jasně. Zaslouží bod
Dobrý den. Už bylo v podstatě odpovězeno. Já jsem vzal sebou svůj Omron k lékařce(sama mi to nabídla) a s odstupem asi 10 minut mě naměřila na obou v podstatě totéž. Na jejím rtuťovém 120/ 80 a na mém digitálním 125/85. Velký rozdíl může být opravdu v těch Vašich nervech, jak popisujete. Ten Omron je starý 11 let a asi před rokem jsem koupil nový. Ten stál skoro 3000,- a když si změřím tlak oběma, tak je skoro stejný. Tak si myslím, že ani to staří toho prvního nevadí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.