Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsem normální?

Od: luky4 odpovědí: 19 změna:

Ahoj

Někdy se jen tak jdu projet vlakem bez sebemenšího důvodu, že bych například za někým jel.

Rád si takto vzpomínám na časy když jsem ještě jako malý jezdil někam se školou nebo s někým jiným.

Myslíte že je to normální se jen tak projíždět? Vlaky mám moc rád v boudoucnu bych chse chtěl i řízením vlaku živit.

Já se cítím hrozně divně když si jezdím jen tak, když třeba průvodčí na stanici vidí že přijedu a pak zas odjedu tak se docela stydím, co se mu tak musí v hlavě honit...

doplněno 11.12.17 21:44:

Oprava, Výpravčí na stanici né průvodčí :D

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Zdravím. Buďte rád, že máte tak zajímavého koníčka. Vy se jen tak projíždíte, jiní se jen tak prochází...Nevidím na tom nic nenormálního ani divného. Užívejte si to!

hodnocení

5x

Máme to úplně stejné. Vlaky milujeme celá rodina, občas si jen tak zajezdíme. Prima jsou společné víkendové jízdenky, kdy to nestojí mnoho, jízdenka platí 24 hodin a za den se klidně najede i 500 km. A za nevelký peníz. Chce si to dopředu ale připravit trasy /přestupy apod./

Kocháme se hlavně na Sázavě. Víte, co všechno je možné vidět na 90 kilometrch trati 212 ze Světlé nad Sázavou do Čerčan? Zkuste si ji někdy projet. Nejlépe na podzim či zjara, kdy není na stromech listí a je dobře vidět do krajiny.

Odmala jsme brali i vnoučata. Vnučku to příliš nebavilo, ale vnuk je odmala z vlaků celý vedle. Na jaře bude maturovat na železniční průmce a toho strojvůdce už má na dosah. Těším se, potom už nebudeme vozit my jeho, ale on nás.

A že se stydíte před tím průvodčím? Dojeli jsme motoráčkem do Světlé, za 10 minut se měl vracet. Vraceli jsme se s ním. Průvodčí prohlédl naši jízdenku, kde bylo viodět, že se hned vracíme. Chápavě se usmál: "Vy jste se asi jeli projet vláčkem, že? To je dobře."

A pokud máte rád vlaky, zajeďte si někdy do železničního muzea v Lužné u Rakovníka. Z Prahy trať 120, přes Kladno. Uvidíte tam nádherné mašiny, Albatrose, Papouška, Šlechtičnu, Malého i Velkého bejčka, Mikádo, Ušatou, Všudybylku a další. Občas se pořádají odtamtud i parní jízdy po okolí. Pro milovníky železnice je to krásně strávený den. Ještě doma pak cítím ze svého oblečení tu zvláštní vůni parních mašin. :)

Tak si užívejte, vlaky jsou krásná záliba. *palec* Jaga.

luky4
hodnocení

Děkuju moc za nádhernou odpověď :), kéž bych měl ještě někoho dalšího s kým bych mou vášeň mohl sdílet...

Ani rodiče z toho nejsou nadšení

bublanina*
hodnocení

2x

Naopak, romantika. Fandím vám. :)

damandys
hodnocení

2x

V pohodě, já mám taky jednu neobvyklou zálibu. Procházím pěšky naše největší města z jednoho konce na druhý během jednoho dne. Už jsem udělal Ostravu a Brno, příští rok se chystám na Prahu. Je to docela zážitek a vybočení ze stereotypu.

eulalie*
hodnocení

1x

Dobrý den. Jste normálním, obdivovatelé vlaků to tak běžně dělají... A výpravčí si vás asi většinou ani nevšimne, ten je rád, že vlak v pořádku přijel a zase odjel a nikoho přitom nepřejel.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, zcela normální člověk neexistuje - každý má nějakou vadu, úchylku či se zdá (cítí se) být jiný. Vy jste posedlý cestováním vlakem, což je ještě "v normě". Vlastně je to docela zajímavý koníček a poznáváte spoustu nového. Jenom Vás to nesmí omezovat v běžném životě - občas je dobré z toho vlaku vystoupit do reality. Zdravím!

doplněno 11.12.17 22:35:

luky4 - máte nakročeno k tomu, že Váš koníček bude i Vaší prací, což rozhodně nemůže říci každý.

Ovšem, až budete dělat zkoušky na strojvedoucího, tak Vás musí prohlásit za normálního - tam je dobré zdraví (i psychické) vyžadováno.

Milovníků železnice je spousta. Někteří soutěží v tom , kdo rychleji objede celou republiku vakem dokola, kdo najde ideální spojení , jiní si zase říkají šotouši, ti jsou schopní jet přes půl světa aby si nafotili poslední funkční stoleté závory :) Takže nejsi jediný takto postižený. Navíc máš velkou kliku, dráhu trápí nedostatek strojvedoucích takže jak budeš mít maturitu, máš velikou šanci se k vysněné profesi dostat. Nečekej ale že to probíhá stejně jako když děláš řidičák. Napsat jeden test a odjet půl hodiny s instruktorem .. tak to na dráze nefunguje. Příprava na strojvedoucího je záležitost dvou let a spousty učení.

hodnocení

1x

Normální = průměrný nebo normální = nevybočující z běžných mezí?

Nejste sám, jen vybočujete z onoho průměru a možná místně a časově. Prostoru pro romantiku je míň a míň...

sds
hodnocení

0x

To my jsem chodili v roce 1980 číhat na trať Plzeň -Žatec s foťákem,až pojede nákladní štokr-pára.Poslední pára v Plzni.A vrcholem blaha bylo,když nás v Třemošné mašinfýra pozval nahoru do lokomotivy.Za rok dojezdila

reter
hodnocení

0x
Jste žádný strach já třeba sednu jen tak do auta a jezdím po místech kde sme si ž bratrem jako malí hrály a vyrůstali jenže bohužel bratr zemřel na nemoc

au1
hodnocení

0x
kez bych mel neco takovyho co by me bavilo jako vas

hodnocení

0x

Nemáte se za co stydět - také znám pár takových, co si zajedou "tam a zpátky" a jsou to už hodně dospělí lidé, zastávající zaměstnání, kde se normalita předpokládá ;)

Občas si posíláme zajímavé fotky - a mám zkušenost, že zaměstnanci drah převážně mají velké pochopení, pokud jim tedy neleze člověk až na mašinu.

still10k*
hodnocení

0x

Ja se taky jdu nekdy projet na kole jen tak, bez cile. Nikdy me nenapadlo, ze bych byl divny. Ale budu o tom premyslet :D

hodnocení

0x

Lidé chodí na procházky a na túry a nikomu to nepříjde divné. A když někam jede, jen tak, bez cíle autem nebo vlakem, také to divné není. :-D Pro mé vnuky byla velkým zážitkem cesta vlakem. Do Svinova tramvají a pak vlakem na Vítkovické nádraží v Ostravě. Dostali batůžek se svačinou a čajem v lahvičce a byl to výlet, na který vzpomínají dodnes a to už je pár pátků. Všude je vozí autem a vlak?! To byl zážitek!

liska*

To jsem takhle sedla do motoráčku se svým tříletým vnoučkem, aby se jednou povozil. Když se to rozjelo a vagon chytl svůj pravidelný rytmus, Vilík spokojeně vydechl a povídá: "Hlavně, že šlyším ten žvuk."

Podobný zážitek jsem chtěla poskytnout svému psovi. Prostřela jsem mu deku na sedadle, aby mohl vidět ven na krásnou krajinu. A nic. On celou cestu koukal jen na mne. Prostě psa to nebere.*zmateny*

still10k*

Zkuste mu povesit za okno klobasu. Myslim ze pak do toho okna vykouka dulek *smich*

hodnocení

0x

Ahoj, normální je všechno a nenormální je též všechno, co si z toho vybereš? Jo, myslíš to asi tak, že se nechováš jako stádo, jak se lidé běžně chovají, a toho, kdo se staví mimo stádo (vystupuje z řady), pak posuzují jako "nenormálního", myslíš to takto, že? Také mám vlaky rád, jezdil jsem vlakem od mala, pak, když jsem jezdil sedm let z Moravy do Prahy na školu, mě to dost přešlo, v práci jsem pak měl auto (to se ale jinak jezdilo než dnes), dnes už to auto za vlak rád vyměním (nejlépe ovšem když v něm v létě není zima, jak to i mívají zvykem), všechna okna napevno, a nemusím si do něj vzít svetr, nebo sedět v nástupním prostoru, kam klima nedosahuje, aby mi nebyla zima. Také sleduji doma někdy, jaké zrovna soupravy na ten který vlak vypravili (v zimě na to docela i vidím, když opadá listí ze stromů), pokud unesu v batohu, zajdu na vlak, je to o mnoho levnější než jet autem. I tady ten grafikon znám skoro nazpaměť. Mám ale také dopravku, tak to je možná i tím, zřejmě. Máš zajímavou zálibu, proč v ní nepokračovat, že?

hodnocení

0x

Luky, je to normální. Taky ráda jezdím. Třeba z toho za čas vyrostete.

doplněno 13.12.17 09:26:

Nestyď se. Jednomu připadá normální to, druhému zas ono. Myšlení lidí neovlivníš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]