Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu se předávkovat?

Od: andrea13 odpovědí: 8 změna:
Dobrý den,
vzala sem si 8 prášků panadolu novum 500, muže se mi něco stát? Prosím poraďte mi, je mi 18 a vazim kolem 50kg

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, patrně se Vám nestane nic podstatného, ale neodpustím si poznámku. Když si někdo vezme dobrovolně větší množství léků, tak patrně očekává, že se mu něco stane. Dejte si pozor, ať nedopadnete jako jeden můj bývalý kolega - nechtěl žít, vzal si léky a přes psychiatrii skončil na dialýze (a žil dál, ale už tak nějak blbě). Zdravím!

Ben,souhlas *palec*

K tazatelce : Proč si chceš dobrovolně devastovat tělo?! *bzum*

Co tě k tomu vede...Ve Tvém věku bys již měla mít dost rozumu na to,abys to pochopila.

Opravdu dnešní mladé lidi nechápu a to nejsem zase tak stará !

-----

A víš co?

Jen si zobni,ať poznáš,zač je toho loket...

Vypumpování žaludku a následný transport na psychiatrii...

Do smrti na ten zážitek nezapomeneš !

hodnocení

1x

Obávám se,že ano...Jestli jste požila větší množství tablet,volejte rzs. Vypumpují Vám žaludek. Je to nepříjemné,ale trvá to chvilku. Já na tom byla. Pokud ovšem zjistí,že jste to udělala schválně( u mě to tak bylo),převezou vás z jipky na psychiatrii na uzavřené oddělení a to fakt nechtějte zažít.

prasek
hodnocení

1x

Nikdy nepochopím jak to někdo může udělat. Problémy se tím jistě nevyřeší naopak jich přibude. Je to pekný záhul na játra, ale je to Vaše tělo.

hodnocení

0x

Přečti si příbalový leták.

hodnocení

0x

Když si nevezmete další, pak skoro nic - v příbalovém letáku se píše:

Dospělí (včetně starších osob) a mladiství od 15 let 1-2 tablety podle potřeby s časovým odstupem nejméně 4 hodiny.
Jedna tableta je vhodná u osob s tělesnou hmotností 34-60 kg, 2 tablety u osob s
tělesnou hmotností nad 60 kg. Nejvyšší jednotlivá dávka je 1 g (2 tablety), maximální denní dávka je 4 g (8 tablet).
Neužívejte více než 8 tablet za 24 hodin. Při dlouhodobé terapii (déle než 10 dnů) by dávka za 24 hodin neměla překročit 2,5 g (5 tablet).

Kdyby vám bylo zle, tak:

Jestliže jste užil(a) více přípravku než jste měl(a)
Ve všech případech podezření na předávkování, které se může projevit pocitem na zvracení, zvracením a bledostí nebo náhodného požití přípravku dítětem kontaktujte ihned svého lékaře nebo nejbližší zdravotnické zařízení. Předložte jim požité balení a tuto příbalovou informaci.

lekarna.cz/...

hodnocení

0x

Pokud ještě žiješ, volej záchranku.

hodnocení

0x

Pandol Novum je paracetamol, který je toxický k játrům. Pokud Vám játra neselžou úplně, měla byste to zvládnout. Ale k lékaři na jaterní testy si dojděte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]