Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vadí věkový rozdíl ve vztahu

Od: tomasvasik odpovědí: 30 změna:

Jsem rozvedený a je mi 41 let. Zamilovala se do mne slečna 20 letá se kterou pracuji. Je velmi milá a řekla mi, že jsem její typ, líbím se ji a že ke mne něco cítí. Byl jsem tím zaskočený s řekl jsem ji, že si nechám čas na rozmyšlenou. Mne zajímá po biologické stránce, jestli ji budu stačit v jejich nárocích na intimní život. Zatím není problém, ale už na romantiku je menší chuť, než když mi bylo též 20 let. Hladina testosteronu podle statistiky věkové postupně klesá a jsem trochu v rozpacích, jak by to mohlo ve vzathu fungovat, když bychom se více rozvášnili, abych jako chlap nezklamal. Snad chlapi budou mi rozumět, jak to myslím.

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Spíš si představte,že ta dívka bude za 5-10 let chtít 1-2 děti a Vy po 50-sátce budete vodit své děti do školky nebo školy a budou říkat,,To je hezké od dědečka,,že vodí své vnuky do školy když jeho rodiče jsou v práci a po 60-sátce mít doma ,,puberťáky,,? No ,to si nedovedu představit! S manželem máme lehce po 50 a svá vnoučata 4+8 let máme moc rádi,ale jak je máme 2-3 dny u nás doma,řeknu vám,velice rádi je pak vracíme dceři a zeťáčkovi a pak zase máme svůj klídek! :--))

au1
hodnocení

3x
Me spis udivuje ze sis s ni mate co rict, mne je 36 a nedovedu si predstavit o cem bych se bavil s dnesni 20kou ktera ma zajmy jako fotit se na wc s kamaradkou a lepit tyhle fotky na instagram

Mně je 61. Už se mi stalo, že mi naznačila o 25 let mladší žena, že kdybychom se potkali za jiných podmínek, nebránila by se trvalejšímu vztahu. A jelikož se pracovně stýkám s lidmi různého věku, umím se bavit i s těmi "dvacítkami" a některé mi i daly najevo, že jsem i ve svém věku velice příjemný společník.

A pro au1: I mezi dvacítkami se najdou děvčata, která mají všech 5 pohromadě a nežijou jen Facebookem a Instagramem*smich*

doplněno 10.12.17 16:11:

@hoststary: Když jsem poznal svou ženu, byl jsem "nešťastně" ženatý a ona byla o 12 let mladší, než já. A představ si, že přes počáteční zděšení to budoucí tchyně a dnes už nebožtík budoucí tchán zkousli a několikrát jsem slyšel ocenění, že lepšího zeťáka si snad ani přát nemohli. Přeber si to, jak chceš.

doplněno 10.12.17 16:26:

@lee: Tak pod to se rád podepíšu*palec2*

tiffany*

Satame, gratulace, ale jen faktická poznámka, u vás je rozdíl 12 let, u tazatele a slečny 21... a to prostě rozdíl je, a velký.

lee*

A nebude to tím, že ne každá 20 se fotí na WC s našpulenou pusou a právě proto si nemá co říct s vrstevníky a hledá tam, kde konverzovat dokáže?

au1
ukazte mi takovou.

lee*
hodnocení

3x

Vadí, nevadí... Já jsem vždycky chodila/žila se staršími muži a žádné potíže po stránce sexuální jsem nezaznamenala - pokud myslíte výdrž, schopnost vícenásobné soulože atp. Naopak muži většinou nehleděli už jen na sebe a své uspokojení a vesměs je víc bavilo se věnovat partnerce.

Nicméně jak i já stárnu a občas uvažuji o nějaké rodině, začínám poprvé vidět nevýhody vztahu se starším mužem. Zatímco ve dvaceti, čtyřiadveceti... když jsem byla s o 20 let starším partnerem, tak to byl chlap plný síly, sice starší než já, ale rozhodně ne starý. Ale když se zamylím nad tím, že mi bude 40, tak tomu dotyčnému bude 60 a to už je poměrně dost... Za další 3 roky z něj bude důchodce. Pozorovala jsem tuto proměnu u jednoho našeho rodinného známého - také žil s o hodně mladší partnerkou, ta pak od něj odešla a založila rodinu, pak měl ještě pár mladších přítelkyň... Byl to fešák, vysoký, s dobrou postavou, vždy výborně oblečený, udržovaný... Prostě vzhledný chlap... A přišla šedesátka a prostě zestárl sešel... Zatímco před pěti lety si více rozuměl se mnou (akční, mladistvě smýšlející), dnes si poklábosí s babičkou u čaje o nemocech a důchodu.

Nicméně paušalizovat se nedá. Poznala jsem v práci staré čtyřicátníky - chlapy, co je nic nezajímá, sedí jako pecky doma u televize a max jdou na jedno pivo. Zažila jsem i akční šedesátníky, sportovce, vtipálky...

Na Vašem psaní mě ale zaráží jedna věc - slečna Vás oslovila a Vy přemýšlíte... O čem? Je tam z Vaší strany něco nebo vůbec nic a jen teď přemýšlíte, zda to nezkusit s mladou hlkou, protože jste jí nikdy neměl...?

hodnocení

2x

To není jen o sexu. Znám vztahy s věkovým rozdílem 10-20let a fungují. Ale znám i takové, které dofungovaly a obvykle ne kvůli věkovému rozdílu. Považoval bych za rozumné si se slečnou sednout a promluvit si o tom, jak může vaše partnerství vypadat za 20-30 let a jestli jste na to oba připraveni. Pokud i pak dospějete ke shodě, máte jeden ze základních pilířů vztahu vyřešený. Ovšem to ještě neznamená, že máte vyřešené vše. Život přináší různé nástrahy a můžou přijít i takové, se kterými si nebudete vědět rady.

Víc ti říci neumím, snad ti i těch pár řádků něco přineslo. Držím palce.

doplněno 10.12.17 14:56:

Mně je 61 a manželce 49. A přes jisté problémy, které mám já osobně se sexuálním životem, spolu prožíváme spokojené manželství s občasnými bouřkami, ale vždy si dokážeme na rovinu promluvit a víme, že i přes některé ty potíže a nedostatky si to jeden bez druhého neumíme představit.

doplněno 10.12.17 15:07:

Dovolím si tady říci na rovinu: Až to v sexu nebude ono, tak má každý chlap (tedy pokud není v tomto směru invalidní) k dispozici "11 náhradních dílů". Je to sice náhradní způsob, ale většina žen ve vyšším věku dokáže být i za ten náhradní způsob vděčná. A když to oběma partnerům vyhovuje, co byste chtěli víc řešit?;)*smich*

mytrix*
hodnocení

1x

Já bych si s tím takové starosti nedělal, pokud sám žádné jiné závazky nemáte a líbí se Vám, tak proč to nezkusit. Slečna je dospělá a neměl byste rozhodovat místo ní. Myslím, že je velmi předčasné přemýšlet nad tím, co bude za 10-20 let, když spolu ani nejste. Všem musí být snad jasné, že (ne)fungující vztah ukáže až čas.

Co se týče toho, abyste ji "stačil", tak toho bych se nebál. Pokud slečny přitahuje vyšší věkový rozdíl, pak je to spíš proto, že upřednostňují určité zkušennosti a vyzrálost, než že byste se měl začít chovat na 20. A po sexuální stránce, pokud je potřeba pomoct, tak furt tu máme zázračné modré pilulky :)

iz*
hodnocení

1x

Vztah podle mne stojí na něčem jiném.

Myslím si ale, že tento vztah moc šancí nemá. Ne kvůli věkovému rozdílu, ale kvůli tomu, že si jím Vy sám nejste jist. (Kdyby Vás ta dívka opravdu zajímala, nepotřeboval byste nízory jiných.)

hodnocení

1x

Být tou slečnou a dozvědět se, jakou radu hledáte, asi bych o další vztah s vámi zájem neměla.

jgcc
hodnocení

1x
A sex je to jediné, co vás zajímá? Co až bude chtít hypotéku, děti...?

au1
hodnocení

0x
az ji bude 35,tobe bude 56...toz asi tak :)
lee*

No a nebo je Vám 24, najdete si věkově přiměřeného partnera... Vše Vám klape, vezmete se... A pak se prostě po 20ti letech stane, že zatímco jeden se zajímá o sport a zdravou stravu a módu a trendy a baví ho cestovat a poznávat a dokáže blbnout, zkrátka je pořád duchem mladý, tak ten druhý tak nějak zfotrovatěl nebo zmaminovatěl, je z něj pohodlná buchta na gauči, kterou nejvíc zajímá, že už jde Růžovka a nebo že začíná v telce fotbal.. Jeden zůstane aktivní i po té sexuální stránce a druhému to už mnoho neříká... A jste v háji i s věkově stejně starým partnerem. Tohle prostě nikdy nevíte předem. STejně jako nikdy nevíte, jak dlouho vztah vydrží

tomasvasik
hodnocení

Kdy biologické hodiny u mužů tikají na poplach bude se blížit konec intimního života ve vztahu, že to vůbec už nepůjde a partnerka si najde někoho schopnějšího, kdo bude větší kanec v posteli než já? Dá se to brát přesně podle věkové statistiky průzkumů vědců a lékařů? Nerad bych zklamal až to nastane.

au1
spis jsem tim chtel rict, ze to asi nebude vztah na cely zivot. Nicmene ted je ted, zijeme jen jednou, a ikdyby to melo trvat pouze pul roku, rok, tak je to porad lepsi nez vubec

hodnocení

0x

Pokud nemáte nějaký funkční problém, budete ji stačit. Romantika je individuální věc, každý si představuje něco jiného, věk není rozhodující. Podstatné je, abyste měli oba stejnou představu o cíli toho vztahu - zjednoduším to - oba byste měli chtít (nebo nechtít) děti.

hoststary*
hodnocení

0x

Zkuste se vžít do pocitů rodičů dvacetileté slečny, když zjistí, že dcerka na prahu dospělého života, má dvakrát tak starého rozvedeného dědka než je ona. Neberte to na sebe, jen se zkuste vcítit do myslí zoufalých rodičů, kteří očekávají, že si milovaná dceruška místo normálního vztahu najdě něco tak neobvyklého a v tom okamžiku se jim zhroutí svět, radostná očekávání, atd., atd.

Na druhou stranu, jistě se o vás zajímá nebo bude zajímat žena v přiměřeném věku k vám, kdy pro ní budete mladý, spolehlivý pilíř do jejího dalšího života a můžete spolu vytvořit vhodný fungující a milující se pár pro další spokojený život v nové rodině.

lee*

Mým rodičům se tedy nikdy svět nezhroutil z vědomí, že žiji se starším mužem. Brali to tak, že ve 20 jsem dospělá a žiji svůj život. Moje matka si s mým současným partnerem velmi dobře rozumí, jsou spolu naprosto v pohodě a mají spíše kamarádský vztah (partner má věkově blíže k mé matce, než ke mně), než se setřiným partnerem, který je ve věku mém a mé sestry. Radši staršího slušného chlapa, i když rozvedeného, než mladého blba, ne? (tím rozhodně netvrdím, že všichni mladí nestojí za nic a všichni starši jsou lepší - jen nechápu, co by rodiče mělo tak strašně ranit)

rv*
hodnocení

0x

Existují slečny, kterým imponuje starší partner (asi částečně funguje jako náhrada otce), který je schopen jim poskytnout jistoty, které u vrstevníků nenacházejí. Takže proč ne.

vernon
hodnocení

0x
Žádný problém. Já se ženil po dvouletém vstahu v pětatřiceti a manželce bylo 23. Stále si parádně rozumíme.

hodnocení

0x

,,Já si myslí,,že žena by měla mít mladšího partnera,Jsou z nich vdovy,,kterým nikdo nepomůže -myslím třeba silovou práci

Taková žena nemá ze staršího celkem nic,,když se na to tak dívám.Je to na každém co od toho druhého čeká.

tiffany*

Teda zavináči, partner na silovou práci, to je teda síla :))... to by to tazatel měl opravdu rovnou zabalit. V té "silové práci" to ale fakt nebude.

,No ale k čemu má mladá starého chlapíka,,nepomůže jí,ano silovou práci .A k čemu má starý chlap mladou,,aby mu mazala nohy Alpou,?

doplněno 11.12.17 20:07:

takový strší pán ten tedy ho už tak moc nic nezajímá ,,jen televize a mladá chce užívat života a co s dědkem?

doplněno 11.12.17 20:11:

,,ještě-takový starší pán jedině si myslí,před lidma jak má mladší -jaký je jura,je to taková faleš.A všichni se mu smějí jaký je ,,,,,,vlastně chudák

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den, co vám pomohou zkušenosti jiných, když budete žít svůj život? Možná vám to bude nějakou dobu klapat, možná že dlouho a možná že vůbec ne. Asi hodně bude záležet na té dívčině, jak bude s vámi spokojená, protože je hodně akční, když se vám vyznala z náklonnosti. A pravděpodobně to není žádné upejpavé poupě. Ona si vás uloví a ona si následně řekne, kdy bude mít dost...

hodnocení

0x

Záloeží na okolnosta a skutečnosti jak byste se spolu sžili.někldy je manželství s takovým rozdílem bezproblémové někdy je tam problém ve všem od intimního života až po...Znám pár kde je 25 let rozdíl-žena starší než muž a je to plně funkční manželství (on děti nechce ,ona má dospělou dceru po zemřelém manželovi).

dane
hodnocení

0x

Vašíku, jste rozvedený, slečna je svobodná, tak k čemu hledáte rady? Neplánujte hned s ní manželství, nemoce a nepřemýšlejte jak spolu zemřít *zed*. Vždyť ani bydlet spolu nemusíte.

Máte-li chuť se sblížit, tak hurá do toho. Proč to nezkusit? Třeba bude za měsíc konec, zůstanete kamarády a nebo lepšími kamarády s výhodami atd. Proč si neužít? A taky je možnost, že budete spolu šťastni až do smrti (jako v pohádce). Když to nezkusíte, nebudete vědět a pořád se vám budou vracet myšlenky, ... proč ... ... jak to mohlo být ...

111®
hodnocení

0x

já mám kámošku na kafe mladší o 37 roků takže letos má přesně polovinu co já...

klarinka*
hodnocení

0x

Vy to řešíte,jako kdyby jste se už zítra měli brát.A slečna možná přemýšlí úplně jinak. Co když vás ona chce jen na krátký vztah. A vy už teď myslíte roky dopředu. Ona právě proto,že je tak mladá, nemá třeba myšlenky na nějaké pevné soužití.Chce si užít.

hodnocení

0x

Jak komu muj manžel byl starší o 17 roku celou dobu jsme procovali spolu akorat jsme byli odsebe když jsem byla v nemocnici i tam za mnou chodil denně máme tři děti byli jsme spolu 48let

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]