Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nalezený (ukradený) telefon

Od: paja2 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den v říjnu mi byl odcizen rok starý telefon, ale krádež jsem nikde nenahlásil. Včera jsem telefon viděl u kamaráda (prodali mu to zloději) ale tvrdí že ho koupil před rokem v bazaru za 1000Kč. Od Microsoftu jsem nedostal žádnou podporu, jak najít telefon na kterém byl udělaný tovární restart a po nahlášení mi chtějí zablokovat přístup k účtu.

Mám krabici, nabíječku, Microsoft účet s IMEI shodnou na krabici (pravděpodobně i na telefónu) a všechny papíry kromě paragonu který byl omylem zničený (vím obchod a datum koupení).

Tak mě zajímá, jestli bych mohl mít problém s policií, kdybych mu ten telefon ukradl, když vím, že je to můj telefon a jak byste tuto situaci řešili?

Myslím si, že kdyby za nim přišla policie tak jen řekne, že ten telefon nemá a nikdy neměl a tím by Policie skončila.

předem děkuji za odpověďi.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Víš co jsou to výčitky svědomí? To je tichounký hlásek, který šeptá: Někdo se dívá! *alene* A to za to nestojí.

tomas11*

Dle mne - asi to není kamarád , ten by ti na požádání ukázal na tom tel. Imei a pak by jste to spolu vyřešili;)

a pokud tak neučiní tak by eventuelně mohl být i zloděj.;)

doplněno 10.12.17 12:16:

Tak za mne - napřed bych to zkusil domluvou , a pak asi použil násilí .:(

paja2
hodnocení

To už vím taky ale nejsem si právě jistý, jestli to mám s ním zkusit vyřešit ještě jednou po dobrém protože mu nic nebrání aby se toho telefonu zbavil. Nabízel jsem mu za to 1000Kč a taky s tím nesouhlasil.

iz*
hodnocení

0x

Kdo všechna o ztrátě nebo odcizení tvého telefonu ví? Můžete odcizení prokázat? Proč se domníváte, že jde o Váš telefon? (Víte, kolik takových telefonů se vyrobí?)

Opravdu si myslíte, že by Váš kamarád nosil ukradený telefon tak, abyste jej viděl? A nepřijde Vám, že by byla moc velká náhoda, aby kamarád od zloděje koupil právě Váš telefon?

I kdyby Váš kamarád opravdu měl Váš telefon, byla by to krádež. Není sice moc pravděpodobné, že by se zloděj sám obrátil na policii s oznámením další krádeže, ale mnohem pravděpodobnější je, že jde o jiný telefon...

»Má-li kamarád čisté svědomí, neměla by mu vadit kontrola IMEI...« Ale také se – v případě, že Vám nic neukradl – může cítit dotčený. Kamarádi by si měli důvěřovat a ne se navzájem podezírat.

Kamarád ho opravdu mohl koupit v bazaru a nemusí vědět, že byl kradený. Vaše chyba je, že jste krádež nikde nenahlásil. To je jakobyste se ho vzdal, právně ještě máte nějakou šanci, ale bude to problématické.

paja2
hodnocení

Na ty lidi, kteří si ke mně sedli ten den kdy mi ho ukradli jsem měl podezíření celou dobu, ale nemohl jsem to dokázat, znali toho co má můj telefon a na Facebooku jsou přátelé. Telefon mi dal i do ruky a ukázal jsem mu na něm poškozený kryt a další maličkosti o kterých nevěděl, měl i ten samý obal který jsem si koupil přes internet a chyběla mu už jen 128GB paměťová karta. Hned co jsem ho na to upozornil ho schoval a jen se vymlouval, že už ho má dlouho a podobně. Proto si myslím že o tom kámoš ani nevěděl.

(Microsoft Lumia 550 v bílé barvě).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]